Skip to content

Μια βόλτα στα καλύτερα κομιξάδικα της Θεσσαλονίκης!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Κείμενο: Ζήσης Πιτένης | Φωτογραφίες: Σωτήρης Θεολόγης

Μετά την επιτυχία που γνώρισε το δεύτερο The Comic Con στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η πόλη έχει τη δική της (ή χτίζει με σημαντικά βήματα) κοινότητα, που αγαπάει τα κόμικς και τον κόσμο που ζωντανεύει μέσα από τις σελίδες τους. Και πως να μην ενισχύεται μια τέτοια κοινότητα συνεχώς με νέα μέλη, μιας και οι πιο πολυσυζητημένες ταινίες και σειρές του Hollywood και της τηλεόρασης αντίστοιχα, αντλούν έμπνευση από τους ήρωες αγαπημένων κόμικς. Τάση, που ακολουθείται κατά κόρον από το 2008 κι έπειτα, μετά τις μεγάλες επιτυχίες των The Dark Knight (Christopher Nolan) και Iron Man (Jon Favreau). Το δεύτερο, μάλιστα, ξεκίνησε επίσημα το σπουδαίο εγχείρημα του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Διαβάστε ακόμα: Η γιορτή των κόμικς στη Θεσσαλονίκη – The Sequel!

Οι σούπερ ήρωες, το άπιαστο και φανταστικό, είναι περισσότερο από ποτέ μέρος της καθημερινότητάς μας. Η άλλοτε δακτυλοδεικτούμενη κλίκα των φαν του είδους, έχει πλέον διευρυνθεί σημαντικά, ποσοτικά αλλά και ηλικιακά. Είναι κι αυτή η νοσταλγία της παιδικότητας, που δίνει αυτή την ιδιαίτερη θέση της καρδιάς μας στην ένατη τέχνη. Αυτό που, ευτυχώς, δεν έχει αλλάξει εν μέσω της ψηφιακής εποχής, είναι η αίσθηση, η μυρωδιά, αλλά και η ζωντάνια ενός πραγματικού, έντυπου κόμικς. Με την αύξηση, λοιπόν, του κοινού, λόγω του σινεμά και της τηλεόρασης, δημιουργήθηκε και η ανάγκη για την αναζήτηση στα ίδια τα κόμικς, για περισσότερες ιστορίες των αγαπημένων μας ηρώων. Μπορείς πάντα να κατεβάσεις αυτό που ψάχνεις, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με τα συναισθήματα που σου προκαλεί ένα αληθινό κόμικς.

Εδώ στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν τα κατάλληλα μέρη για να τα επισκεφτείς και να πιάσεις στα χέρια σου ό,τι ακριβώς ψάχνεις. Διανύουμε μια οικονομική κρίση, που εμποδίζει τη μετάφραση και έκδοση τίτλων στα ελληνικά, αλλά υποθέτουμε ότι οι γνώσεις σας στα αγγλικά δεν θα σας δυσκολέψουν στο να απολαύσετε τις νέες κυκλοφορίες στο χώρο των κόμικς! O Beater.gr έκανε μια βόλτα στα δύο κομιξάδικα της καρδιάς της πόλης, αλλά και σε μια γωνιά, για τους “παλιούς” του είδους στα ανατολικά.

Cosmic Realms (Νικηφόρου Φωκά 31, Πλατεία Ιπποδρομίου)

Βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2013 και εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων που αγαπούν τα κόμικς, γιατί την ίδια αγάπη μοιράζεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Ο ίδιος άνθρωπος πήρε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του «The Comic Con», γιατί πιστεύει ότι συνέχεια καινούργιος κόσμος μυείται στον κόσμο της ένατης τέχνης και ότι μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερο κοινό στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στα ράφια του Cosmic Realms, ένα έμπειρο μάτι εντοπίζει κλασικούς τίτλους, σημαντικές συλλογές πολλών εκδοτικών εταιρειών, αλλά και νέες κυκλοφορίες σε σταθερή βάση. Αυτό που δε λείπει από το Cosmic Realms είναι οι εξελληνισμένοι τίτλοι, αλλά και νέες κυκλοφορίες ελληνικών τίτλων. Από το site του καταστήματος (www.cosmicrealms.gr) παίρνεις και μια ιδέα για την ποικιλία των τίτλων. Μπορείς φυσικά και να παραγγείλεις τεύχη, με αποστολή σε όλη την Ελλάδα. Οι νέοι τίτλοι – προτάσεις του καταστήματος είναι τα Velvet, Manhattan Projects, και Saga. Εμείς προτείνουμε να το επισκεφθείτε και να διαβάσετε το πρώτο κόμικς με τον αγαπημένο σας ήρωα που πιάνει το μάτι σας ή να ρωτήσετε τον υπεύθυνο, για να σας κατατοπίσει, ανάλογα φυσικά με τα γούστα σας!

eFantasy (Ιασωνίδου 13)

Παλιότερα βρισκόταν στα δυτικά της πόλης, αλλά από το 2014 βρίσκεται στο κέντρο, ανανεωμένο και γεμάτο κόμικς. Μπαίνοντας στο χώρο του καταστήματος, σου έρχονται vibes comic book shop του εξωτερικού, μιας και ο χώρος είναι φωτεινός και γεμάτος χρώματα από τα φανταχτερά προϊόντα. Στο «eFantasy» μπορείς κάθε μήνα να βρεις δεκάδες νέους τίτλων από πάνω από 50 διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους. Με λίγα λόγια, κάνε οικονομία για να αγοράσεις όσα περισσότερα γίνεται! Για τους πιο σκληροπυρηνικούς του είδους, υπάρχουν και τεύχη με συλλεκτικά εξώφυλλα και χιλιάδες ζελατίνες, ώστε ό,τι αγοράζεις να μένει σε τέλεια κατάσταση. Μπορείς να βρεις και σκόρπια, πιο παλιά τεύχη σε χαμηλές τιμές και τις νέες κυκλοφορίες των μεγάλων εταιρειών, ενώ από τα ράφια δεν λείπουν οι συλλογές και οι κλασικοί τίτλοι που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις! Το κατάστημα, για αυτήν την περίοδο, προτείνει να αρχίσει κανείς να διαβάζει την τρέχουσα σειρά «The Punisher της Marvel», που μόλις ξεκίνησε! Με την πρώτη ευκαιρία, κάντε τη βόλτα σας στο «eFantasy» και πιάστε στα χέρια σας όλους τους τίτλους που σας κάνουν το κλικ, ή δείτε από την ιστοσελίδα του (www.efantasy.gr) τι σας αρέσει και παραγγείλτε το!

Μαγικός Κόσμος/RetroComics.gr (Βασιλίσσης Όλγας 155)

Αν περάσεις βιαστικός από τη Βασιλίσσης Όλγας, νομίζεις ότι πρόκειται απλά για ένα περίπτερο. Με μια προσεκτικότερη ματιά, ανακαλύπτεις τον «μαγικό κόσμο» του παλιού, του μεταχειρισμένου, αλλά και συλλεκτικού κόμικς στον τελευταίο προορισμό μας στη Θεσσαλονίκη. Αυτός ο Μαγικός Κόσμος λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια ως περίπτερο, αλλά περίπου 5 χρόνια πριν και λόγω της ιδιαίτερης αγάπης του ιδιοκτήτη για το είδος, άρχισε να αγοράζει, να πουλάει και να ανταλλάσσει παλιά τεύχη, αλλά διαθέτει και ορισμένες καινούργιες κυκλοφορίες. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το πόσες συλλογές της Disney (που δεν ήξερες πως ήθελες) μπορείς να βρεις. Κάτι που σίγουρα δεν περιμένεις είναι οι παλιές κυκλοφορίες τίτλων της Marvel στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Καμπανά, δυσεύρετα διαμαντάκια της εποχής που οι εκδόσεις κόμικς ήταν ανερχόμενη τάση. Με βεβαιότητα, ανάλογα και την ηλικία του επισκέπτη, ο καθένας μπορεί να νιώσει συγκίνηση με τη συλλογή που βρίσκεται στον Μαγικό Κόσμο, ενώ αυτό που το κάνει ακόμα καλύτερο, είναι η αίσθηση της μοναδικότητας και της ιστορίας κάθε τεύχους, γιατί δεν ξέρεις αν θα το βρεις εκεί, στην επόμενή σου επίσκεψη.

Αν αναρωτιόσουν ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις να διαβάζεις κόμικς, αυτή η στιγμή είναι τώρα και τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο, σου προσφέρουν τα πάντα για κάθε γούστο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι μια επίσκεψη στους τρεις “κόμικς προορισμούς” της Θεσσαλονίκης, για να ξεκινήσεις γρήγορα – γρήγορα τη συλλογή σου!

b2

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Oι Be Uncensored παρουσιάζουν τον Elbee Bad στο La Doze!
H μουσική επανάσταση των Chinese Man επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!