Skip to content

Μία γρήγορη κουβέντα με την ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Plisskën Festival!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Από το 2010 και την πρώτη του διοργάνωση, το Plisskën Festival μας έκανε να καταλάβουμε πως δεν είναι ένα ακόμα τυπικό φεστιβάλ. Είναι μια φεστιβαλική περιπέτεια, μια εμπειρία, μια αφορμή για να ανοίξουν τα μάτια μας και τα αυτιά μας.  Τα διαφορετικά stages, το πολυσυλλεκτικό και πάντοτε ενημερωμένο line up, οι παράλληλες δράσεις του, οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές στη διοργάνωσή του αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά του, που το καθιστούν δικαιολογημένα σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ της Ευρώπης.

H φετινή –χειμερινή- εκδοχή του, μας παρουσιάζει ένα ακόμα πρωτοποριακό line up με μουσικούς, είδη και τάσεις από όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής σκηνής. 40 διεθνείς και εγχώριοι καλλιτέχνες , τρεις  χώροι και πέντε διαφορετικά stages μέσα σε ένα διήμερο φεστιβαλικού high. Από τo pepperoni playboy Mac Demarco, τον πατέρας της Ethio-jazz Mulatu Astatke, τoν Andy Stott, τους Holy Fuck, μέχρι τη Λένα Πλάτωνος και τον dj Ivan Smagghe, θα είναι όλοι εκεί. Εσύ θα λείπεις;

Λίγες μέρες πριν από το φεστιβάλ, η Βικτώρια Γκουντώνη έκανε μερικές γρήγορες ερωτήσεις στην ομάδα που κρύβεται πίσω από το Plisskën Festival και ιδού τι μας είπαν!


Πως γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του Plisskën;

Το είδαμε στον ύπνο μας!

Πως επηρεάζει η κρίση τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ; Λειτούργησε σε κάποια περίπτωση σαν τροχοπέδη στις φιλοδοξίες σας;

Η οικονομική κατάσταση δεν μας αποθάρρυνε εντελώς. Σίγουρα έπρεπε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, χωρίς όμως να υποχωρήσουμε σε διάφορους τομείς που να υποβαθμίζουν το τελικό “προϊόν” προς τον κοινό. Ενδεχομένως, να αποτέλεσε περισσότερο μια πρόκληση για εμάς. Εξάλλο,υ η διοργάνωση ενός φεστιβάλ αποτελεί από μόνη της ένα μεγάλο ρίσκο.

Savages by Thodoris Markou

Πως βλέπετε την εξέλιξη του φεστιβάλ και την ανταπόκριση του κόσμου από την πρώτη διοργάνωση μέχρι σήμερα;

Το φεστιβάλ σίγουρα εξελίσσεται, όσον αφορά στην καλλιτεχνική του επιμέλεια, που είναι και το πρωταρχικό ζητούμενο ενός τέτοιου εγχειρήματος. Και ταυτόχρονα εξελίσσεται και το κοινό. Μάλλον αυτά τα δύο πάνε χέρι με χέρι.

Ποια είναι τα κριτήρια που καθιστούν ένα line up επιτυχημένο και ποια διαδικασία ακολουθείτε για την επιλογή αυτού;

Είναι σημαντικό για εμάς να υπάρχει εξέλιξη και ποικιλομορφία. Να μην παρουσιάζουμε τετριμμένα πράγματα, αλλά να αναδεικνύουμε αξιόλογους καλλιτέχνες και νέες, ενδιαφέρουσες τάσεις.

Ποιοι πιστεύετε πως είναι οι λόγοι που έχουν αναγάγει το Plisskën σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και ενδιαφέροντα φεστιβάλ της Ευρώπης;

Τα κάλλη μας! Ε, μάλλον και το line up μας!

IMG_3416

Η αναγνώριση από μουσικά media του εξωτερικού ήταν μια από τις προσδοκίες σας; Λειτούργησε σαν ώθηση ώστε να ανεβάσετε τον πήχη της διοργάνωσης;

Όταν ξεκινήσαμε το 2010 είχαμε πολύ πιο ταπεινές και απλές προσδοκίες, όπως να καταφέρουν να βγουν και οι 15 μπάντες και να παίξουν!

Θεωρείται πως το Plisskën, με τις παράλληλες δράσεις του,έχει συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της φεστιβαλικής νοοτροπίας της Ελλάδας;

Θέλουμε να πιστεύουμε πως ναι. Ο κόσμος δεν είχε την ευκαιρία να αναπτύξει αυτή τη φεστιβαλική κουλτούρα δυστυχώς, καθότι για αρκετά χρόνια ήταν παρά ελάχιστα τα φεστιβάλ στη χώρα μας, με τον αντικειμενικό και πραγματικό όρο «φεστιβάλ». Εννοώ ότι δεν συγκαταλέγονται συναυλίες σε αυτά, από τις οποίε,ς ευτυχώς, έχουμε αρκετές.

Ποιες είναι οι επιδιώξεις σας για το μέλλον;

Κάθε χρόνο το Plisskën εξελίσσεται, αλλάζει, μεγαλώνει και κάνει καινούργιες συνεργασίες. Όρεξη έχουμε, επομένως και οι επιδιώξεις μας είναι πολλές!

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου!


 

Plissken Festival
A-2 Δεκεμβρίου 2017, Αθήνα
Εισιτήρια
Διήμερα 
40€ – Εξαντλήθηκαν, 45€ (έως 17 Νοεμβρίου ή μέχρι εξαντλήσεως), 50€ (από 18 Νοεμβρίου μέχρι και 30 Noεμβρίου)
Μονοήμερα
  27€ (έως 17 Νοεμβρίου ή μέχρι εξαντλήσεως), 32€ (από 18 Νοεμβρίου μέχρι εξαντλήσεως)
Προπώληση εισιτηρίων 
Viva.gr, Τηλεφωνικά στο 11876, Viva kiosks (Σύνταγμα και Τεχνόπολη), athinorama.gr, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt Greece, Βιβλιοπωλεία ΕυριπίδηςΟι πόρτες ανοίγουν κάθε μέρα στις 19:00.
Το ταμείο και η είσοδος του φεστιβάλ θα λειτουργεί στο χώρο του Μεταλλουργείου.
Χώροι / Stages
Main Stage: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117
Τunnel & Republic: Μεταλλουργείο, Πειραιώς 127
Αquarium: Τhe Loft, Πειραιώς 123

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Οι RoadkillSoda είναι ο αντικατοπτρισμός των Αμερικανικών 70’s!
Φάγαμε brunch με τον Γιώργο Μαντζουρανίδη στο Uberdooze!