Skip to content

Μα, τι στο καλό είναι αυτό το Disco Flamingo;

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

11111613_395346960672046_7869798680820835393_o

Κείμενο: Δήμητρα Σαμσάκη

Ίσως να τους ενώνει αυτός ο ενθουσιασμός που σου προκαλεί ένα μπομπονέ κορδωμένο φλαμίνγκο, αλλά ταυτόχρονα και αυτό το awkward αίσθημα του μεγάλου πτηνού, με τον μακρύ καμπυλωτό λαιμό. Ίσως να είναι η αυστηρότητα τους πάνω στην μουσική και το δρομολόγιό της από το πικάπ, στο dancefloor. Ίσως όμως και ο παλμός που χαρίζει μια Disco Flamingo βραδιά, όταν οι βελόνες αναπηδάν πάνω στους δίσκους και οι μέρες στροφάρουν με 33 1/3 ή 45 στροφές. Για εσάς “No videos, no photos”. Γι’ αυτούς “Selection before skills”. Ακολουθήστε τους για να νιώσετε μια «Οne Νight Flam… ασέλγεια».

H μαρκίζα.

Το Disco Flamingo είναι όλη η αισθητική μας γύρω από τη μουσική. Είναι το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς τη μουσική, την έννοια του πάρτι και τα dj sets. Από το selection των βινυλίων στο σπίτι και την όλη προετοιμασία, μέχρι τη στάση και το πώς γίνεται το performance, είτε από εμάς, είτε από τους καλεσμένους jockeys. Είναι μια κολεκτίβα ήχων, αισθήσεων, επιρροών και μια αίσθηση διαφυγής αν θέλεις.

Η αρχή.

Ξεκίνησε από την ανάγκη μας να δείξουμε ότι πλέον τα πάρτυ πρέπει να ξεχωρίζουν για τη μουσική τους ταυτότητα και την «αλητεία» που τα διακατέχουν. Πρέπει να έχουν ως κύριο συστατικό το μουσικό κομμάτι και όχι το gathering για selfies και οτιδήποτε άλλο, που μπορεί να είναι ξένο προς τη μουσική αυτή καθ’ αυτή. Όχι άλλα post στα social media για το πόσο καταπληκτική βραδιά ήταν αυτή που πέρασε. Όχι άλλο spam, όχι άλλα tag. Δεν καταλαβαίνουμε ακόμα γιατί θα πρέπει το djing και το party να είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Facebook για παράδειγμα. Οκ, θα γίνει ένα event να το δει ο κόσμος αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα προσπαθήσω ποτέ να σε πείσω ότι πρέπει να έρθεις και να σου επιτίθεμαι καθημερινά με όλους τους παραπάνω τρόπους. Το είδες, αν θέλεις θα έρθεις και αν δεν θέλεις όχι.

covers-2

Η σούμα.

Τι περιλαμβάνει ε; Κοίτα, περιλαμβάνει συνήθως μουσικόφιλο κοινό, από δύο μέχρι πέντε djs, δύο πικάπ Mk2, δύο σιντιέρες, αλκοόλ και χορό.

Πίσω από τις κουρτίνες.

Διάφοροι λάτρεις της μουσικής, συλλέκτες βινυλίων και άνθρωποι που ξέρουν τι προσπαθούμε να προωθήσουμε μέσω αυτών των πάρτι. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τα ονόματά μας. Άλλωστε, είναι πιο ωραίο να μας ακολουθήσεις για την αισθητική μας και όχι για το ποιοί είναι από πίσω. Μπες σε ένα Disco Flamingo night, άκουσε και είμαι σίγουρος ότι θα χορέψεις χωρίς να ξέρεις ποιός είναι αυτός που παίζει.

Οι νύχτες στον Θερμαϊκό.

Είναι η αύρα του, η ιστορία του, το εκπαιδευμένο κοινό του, με αυτιά που ακούν χρόνια μουσική. Είναι το μέρος που η Κυριακή σου, μπορεί να αλλάξει. Τα Disco Flamingo είναι όμως mobile πάρτυ…έχουν γίνει και αλλού. Το Club Division μου έρχεται αμέσως στη σκέψη, ένα πολύ «Think out of the box» βράδυ. Για το τέλος, έρχεται και το Golden Disco Flamingo στις 25 Δεκεμβρίου στο Bord de leau

No videos, no photos.

Δύο όρους βάζουμε για το κοινό και έναν για εμάς τους ανθρώπους πίσω από το στήσιμο του πάρτυ. Μη βγάζετε φωτογραφίες και βίντεο! Είναι βαρετό. Και για εσάς και για εμάς. Ο jockey είναι εκεί και έχει δουλέψει αρκετή ώρα πριν το σετ του, για να σε πάρει μαζί του και να σου μεταδώσει αυτό που θέλει. Μπορείτε να το ζήσετε μαζί και την επόμενη φορά ενημέρωσε το φίλο σου, τη φίλη σου, την παρέα σου, για το τι συμβαίνει στα Disco Flamingo parties. Αυτοί οι κανόνες είναι για εσάς, για εμάς ένας και μοναδικός, «Selection before skills».

14859792_10154704191704529_7432459134327651123_o

Τα Φλαμίνγκο.

Δεν ξέρω, αλλά από μικρό με τρόμαζαν και με εντυπωσίαζαν ταυτόχρονα. Αυτό από μόνο του είναι αρκετά δελεαστικό. Ναι, είναι το σύμβολο του clubbing πλέον και ως σύνολο, το Disco Flamingo θέλει να δείξει την δική μας οπτική στη συνολική έννοια του.

One night stand.

Στόχος της flamingo βραδιάς είναι να παραμείνει αληθινό και να μη ξεφύγει από την κεντρική της ιδέα. Βασισμένο στη μουσική που θα ακούσεις και αυστηρά κοντά στην αισθητική μας.

Θα μας βρείτε Κυριακές συνήθως σε μέρη που ταιριάζει το project μας.

 

Η επόμενη στάση του Disco Flamingo είναι αυτή την Κυριακή 27.11, στο ιστορικό bar «Θερμαϊκός», με καλεσμένους το δίδυμο των Videotapes από την Αθήνα!

15069100_609532539253486_886480025038576453_o

 

Loading...
Ακούστε το χριστουγεννιάτικο single των The Killers!
Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Mylos Club | Κερδίστε Προσκλήσεις