Skip to content

“Lipsum”, μια άγνωστη κυκλοφορία για το καλοκαίρι από τον (The) Unknown Artist!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Ήρθαν οι πρώτες μέρες του Ιουλίου, μέσα σε έναν κυκλώνα bedroom & underground κυκλοφοριών το “Lipsum” απ’ ένα ακόμα (The) Unknwown Artist. Μυσταγωγικά χτυπήματα από drum machines και προγραμματάκια κάθε λογής που προσπαθούν να φέρουν την απλότητα του αναλογικού ήχου και να βάλλουν στο ίδιο τραπέζι για καφέ και γλυκό του κουταλιού τον Richard D. James με τον J Dilla κάτω απ’ το κριτικό βλέμμα και το σερβίρισμα του ίδιου του Eno!

Απλωμένες χρονικά συνθέσεις, αρκετές φορές πέρα των 10 λεπτών, ρυθμοί χαμηλότεροι των χτύπων της καρδιάς μέχρι και τρεις φορές επάνω, samples από ποιητές και μουσικούς, όλα περασμένα στο μίξερ του σήμερα, τόσο όσο να αφήσει το σύμπαν του Αγνώστου Καλλιτέχνη να αναπνέει. Παιδικά βηματάκια από dubstep σε lo-fi ambient και αγνώριστοι midi καλλωπισμοί δημιουργούν ένα σύμπαν που κυλάει και διαρκεί σαν τα καλοκαιρινά παγάκια σ’ ένα τεράστιο αλουμινένιο ποτήρι.

Η κάθε σύνθεση του “Lipsum” είναι ένα “Ad Norm” συνοδευόμενο από κάποιες λιγοστές πληροφορίες. Δημιουργημένο μέσα στον Ιούνη που μόλις έφυγε, σε κάποια μοναχικά μέρη, ίσως κι εξολοκλήρου στην κρεβατοκάμαρα κάποιου ή κάποιων, το σύνολο των 14 κομματιών υπερβαίνει τις δύο ώρες και κρατάει συντροφιά σ’ όλες τις ψυχές που προσπαθούν να βουτήξουν στις άγνωστες μουσικές που πλέουν εκεί έξω στο ψηφιακό άπειρο.

Απλά κι όμορφα, τα beat αυξάνονται, ταξιδεύουν μέσα από μελωδίες κι εναλλαγές των χτύπων του μπλε χρώματος. Δεν φτάνουν πουθενά. Έναν κύκλο κάνουν κι επιστρέφουν λίγο πιο μετά από το πρώτο βήμα. Απολαμβάνουν το ταξίδι τους και την οποιαδήποτε συντροφιά που τυχαία θα βρεθεί στ’ αυτιά τους μέσα στον κυκεώνα μιας δημιουργικότητας που πασχίζει για δημοσιοποίηση και πάσχει από την αιτία της. Απολαυστικό σαν τη θάλασσα νωρίς το πρωί και τις σκέψεις αυτής αργά το βράδυ μακριά απ’ τ’ αστικά κέντρα επιβίωσής μας.

Παραδομένος/η στη λήθη της απλούστερης ανάμνησης, ο/η (The) Unknown Artist είχε τον προηγούμενο μήνα και μια κυκλοφορία σε κασέτα με τον τίτλο “Paradox” από τη γαλλική Urban Virus Records. Κατά τ’ άλλα και σύμφωνα με την προσφιλή μέθοδο των δημιουργών αυτού του τύπου, το bandcamp φιλοξενεί όλες τις προσπάθειες αναπνοών του/της.

Μπορείς να ακούσεις και να αγοράσεις το album εδώ: the-unknown-artist.bandcamp.com/album/lipsum

AUTHOR

Δημήτρης Τσιρώνης

Δεν ξέρει ακόμα τι θέλει να κάνει, όμως ονειρεύεται να παίζει με ένα πικάπ και δίσκους βινυλίου πάνω σε ένα βουνό.

Loading...
Για όλο τον Ιούλιο, βλέπουμε σινεμά στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση!
«Θα ‘ρθεις μια μέρα…», το ποίημα της Παρασκευής.