Skip to content

Κερδίστε 15 μονές προσκλήσεις για την παράσταση “Ράφτης Κυριών″ στο Θέατρο Σοφούλη

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Raftis Kyriwn2

Η θεατρική παράσταση “Ράφτης Κυριών συνεχίζεται στο θέατρο Σοφούλη και ο Beater.gr σας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε από 3 μονές προσκλήσεις για κάθε παράσταση, 4, 5, 6, 7, 8 Μαΐου το 2016, στέλνοντας με e-mail το ονοματεπώνυμό σας και την ημέρα της προτίμησής σας στο [email protected], με θέμα “Ράφτης Κυριών″. Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail

Ο θεατρικός οργανισμός “Omerta” παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ
Ράφτης Κυριών

Με παρακαταθήκη την επιτυχία της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου που παρουσιάστηκε στο θέατρο Κήπου, στα πλαίσια των γιορτών Ανοικτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και την υλοποίηση εκπαιδευτικών παραστάσεων μέσω διαδραστικής φόρμας προσέγγισης του αρχαίου δράματος με στόχο την ενίσχυση της θεατρικής παιδείας μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο θεατρικός οργανισμός Omerta Theater επιστρέφει δυναμικά με την δεύτερη πρόταση του στα θεατρικά δρώμενα της πόλης ανεβάζοντας το έργο “Ράφτης Κυριών” του Ζωρζ Φεϋντώ.

Λίγα Λόγια για το έργο
Στο Παρίσι του 1890, της Μπελ Επόκ, του Τουλούζ Λωτρέκ, της Μονμάρτης και του Μουλέν Ρουζ, ο Ζωρζ Φεϋντώ γράφει την κωμωδία καταστάσεων “Ράφτης Κυριών”, ένα έργο κλασικό, γεμάτο ανατροπές και έξυπνο χιούμορ, που συχνά γίνεται παιγνιώδες. Η θεματική του περιστρέφεται γύρω από την συζυγική απιστία, μιας και σχεδόν όλοι οι ήρωες έχουν ή επιθυμούν να αποκτήσουν μία εξωσυζυγική περιπέτεια. Ο λόγος τους προτρέχει της διανοίας και γεννά την καταστροφή. Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας.

[youtube id=”bCX_4MGG1D8″ mode=”normal” autoplay=”no”]

Μέσα απ’ την γραφή του ο Ζωρζ Φεϋντώ, ως ανατόμος της συζυγικής απιστίας, διεισδύει και κριτικάρει τα ήθη της αστικής τάξης με τρόπο ανελέητο ενώ ταυτόχρονα σατιρίζει την σεμνοτυφία και την υποκρισία της εποχής, η οποία δείχνει να συγκλίνει αρκετά στο σήμερα. Ο σκηνοθέτης της παράστασης – Δημήτρης Ζώτος – αντιλαμβάνεται την διαχρονικότητα του έργου και προσεγγίζει την αριστοτελική “μίμηση πράξεως” που διέπει την φάρσα, με μία φρέσκια ματιά που αντικατοπτρίζει την σύγχρονη κοινωνία δίνοντας στον θεατή την ευκαιρία να απολαύσει γνώριμες καταστάσεις μέσα από ένα κλασικό έργο με εξαιρετικό χιούμορ και ακατάπαυστο ρυθμό.

Συντελεστές:
• Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζώτος
• Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Κακλίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί:
• Βαλάντης Γαργάνης
• Χρήστος Γκουτσίδης
• Δημήτρης Δάγκαλης
• Γιώτα Λιάμπου
• Γιάννης Μαλεζάς
• Λιλιάνα Νίγκρο
• Ιωάννα Ρέτσα
• Ιωάννα Σιδηροπούλου

Σκηνικά : Πάλλας Μανώλης , Χατζάκη Ζηνωβία
Κουστούμια : Στεφανίδου Αριάνα
Οργάνωση Παραγωγής : Σπανός Ζαχαρίας , Τριανταφυλλίδου Κυριακή.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Σοφούλη» στις 20,21 και 22 Απριλίου 2016 στις 9 το βράδυ. Πρόσβαση στο θέατρο και με την γραμμή 5 του ΟΑΣΘ. Από κέντρο προς Καλαμαριά, στη στάση Βερβελίδη.

Έναρξη στις: 21.00

Γενική Είσοδος: 12 ευρώ / 10 μειωμένο (φοιτητικών-ανέργων)
Προπώληση: 10 ευρώ / 8 ευρώ μειωμένο
Σημεία προπώλησης:
Ιανός (Αριστοτέλους 7, 2310277004), Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4, 2310 262912),  Σάρωθρον Café Bar (Κατούνη 17, Λαδάδικα, 2310 538282), Διώροφον Café Bar (Κερασούντος 81, Καλαμαριά, 2310 453998), Musicland Ticket House (Μητροπόλεως 102, 2310 264880), Αρκούδα (Κ.Μελενίκου 20, 2315 505898)
Ή ηλεκτρονικά από το: www.ticketarena.gr

Το κάτι …παραπάνω
Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο φουαγιέ του θεάτρου θα συλλέγονται τις ημέρες των παραστάσεων φαρμακευτικό υλικό και είδη υγιεινής για τους πρόσφυγες. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μια βδομάδα πριν την πρεμιέρα, ώστε όσα συλλέγονται να καλύψουν συγκεκριμένες ελλείψεις.

Raftis Kyriwn

Loading...
Beater Tapes | Art Matters
Το βαλκανικό πρωτάθλημα breakdance γιορτάζει 14 χρονιά ζωής!