Skip to content

Για μια γλυκιά «Απίθανη Ιστορία»

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα εγκαταλελειμμένο κέντρο πολιτισμού, σε μια μικρή, ίσως, επαρχιακή κοινωνία, που έπαιρνε ζωή, μονάχα κάποια βράδια, από τις εναλλάξ κρυφές επισκέψεις δύο νεαρών εφήβων. Τι γίνεται, όμως, όταν οι λαθραίοι επισκέπτες συναντηθούν;

Την τυχαία συνάντηση της Ελίζας και του Στεφάν, κάποιο χειμωνιάτικο βράδυ, παρακολουθούμε στην «Απίθανη Ιστορία». Εκείνη το ‘χει, μόλις, σκάσει από το πάρτι γενεθλίων, που της ετοίμασε ο πατέρας της. Είναι κάπως καχύποπτη, διστακτική και υπερευαίσθητη, σε κάθε σχόλιο. Εκείνος υπολόγιζε να περάσει τη νύχτα στο κέντρο, ζωγραφίζοντας και ονειροπολώντας. Είναι αυθόρμητος, φιλικός και έχει μια αισιόδοξη ματιά για τα πράματα. Και οι δύο τρέχουν μακριά από τα προβλήματά τους και βρίσκουν καταφύγιο στο εγκαταλελειμμένο κέντρο πολιτισμού.

unnamed (1) (1)Η γνωριμία τους έχει σκαμπανεβάσματα. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι, μάλλον, πολύ αντίθετοι  χαρακτήρες. Σύντομα, όμως, αρχίζουν να βρίσκουν κοινά σημεία, να ανοίγονται, να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο. Το ψυχρό τείχος της Ελίζας πέφτει, ενώ, μαζί με τον Στεφάν, πλάθουν ένα παραμύθι-εξομολόγηση. Δεν αργούν να μπουν και οι ίδιοι μέσα σε αυτό, κι έτσι γνωρίζονται καλύτερα, ενώ ο καθένας καταλήγει να γνωρίζει καλύτερα και τον εαυτό του.

Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Philip Ridley, «Fairytale heart», και χαρακτηρίζεται ως ένα σύγχρονο παραμύθι. Φαίνεται να είναι περισσότερο μια γλυκιά ιστορία, παρά μια απίθανη. Παρότι ο Στεφάν με συγκίνησε ανά διαστήματα (ε, δε θέλω και πολύ εγώ), και έκανε εμένα και όλη την αίθουσα να γελάσουμε με την αφέλειά του, αρκετές φορές, η έλλειψη δράσης με ωθούσε συχνά να αναρωτιέμαι, πότε η παράσταση ξεπερνά το κομμάτι του προλόγου. Δεν είμαι σίγουρη ότι η «Απίθανη Ιστορία» απευθύνεται και μπορεί να συνεπάρει ευρύ φάσμα κοινού. Σίγουρα, όμως, μπορεί να αφήσει μια γλυκιά γεύση σε όσους νοσταλγούν τα παραμύθια και ζητούν μια δόση μαγείας, στις καθημερινές καταστάσεις.

 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Κρίτων Ζαχαριάδης
Σκηνογραφία: Μαριαλένα Χρυσογονίδου, Γιώργος Στογιάννης
Β. Σκηνοθέτη: Βασίλης Νικόλτσης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αλέξανδρος Μιχαήλ
Παίζουν: Μάριος Ζαρδαβάς, Κάτια Παπαιωάννου

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη

Πρεμιέρα: Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 21:00
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21:00

Εισιτήρια: κανονικό 10€, φοιτητικό & ανέργων 8€. Ειδικές τιμές για γκρουπ.
Έκπτωση προσφέρεται με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του.
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310423925 & www.theatrosofouli.gr

unnamed (5)

AUTHOR

Κική Μαριάδου

Είναι δεξιόχειρας. Της αρέσουν πολλά πράματα, ανάμεσα σε αυτά είναι η μουσική, τα κολλάζ, το τσάι και τα «kindercountry».

Loading...
Οι “this is nowhere” στο επόμενο Beater Session!
Τα βραβεία του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | #tiff55