Skip to content

«Το Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου» στο Θέατρο Άνετον | Κερδίστε Προσκλήσεις

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η θεατρική παράσταση «Το Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου» συνεχίζεται στο Θέατρο Άνετο και ο Beater.gr σου δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσεις 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Τετάρτης 08/05. Στείλε το ονοματεπώνυμό σου στο [email protected] με θέμα «Το Μπουλούκι 08/05»

 

«Μια κρύα νύχτα του χειμώνα, ένας θίασος, φανερά γερασμένος πια, απολαμβάνει τη βραδιά ακούγοντας μουσική. Στον αέρα πλανάται η μελαγχολική μουσική από ένα νυχτερινό του Σοπέν. Ώσπου η Μαριγώ Καστελάνου, μεγάλη κυρία του θεάτρου και του βαριετέ, εισβάλλει στο χώρο λέγοντας επιτακτικά πως είναι ώρα για πρόβα. Κανείς δεν δείχνει να της δίνει ιδιαίτερη σημασία. Άλλο ένα βράδυ που η Μαριγώ θέλει να κάνει πρόβα για μια ανύπαρκτη πρεμιέρα. Όλοι γνωρίζουν το μυστικό. Μα κανείς δεν της το λέει. Κι εκείνη συνεχίζει να ζει το όνειρο μέχρι τη στιγμή της μοιραίας αποκάλυψης. Μιας αποκάλυψης που θα φέρει τη Μαριγώ αντιμέτωπη με την αλήθεια. Την αλήθεια που έτρεμε χρόνια να κοιτάξει κατάματα

«Το Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου» του Νίκου Ορτετζάτου καταφθάνει στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον από τις 3 έως τις 8 Μαίου από τo «Eclipses Group Theater» για να μας δώσει γεύσεις από παλιό, αρώματα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει επί σκηνής, πρόσωπα βγαλμένα από άλλη εποχή και βαλμένα στο σήμερα μας μέσα από μια ρετρό-φρέσκια ματιά που θα μας ταξιδέψει για δύο ολόκληρες ώρες σε μια ξεχωριστή θεατρική πράξη με στοιχεία παλιάς επιθεώρησης.

Πέντε άνθρωποι, πέντε προσωπικότητες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους συναντιούνται μετά από την πεισματική παρότρυνση της Μαριγώς Καστελάνου δημιουργώντας μια δύσκολη μα συνάμα υπέροχη διαδρομή ενός φιλόδοξου θιάσου. Ένα ορμητικό γαϊτανάκι στιγμών που οδηγούν στην τραγική αποκάλυψη που ποτέ δεν θέλει να παραδεχτεί και να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος του θεάτρου. Η παράσταση μέσα από την έρευνα των ιστορικών μπουλουκιών και την αναζήτηση όλης της κουλτούρας της εποχής επιθυμεί να αναδείξει την ιστορική αξία των περιπλανώμενων μπουλουκιών στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό της ευρύτερης ελληνικής επαρχίας μέσα από την σκιαγράφηση της ζωής μιας μεγάλης κυρίας του θεάτρου αλλά και όλων των συνοδοιπόρων της.

Συγγραφέας: Νίκος Ορτετζάτος
Σκηνοθέτης: Νίκος Ορτετζάτος
Ηθοποιοί: Μαρία Αλεξανδρίδου, Μαρίνα Γκούμλα, Δημήτρης Δάγκαλης, Μιχαήλ Νικολάου, Μαρία Ράπαντα

Μουσικοί επί σκηνής: Κωνσταντίνος Γκιβίσης, Νίκος Σταυρόπουλος, Νικος Κουθούρης

Συνεργάτες:
Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος: Μαρίνα Γκούμλα
Φωτιστής: Πολύβιος Σερδάρης
Συνθέτης: Κωνσταντίνος Γκιβίσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Στεφανίδου
Βοηθος σκηνογραφου: Χριστινα Θαλασσά
Ηχητικος εξοπλισμος: Κοκκινιδης Δημητρης
Video art: Γιωτης Βράντζας
Γραφιστικη επιμελεια: Κωνσταντίνος Πάσχος
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελένη Σκάρπου

*Από τις 3-5 Μαίου η παράσταση εντάσσεται στο φεστιβάλ “Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές 2019” του Δήμου Θεσσαλονίκης

Πώς θα μας βρείτε:
Η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας: www.eclipsesgrouptheater.com/
Η σελίδα της ομάδας στο fb: @eclipsesgrouptheater1

 

«Το Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου»
Μια μουσική ιλαροτραγωδία
Από τις 3 έως τις 8 Μαΐου
στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια:
Κανονικό 12 ευρώ / Μειωμένο 8 ευρώ / Ατέλειες & ανέργων 5 ευρώ
Προπώληση: 8 ευρώ
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 6939878334

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Κερδίστε 20 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Silence Speaks»!
Καραγκιόζης Γιούργια φεστιβάλ | Κερδίστε Προσκλήσεις