Skip to content

Ο Κώστας Μαλιάτσης είναι ένα από τα καλά παιδιά του ελληνικού Internet!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Οι συστάσεις είναι περιττές. O Κώστας Μαλιάτσης Σάλας είναι ένας διάσημος ελληνοχιλιανός -πρώην οδοντίατρος- και απαράδεκτος μάγειρας, που θα σε κάνει να γελάσεις με τη ψυχή σου. Ένας αστείρευτα δημιουργικός κωμικός και Youtuber, που δεν καθησυχάζει παρά την τεράστια επιτυχία που σημειώνει, προσφέροντας ολοένα και περισσότερο υλικό στους θεατές του. Ένας ξεκαρδιστικός και σταράτος άνθρωπος.

Αρχικά, σε τι φάση της ζωής σου σε πετυχαίνουμε;

Σε μία άκρως δημιουργική περίοδο, με συνεχώς νέες ιδέες για εκπομπές, παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τη Κύπρο και την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου, ενός στρατιωτικού ημερολογίου, ως αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερης καθημερινότητας που ονομάζεται «στρατός», όπου έζησα τη χρονιά που μας πέρασε ως οπλίτης του…τιμημένου Ε.Σ.

Τι σου έχει μείνει από το φανταρικό, πόσο επηρέασε τη δουλειά σου και τι θα βρούμε στο βιβλίο σου; (Έλα, κάνε λίγο promo…)

Οι τόνοι άχρηστων πληροφοριών που αναγκάζεσαι να αποστηθίσεις, όπως το «πώς να κάνεις ένα κρεβάτι φάκελο» ή «πώς να λύσεις και να δέσεις ένα όπλο». Ταυτόχρονα όμως, έκανα και μία σειρά από φιλίες που, θέλω να πιστεύω, θα με ακολουθούν σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Το βιβλίο αυτό είναι μία καθημερινή καταγραφή πραγμάτων, με κωμικό πάντα χαρακτήρα, ό,τι έβλεπα, διάβαζα και άκουγα. Τέλος, κάθε σελίδα περιέχει και μια συμβουλή για τον νέο οπλίτη!

Προσωπικά, σε απολαμβάνω γιατί, εκτός από αστείος, θεωρώ πως είσαι και απίστευτα ειλικρινής. Ντόμπρος ρε παιδί μου. Εκλαμβάνω ότι είσαι αυτό που βλέπω και όχι μια περσόνα. Εσύ πόσο “Κώστα” θεωρείς ότι παρουσιάζεις στον κόσμο; Μετά από τις επιτυχίες των τελευταίων ετών, νιώθεις ότι έχεις αλλάξει σε κάποιο βαθμό;

Αυτό που παρουσιάζω είναι «ο Κώστας» στο 100% και σε αυτό βοήθησε πολύ το ίντερνετ. Ευτυχώς, η πλατφόρμα δεν σε αφήνει να παρουσιάσεις κάτι που δεν είσαι και εγώ σαν άνθρωπος, δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω. Ο κόσμος το καταλαβαίνει αυτό όταν με βλέπει από κοντά στις παραστάσεις, δεν έχω αλλάξει καθόλου στα τόσα χρόνια που κάνω αυτό που κάνω!

Τώρα που, εάν δεν κάνω λάθος, πλησιάζεις την δεκαετία στον χώρο της κωμωδίας θα ήθελες να μου περιγράψεις τη χειρότερη και τη καλύτερη επαγγελματική στιγμή σου;

Όλοι οι κωμικοί, ως κακή στιγμή στην επαγγελματική τους ζωή, μιλάνε για μια παράσταση που δεν είχε καθόλου γέλιο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, μιας και ακόμα και όταν ένα ολόκληρο θέατρο περνάει καλά, εσύ θα κοιτάς πάντα αυτόν που δεν θα γελάει στο κοινό. Ξέρεις πως θα πετύχεις μόνον όταν τον κάνεις να γελάσει. Μία από τις καλύτερες επαγγελματικές στιγμές μου, ήταν η παρουσία μου στο φεστιβάλ κωμωδίας της προηγούμενης εβδομάδας, όπου παρουσίασα τη πρώτη μου solo παράσταση. Η αγάπη και το χειροκρότημα του κόσμου ήταν τουλάχιστον συγκλονιστικά.

Πάντα σκαρφίζεσαι νέες ιδέες για τους θεατές σου, θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας κάποια από τα μελλοντικά project που ετοιμάζεις, είτε μόνος, είτε με την ομάδα σου;

Πραγματικά είναι πάρα πολλά, αλλά ταυτόχρονα, το καλοκαίρι είναι περίοδος προετοιμασίας, οπότε δε θα σας απογοητεύσω. Να είστε σίγουροι όμως ότι κάθε νέα δουλειά μου κοινοποιείται κατευθείαν μέσα από το κανάλι μου.

Γιατί επέλεξες αυτή τη δουλειά; Εάν εξαιρέσουμε προφανώς τους βιοποριστικούς λόγους. Ποιος είναι ο τελικός στόχος σου; Τι είναι αυτό που θέλεις να καταφέρεις περισσότερο από οτιδήποτε άλλο;

Γιατί σε μία χώρα που η γκρίνια και η μιζέρια είναι στην άκρη της γλώσσας όλων μας, το να προσφέρεις λεπτά χαράς και γέλιου, είναι μία διαδικασία που μπορεί και να κάνει τη κοινωνία μας λίγο καλύτερη. Εμένα δεν με νοιάζει πως με βλέπουν οι άνθρωποι ή τι περνάνε, στόχος είναι να γελάσουν και να ξεχαστούν για λίγο από τα προβλήματα τους. Αν αισθανθώ ότι το κατάφερα αυτό, τότε σημαίνει ότι εκπλήρωσα και τον βασικό μου στόχο.

AUTHOR

Παντελής Κανιούρας

Αμύνταιο, Ερμούπολη, Düsseldorf, Θεσσαλονίκη, Delft, Βιέννη. Όπου και αν ζει, τρώει με πάθος παστίτσιο, παίζει ασταμάτητα ποδόσφαιρο και πάντα ενοχλεί τους γείτονές του προσπαθώντας να μάθει κάποιο μουσικό όργανο. Μα πάνω απ' όλα του αρέσει να ανακαλύπτει νέους καλλιτέχνες. Γι' αυτό λοιπόν, αν έχεις κάτι ξεχωριστό που θα ήθελες να μοιραστείς με τον υπόλοιπο κόσμο, στείλε του ένα email. Μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος θαυμαστής σου!

Loading...
Το «Σινεμά με Θέα» επιστρέφει γεμάτο ταινίες!
Το House Of Drama στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης | Κερδίστε Προσκλήσεις