Skip to content

Θέλεις να κάνεις τη δική σου Startup επιχείρηση; Τώρα μπορείς!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το Mindspace ξεκινάει δυναμικά στη Θεσσαλονίκη με ένα meetup που θα συζητηθεί!

Είσαι νέα/ος; Έχεις μία ιδέα που θα ήθελες να υλοποιήσεις και να την δεις να γίνεται πραγματικότητα; Ψάχνεις άτομα για να φτιάξεις μια ομάδα ή να μοιραστείς την ιδέα σου;  Τότε δεν πρέπει να χάσεις το 1o φετινό Mindspace MeetUp,  “How to StartUp | Just Do It”.  

Στο πρώτο event της Mindspace στην πόλη, μέσα από μια σειρά από meet ups, θα ξεκινήσεις να μαθαίνεις τα πάντα γύρω από τις Start Ups: τι είναι και πώς δημιουργούνται! Θα ακούσεις καινούριες ιδέες, αλλά θα μάθεις πως μπορείς να ξεκινήσεις την δική σου επιχειρηματική πορεία και θα έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις και να συνδεθείς με άτομα που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και θέλουν να δημιουργήσουν όπως κι εσύ!

To event θα ξεκινήσει στις 18:15 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Α.Π.Θ στο αμφιθέατρο 3, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Επίσημοι καλεσμένοι και ομιλητές: ο Λάζαρος Πεντερίδης ιδρυτής της startup “ComeTogether”, o Γιώργος Νικολάου που είναι ιδρυτής της εταιρείας “Soulscan”, η Άρτεμις Γρηγοριάδου που είναι Marketing Director της εταιρείας “Soulscan” και ο  Κωνσταντίνος Φούσκας Αναπληρωτής Καθηγητής Τεχνολογικής Καινοτομίας και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη!

Μια ευκαιρία να βουτήξουμε στα μυστικά του startup business mentality και όχι μόνο! Θα είναι ένα δυνατό gathering από like-Mindspaced people! Στο τέλος του event θα πραγματοποιηθεί networking, τόσο με τους ίδιους τους ομιλητές όσο και με μέλη του Mindspace Τhessaloniki Chapter, όπου θα υπάρχουν δωρεάν ποτά, αναψυκτικά και snacks!

Μην χάνεις άλλο από τον StartUp χρόνο σου. Δήλωσε τώρα συμμετοχή!

Κλείσε το δωρεάν εισιτήριο σου εδω: http://bit.ly/2Y2BIcb

Ημερομηνία διεξαγωγής.: 11/12/2019

Toποθεσία: Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Α.Π.Θ (Aίθουσα 3)

Πρόγραμμα του MeetUp
17:50-18:15 Προσέλευση
18:15-18:25 Παρουσίαση της ομάδας Mindspace
18:25 -19:05 Γνωριμία με τους ομιλητές και του έργου τους

  • ComeTogether (Startup)
  • Soulscan company
  • Κωνσταντίνος Φούσκας

19:05 – 19:15 Διάλειμμα
19:15 – 20:05 Παρουσίαση από τους ομιλητές του κεντρικού θέματος του Meetup
20:05 – 21:00 Q&A και Networking

 

Βιογραφικά Ομιλητών

Ο Λάζαρος Πεντερίδης είναι ιδρυτής της startup “ComeTogether”. Έχει εργαστεί ώς μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής στην Ortelio, όπου βοήθησε στην ανάπτυξη της NOOS cloud πλατφόρμας, ενώ είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και  Μηχανικών Η/Υ του Α.Π.Θ.

Ο Γιώργος Νικολάου είναι ιδρυτής της εταιρείας “Soulscan”, εργάζεται ως ψυχίατρος από το 2016, ενώ παρέχει υπηρεσίες για το Medecins du Monde Greece, σε κέντρα μεταναστών και στην πολυκλινική του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Άρτεμις Γρηγοριάδου είναι Marketing Director της εταιρείας “SoulScan” και έχει αποκτήσει σημαντική επαγγελματική εμπειρία ως Account Manager και Communications Coordinator.  Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Α.Π.Θ.

Ο Κωνσταντίνος Φούσκας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Τεχνολογικής Καινοτομίας και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις βοηθώντας την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας τους στον τομέα τους, διδάσκει e-business και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ η η έρευνά του έχει διακριθεί σε παγκοσμίου και υψηλού επιπέδου επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Δείτε περισσότερα στο www.mindspace.gr

 

Περισσότερα για το MindSpace

Η ομάδα του Mindspace οδηγείται από έναν κοινό στόχο: να καλλιεργήσουμε την επιχειρηματική νοοτροπία στους φοιτητές. Πιστεύουμε ότι εάν περισσότεροι άνθρωποι αναπτύξουν μια επιχειρηματική νοοτροπία, ο κόσμος μας θα γινόταν καλύτερος. Η επιχειρηματική νοοτροπία περιλαμβάνει την πνευματική κατανόηση του κινδύνου έναντι της ανταμοιβής, το συναισθηματικό πλαίσιο για να αγκαλιάσει και να αποδεχθεί κανείς τον κίνδυνο και να αναπτύξει εσωτερική και εξωτερική αυτοπεποίθηση, καθώς και αισιοδοξία και πίστη. Απαιτεί επίσης, όταν το άτομο αντιμετωπίζει προκλήσεις, να μπορεί να τις αποδέχεται ως εμπειρίες για την εκπαιδευτική τους αξία. Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να αναπτυχθεί αυτή η νοοτροπία είναι μέσω της επιχειρηματικότητας. Ένας φοιτητής έχει ένα χαμηλό κόστος ευκαιρίας για να δοκιμάσει και να αποτύχει, ως εκ τούτου προτρέπουμε όσο το δυνατόν περισσότερους σπουδαστές να το τολμήσουν. Ένας άλλος τρόπος να αναπτύξουμε την επιχειρηματική νοοτροπία είναι τα ταξίδια και η έκθεση σε διαφορετικές νοοτροπίες, κάτι που προσφέρουμε μέσω των εκπαιδευτικών ταξιδιών μας.

Σήμερα έχουμε μόνιμες ομάδες στην Αθήνα, την Κέρκυρα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη. Έχουμε επίσης οργανώσει δραστηριότητες και σειρές ομιλιών από επιχειρηματίες και άτομα στον χώρο των start-up σε Ιωάννινα, Βόλο, Χανιά, Βοστώνη, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο. Οι απόφοιτοι του Mindspace Challenge ξεκίνησαν 11 νέες επιχειρήσεις το 2017-2018, μετά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μας και δημιούργησαν συνολικά 49 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Το Mindspace MeetUp έχει ως κύριο σκοπό να ενισχύσει τη κοινότητα της κάθε πόλης. Πρόκειται για ένα κύκλο εκδηλώσεων σε κάθε Mindspace Chapter , με θεματικές που στηρίζονται πάνω στα πρώτα βήματα στο χώρο του επιχειρείν. Ο στόχος του Mindspace MeetUp είναι να δείξουμε πρότυπα στους φοιτητές. Θέλουμε να φέρουμε τους φοιτητές σε επαφή με τους λίγους συμφοιτητές τους που έχουν πάρει τον δρόμο του επιχειρείν. Με σκοπό να τους εμπνεύσουμε και να τους κινητοποιήσουμε να κάνουν το ίδιο. Να καταλάβουν ότι υπάρχει και ο δρόμος του να κάνεις κάτι δικό σου.

Loading...
Los Angeles: Διάδρομοι στίβου βαμμένοι στα χρώματα του Pride!
H Hoodloom παρουσιάζει τη νέα της συλλογή μ’ ένα ολοήμερο pop-up event!