Skip to content

Οι Mo Horizons φέρνουν λίγο καλοκαίρι στο χειμώνα μας!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Κείμενο: Κατερίνα Καρσιώτη

«O Up n Loud και το Cocktail bar παρουσιάζουν τους “Mo Horizons” και φέρνουν λίγο καλοκαίρι στο χειμώνα μας…»

Κατά την περίοδο του Ρομαντισμού, το καλοκαίρι είχε οριστεί ως ένα ζωντανό πανόραμα, που αποτυπώνεται στο τελάρο, με χρωστήρες και κόκκους χρωμάτων. Γιατί είναι από την φύση του ρομαντικό, γιατί είναι από την φύση του μουσικό. Ήλιος και θάλασσα, σε συνδυασμό με αποικιακές γεύσεις, μαράκες και μουσική στην άμμο, δημιουργούν το απόλυτο σκηνικό.

Στην καρδιά του Χειμώνα, ανακαλύπτω πως φύλαγα ένα αήττητο καλοκαίρι… Δεν πειράζει που είναι χειμώνας και η βροχή φιλοξενείται κάθε τόσο. Δεν πειράζει που οι βουτιές στην παραλία έχουν αντικατασταθεί από βόλτες σε urban τοπίο, γιατί υπάρχουν τρόποι που φροντίζουν να μας μεταφέρουν πίσω, εκεί που μυρίζει ΠΛΑΖ, cocktails, γεύσεις και όμορφα φεγγάρια…

Όπως λέει και το κομμάτι τω βιρτουόζων “Mo Horizons”, «Come touch the sun» guys. To Cocktail bar γίνεται για λίγο ΠΛΑΖ, στρώνει άμμο, ετοιμάζει τα πιο γευστικά cocktails και μαζί με τον Up n Loud, παρουσιάζουν ένα κυριακάτικο θέαμα, στις 29 Νοεμβρίου, που τα μέλη του σπουδαίου label Agogo Records έρχονται για να μας μεταφέρουν σε μουσικές, όπου τα καλοκαιρινά vibes είναι δεδομένα.

Πρόκειται για ένα duo από Djs Γερμανούς, που μαζί με κρουστά και φωνή, συνθέτουν το πιο άψογο αποτέλεσμα. Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα mixture από nu jazz, acid jazz, trip hop, boogaloo, soul και funk. To απόλυτο δέσιμο της μουσικής δίνει την εντύπωση ενός άνετου ήχου, ο οποίος κάνει σαφή χρήση του χώρου. Οι “Mo Horizons” επιζητούν διαρκώς την εξέλιξή τους και την πρόθεση νέων διαστάσεων στις μουσικές τους αναζητήσεις. Ηχητικές δημιουργίες, όπου ο έντονος πειραματισμός είναι εμφανής, στοιχείο που οδήγησε άλλωστε στη γέννησή τους.

12282885_777006545743663_1359188347_n

Τα πρώτα δύο singles ήταν τα “Yes Baby Yes” & “Foto Viva”. Kατευθείαν θεωρήθηκαν nu club classics και κάπως έτσι, τα υπόλοιπα είναι γωστά. Πολλά από τα κομμάτια τους έχουν “ρεμιξαριστεί” από καλλιτέχνες, όπως οι Nicola Conte, Swag, Skeewiff, Boddy Hughes, Only Child, Dj Day, Fort Knox Five και πολλοί ακόμα…

Πολύ σύντομα, οι “Mo Horizons” απέκτησαν σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη μουσική σκηνή. Η πολυσυλλεκτικότητα του ήχου τους οδήγησε στο να συμπεριληφθεί η μουσική τους σε ντοκιμαντέρ, στη τηλεόραση, ενώ είναι μονίμως στις λίστες κορυφαίων εναλλακτικών ραδιοφωνικών σταθμών του κόσμου. Τα κομμάτια τους δεν είναι τυχαίο ότι περιλαμβάνονται σε περισσότερες από 700 συλλογές παγκοσμίως.

Το dj set αναλαμβάνει ο Nikos Mekkas, με δισκάκια να γυρνάνε στους συνήθεις ύποπτους ήχους, lounge, electronica, dowtempo και trip hop και το opening act οι Nasa Funk. Ξεκίνα με ένα Moscow’s Hottie cocktail, που ανταποκρίνεται στην περίσταση, λίγο καυτερό όπως τα καλοκαίρια με vodka, vanilla, spicy mango σιρόπι και χυμό φρέσκου λεμονιού.

Εκεί στην άκρη της Πολυτεχνείου, κάπου στις οχτώ, εκεί που η μουσική θέτει το πήχη ψηλά. Έλα να καλοκαιριάσουμε, πάρε και μπόνγκος, πάρε και μαράκες ..

Μην ξεχνάτε «La Musica e la Soluzione» guys! Η Μουσική είναι η λύση…

Enjoy !

12272530_777006655743652_655172727_n

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
“ θΘ – Εργασία Βάκχες” στο θέατρο BlackBox!
Η Chinawoman επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη !