Skip to content

O Moodymann έρχεται στη Θεσσαλονίκη κι εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

moodymann07_website_image_mjll_standard

O Moodymann και κατά κόσμον Kenny Dixon Jr, είναι ο πιό χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της Detroit House παγκοσμίως. Η καρίερα του ξεκινάει το 1994 και κορυφώνεται στις μέρες μας. Από το Λος Άντζελες μετακομίζει στο Detroit, εργάζεται στο δισκοπωλείο του Blake Baxter και γίνεται resident DJ του Outcast Motorcycle Club με το ψευδώνυμο “House”. Φτιάχνει ασταμάτητα μουσική και γρήγορα αυξάνει την δημοτικότητα του. Τα releases του στην Planet και τη δική του KDJ, του εξασφαλίζουν gigs τα πρώτα του gigs στην Ευρώπη. Ο θρύλος έχει αρχίσει να δημιουργείται.

Ο ήχος του Moodymann είναι μια υβριδική μορφή χορευτικής techno και house με κλασικά στοιχεία της Soul, της Jazz και της RnB. O ίδιος είναι βιρτουόζος των Drum Machines και ειδικά του MPC, ενώ τα basslines που δημιουργεί είναι ζεστά και χαρακτηριστικά. Η μουσική του έχει αναφορές από Prince, Stevie Wonder, Marvin Gaye και Chic. Σαν κύριες του επιρροές αναφέρει τον πατέρα του, τον θρυλικό ραδιοφωνικό παραγωγό ‘Electrifying Mojo’, αλλά και την ίδια τη πόλη του Detroit. Έχει κυκλοφορήσει 11 labums, δεκάδες EPs και remixes, περνώντας στην σφαίρα των κλασικών παραγωγών της House με κομμάτια όπως τα “Freeki Mutha F cker (All I Need Is U)”, “Sunday Morning”, “Shades of Jae”, “Ι Can’t Kick This Feeling When It Hits” και “Born 2 Die”, ενώ μέχρι και o super star Drake έχει χρησιμοποιήσει μουσική του στο κομμάτι “Passionfruit”.

11412174_1052033951553844_6557179791394163145_o

Ο Moodymann είναι μια αινιγματική φιγούρα που αποφεύγει τα media και σπανίως δίνει συνεντέυξεις, δημιουργώντας ολομόναχος το hype γύρω από την μουσική, την προσωπικότητα και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει. Αυτή η μυστηριώδης περσόνα, σε συνδυασμό με τα απρόβλεπτα DJ set και την επικοιννωνία του με το κοινό επί σκηνής, δίνουν ακόμη περισσότερη αξία στην πρώτη και ίσως μοναδική του εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη.

Street Outdoors | Το Street Outdoors αποτελεί τον κορυφαίο οργανισμό open air και DIY events στην Ελλάδα. Εδώ και 7 χρόνια έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 100 event στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα. Σκοπός του Street Outdoors είναι να παρουσιάζει την House, Disco και Techno στα καλύτερα της, να ταξιδεύει σε διαφορετικές πόλεις και τοποθεσίες, και να παραμένει μια πλατφόρμα προβολής νέων αλλά και καθιερωμένων καλλιτεχνών.

moodymann03_website_image_mjll_standard

Synthetic | To Synthetic είναι ένα project που έχει ως σκοπό την προβολή της επίκαιρης και ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη διοργανώσει events σε 20 διαφορετικούς χώρους από τα τέλη του 2014, με περισσότερους από 40 διεθνείς καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας, πλαισιώνοντας τους με κάποιους από τους καλύτερους Έλληνες Jockeys και live acts. Τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και στην Αθήνα, προσκαλώντας την Peggy Gou και τον Mall Grab σε δύο αξέχαστα party.


Street Outdoors και Synthetic παρουσιάζουν τον Moodymann, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. O υπέρτατος θρύλος της Detroit house και ταυτόχρονα μία από τις πλέον αινιγματικές φυσιογνωμίες της ηλεκτρονικής μουσικής , εμφανίζεται πολυχώρο WE, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.

Δύο από τους κορυφαίους οργανισμούς ηλεκτρονικής μουσικής της Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια βραδία, όπως ποτέ πρίν.

Μάζι του οι Street Outdors Soundsystem, Thomas Numan (Synthetic) & Uzun Brothers (Sektor 909).

Street Outdoors & Synthetic w/ Moodymann
Πέμπτη 25 Oκτωβρίου 2018

WE Thessaloniki
Λεωφόρος 3ής Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη
Ώρα έναρξης 22.30

Eίσιτήρια
10€ – 200 Early bird tickets. Διαθέσιμα αποκλειστικά στο Viva.gr (μέχρι την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου ή εξαντλήσεως τους).

12€ – 300 Normal presale tickets.
15€ – Last pre-sale tickets. Διαθέσιμα στο Viva.gr και στα καταστήματα sevenspots, deviceone, stereodisc κλπ.

Εισιτήρια Online στο viva.gr

Στα καταστήματα:
DeviceOne – Παύλου Μελά 38
Stereodisc record shop – Αριστοτέλους 4
Plaisir Cafe – Patisserie Panorama – Κομνηνών 14 Πανόραμα

Πανελλαδικά: Seven Spots, MyMarket, Shell, ΕΚΟ, BP, και τηλεφωνικά στο 11876

42461492_1658449500932270_8477265509492981760_o

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Από το πλαστικό αποτύπωμα των παραλιών, σε έκθεση αντικειμένων και φωτογραφίας!
Βρεθήκαμε στην πολύχρωμη γιορτή του London Design Fair 2018!