Skip to content

Kapani Project 2017 | Δείτε τα πρώτα ονόματα του line up!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

KATERINA DUSKA

Kapani Project 2017 | Με live από αγαπημένες μπάντες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, με μια σειρά από dj sets από Ελλάδα και εξωτερικό, που θα μας ενθουσιάσουν σε freestyle και alternative mood, με performances εμπνευσμένες από την Αγορά και την καθημερινότητά της, αλλά και ταινίες με αναφορές από τον σουρεαλισμό ως τον ντανταϊσμό, μας υποδέχεται φέτος το “2o Kapani Project”. Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 θα γίνουμε όλοι μια παρέα και θα ταξιδέψουμε με μουσικές, ταινίες και performances… στις γεύσεις και τα αρώματα της αγοράς, από την Ασκητού ως την Βλάλη κι από την Σπανδώνη ως την Κυδωνιάτου. Σε αυτόν τον φρέσκο θεσμό για την πόλη, σ’ αυτή την μεγάλη γιορτή της αγοράς, σ’ αυτό το σημείο συνάντησης του νέου με το παλιό, σ’ αυτή την κοιτίδα των πιο αυθόρμητων εμπνεύσεων εντός του αστικού περιβάλλοντος… θα είμαστε όλοι παρόντες!

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα έχουμε την ευκαιρία θα γνωρίσουμε την αγορά απ’ άκρη σ΄άκρη, μέσα από έναν ξεχωριστό περίπατο, το “Thessaloniki Walking Tour”. Το εικαστικό ρεπορτάζ θα επιμεληθεί για μια ακόμη χρονιά ο Χρήστος Αλαβέρας, με σκίτσα των ανθρώπων της αγοράς και των δράσεων που θα λάβουν χώρα εντός της στη διάρκεια του Kapani Project. Παράλληλα, θα υπάρξει έκθεση με τα περσινά σκίτσα του Kapani Project, από τον εικαστικό. Την παρουσίαση του φετινού “Kapani Project” επιμελείται και πραγματοποιεί, όπως και πέρυσι, ο Κωστής Ζαφειράκης, ώστε να μπούμε στον παλμό της διοργάνωσης με τον πιο μαγικό και διαδραστικό τρόπο.

BrightSide 1

Line Up | Διαφορετικοί ρυθμοί για όλα τα γούστα, σε τρία διαφορετικά stage!

Στο Main Stage θα εμφανιστούν Live οι Tuflon σε experimental groovy noizy ρυθμούς, οι Brightside με post punk/indie rock ήχους, οι Polkar με folk, rock, indie, country, pop και gospel στοιχεία, η Katerine Duska ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια και οι Batala Salonica με γεύση από αφρικάνικα κρουστά και βραζιλιάνικη σάμπα. Επιπλέον, το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει στο Main Stage με δύο ξεχωριστές μπάντες, για να δώσει το δικό του παλμό στην διοργάνωση, ως αναπόσπαστο μουσικό κομμάτι της πόλης.Στο Freestyle Stage θα απολαύσουμε dj sets από τους Tsaros, Costas Argiriou, Sk Disco, C Senior & Chris Ex και Mix Dojo, ενώ στο Alternative Stage θα δούμε στα decks τους Walter Dj, Mackenzie, Elias Tzikas, Tesla Noise aka 9West σε ένα Live set και για πρώτη φορά τον Βερολινέζο Emmanouel, ιδιοκτήτη της Arts Records.

MACKENZIE

Πάρε μέρος στο “Κapani MixΤape Contest” για το alternative stage!

Το Kapani Project αναδεικνύει και αναμειγνύει! Είσαι DJ και νομίζεις ότι ταιριάζεις στο Kapani Project; Πάρε μέρος στο διαγωνισμό “Kapani MixΤape Contest” και κέρδισε την ενεργή συμμετοχή σου στο line up!

Ηχογράφησε απλά ένα mix σύμφωνα με τις προδιαγραφές και στείλ’ το μέχρι και την Κυριακή 30/7! Δε χρειάζεται να έχεις παίξει ποτέ και πουθενά και δεν μας έχει να κάνει με το τι μουσική παίζεις, αρκεί να το κάνεις με πάθος και χαρακτήρα!

Προδιαγραφές Mixtape
Διάρκεια: 45-60 min
Format: mp3 128kbps
Upload: WeTransfer / Dropbox
More info: [email protected]


îÄàÉêÄ ïÄêÄäÄãèàÉéì 1

Performances | Μια σειρά από project… ζωντανεύουν μέσα στην αγορά και κάνουν τη διαφορά!

ΚΙΝΟΥΜΕ Dance Project | Κωνσταντίνος Κατσαμάκης – Στέλλα Μαστοροστέριου

Τίτλος performance: “Ουν Καπάν” – Μια performance δρόμου
Ένα παιχνίδι με το χώρο και το χρόνο. Μια κινητική μελέτη του αστικού χώρου ως τόπου συνύπαρξης και διατήρησης της μνήμης και των εμπειριών. Τι υπάρχει τώρα; Τι υπήρχε πριν; Τι θυμάται ο χώρος; Τι θυμάται το σώμα; Πώς ο αστικός χώρος καθορίζει τις κινήσεις και τις σχέσεις μεταξύ των σωμάτων; Πώς επηρεάζει αυτό που κάνουμε και αυτό που είμαστε; Πώς διαμορφώνεται η ανθρώπινη επαφή και η συλλογική εμπειρία μέσα από τη ρευστή διάδραση του σώματος με το χώρο;

Ευπραξία Γεώργαρου – Γιώργος Καραμανίδης | “x,y – cement & food”

Μια δράση που θίγει την σωματική και συναισθηματική απόσταση, που έχει πάρει ο ίδιος ο άνθρωπος από τα πάντα μέσα στην ίδια του την καθημερινότητα, επιδιώκοντας να κατέχει πράγματα και χώρους και απαιτώντας τον προσωπικό του χώρο και χρόνο… φεύγοντας όμως από την ουσία και την εγγύτητα των πραγμάτων γύρω του και φτάνοντας σε σημείο να καταστρέφει ό,τι ο ίδιος νόμιζε πως επιθυμούσε από πάντα να έχει. Είναι σαν να βλέπουμε μια μάζα ανθρώπων με όλα τα σημάδια του σύγχρονου εγωϊσμού και της απομόνωσης μέσα σε έναν απίστευτα συνωστισμένο χώρο, υλικό και νοητικό. Ένα τεράστιο κενό υποβόσκει στην πλήρη πυκνότητα.

SILENCIO 1

Svoradov Theater | “Silencio”

Πρόκειται για μια απόπειρα σωματικής έκφρασης και παραστασιακής επιτέλεσης α) των φιλοσοφικών απόψεων του Γερμανού διανοούμενου Th.Adorno, όπως αυτές εκφράζονται στο έργο του Αρνητική Διαλεκτική, ότι δηλαδή “το Άουσβιτς μπορούσε να υπάρξει μέσα σε όλη την παράδοση της φιλοσοφίας, της τέχνης και των επιστημών, εκφράζει την ιδέα ότι ο πολιτισμός και το πνεύμα δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τους ανθρώπους”, β) των αισθητικών απόψεων του D.Lynch, όπως διατυπώνονται στην ταινία του Mullholand Drive, ότι δηλαδή “it’s all an illusion, just a tape” και γ) των (αντι)θεατρικών οδηγιών του S.Beckett από το μίνιμαλ έργο του Ανάσα, ότι “η ζωή είναι μια ανάσα ανάμεσα σε δύο κλάματα… το κλάμα της γέννησης και το κλάμα του θανάτου.”

Βίκυ Αγγελίδου | “Crush” (Σύνθλιψη)

Μέσα από αυτήν την ιδέα διερευνάται αυτό που συμβαίνει στον άνθρωπο μέσα στο αστικό περιβάλλον. Πως εκείνος παραμορφώνεται, πως αποξενώνεται, πως εν τέλει συνθλίβεται και συνθλίβει αυτά που υπάρχουν γύρω του. Μέσα στην παραγματικότητα της σύνθλιψης ενυπάρχει η επιθυμία για απελευθέρωση, και αυτές οι δυο καταστάσεις αντιπαλεύονται, χωρίς να γνωρίζουμε ποια από τις δυο θα επικρατήσει, ή αν αιωνίως βρισκόμαστε σε αυτήν την αντιπαράθεση του πραγματικού και του ιδανικού. Για να αποδοθέι το αστικό/βιομηχανικό τοπίο χρησιμοποιούνται σκηνογραφικά στοιχεία (body painting, πίνακας ζωγραφικής, video projection). Τρεις περφόρμερ, η καθεμία στον δικό της τόπο, με το δικό της σκηνογραφικό στοιχείο, εναλλάσουν αυτές τις δυο παράλληλες αφηγήσεις… αυτή του πραγματικού κόσμου και αυτή του επιθυμητού.

Ερμηνεία: Δέσποινα Κιουμουρτζίδη, Ειρήνη Θανασούλη, Βίκυ Αγγελίδου 

CRUSH 1

Moody Alien – Φαίδρα Χαραλαμπίδου | Μουσικο-χορευτική performance για τον χωροχρόνο

Μουσικο-χορευτική performance, με άξονα την εξερεύνηση της υποκειμενικότητας της αντίληψης σε σχέση με το χωροχρόνο. Ζωντανή ηλεκτροακουστική μουσική του Μoody Αlien (σε πρώτη δημόσια εκτέλεση) και χορευτική performance της Φαίδρας Χαραλαμπίδου. Η μουσική και η performance θα έχουν σαν κεντρικά στοιχεία την πολυρρυθμία και τον αυτοσχεδιασμό, σε μια βάση χαλαρά προσχεδιασμένη και αφαιρετική, που θα επιτρέπει στο χώρο και χρόνο της παράστασης να επηρεάσουν δραστικά την εξέλιξη και την έκβασή της -πέρα από την αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Αριάδνη Πεδιωτάκη – Αδροδίτη Δάφνου | “Μασάτε γιατί χανόμαστε” 

Η δράση θα έχει ως βασικό υλικό την «τσίχλα». Σε μια προσπάθεια ανοικοδόμησης κάποιας λακκούβας του πλακόστρωτου, η λακκούβα θα περιφραχθεί και θα ξεκινήσει το γέμισμά της με τσίχλες προσεκτικά μασημένες, οι οποίες στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στην τρύπα μέχρι εκείνη να καλυφθεί εντελώς. Η εγκατάσταση θα γίνει σχεδόν ευλαβικά, με σεβασμό στο χώρο και στο υλικό. Απ’ την άλλη μεριά, λόγω του υλικού της τσίχλας, η δράση παίρνει ταυτόχρονα μια παιχνιδιάρικη τροπή. Ενδεχομένως να χρειαστεί και η βοήθεια των περαστικών για την ολοκλήρωση των εργασιών. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα χρωματιστό κομμάτι τεχνητού εδάφους – αποτελούμενο από υλικά που χάνοντας την αρχική τους πρακτική ιδιότητα, αποκτούν μια καινούρια χρηστική αξία- κατασκευασμένο από πολλά διαφορετικά χέρια και γνάθους.

Κατερίνα Δρακοπούλου | “22 stops” 

Το project “22 stops” είναι μια solo Butoh, site-specific, interdisciplinary performance που αποπειράται να διερευνήσει την αλληλεπίδραση του σώματος με το αστικό τοπίο αλλά και τη ρευστότητα των ορίων μεταξύ του μέσα και του έξω, του δημόσιου και του ιδιωτικού, του Εαυτού και του Άλλου, του παρελθόντος και του παρόντος, του διαμεσολαβημένου και του «ζωντανού», του εφήμερου και του αιώνιου. Έναυσμα του project ήταν το ταξίδι μιας site-specific, Butoh performance μακράς διάρκειας, με τίτλο “22 stops”, που δημιουργήθηκε κοντά σε 22 σταθμούς του μετρό και αποτυπώθηκε σε μια σειρά φωτογραφιών την άνοιξη του 2016. Το “22 stops” παρουσιάστηκε αρχικά τον Απρίλιο του 2016 στο In Progress Feedback Festival. Σε 12 ώρες δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν 22 αυτοσχεδιαστικές συνθέσεις χορού Butoh σε 22 σημεία κοντά σε σταθμούς του Μετρό.

*Περισσότερα ονόματα θα προστεθούν σύντομα τόσο στο Line up και τα dj sets, όσο και στις performances!

ÑìèêÄçàÄ


Cinema | Μια βόλτα από τον σουρεαλισμό… ως τον ντανταϊσμό παρέα με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

Με χαρακτηριστικό του την μεταμεσονύκτια έναρξη και με ροή 24ωρη, το “2o Kapani Project” μας περιμένει με μεταμεσονύκτιες προβολές σε μικρά καταστήματα της αγοράς, που παραμένουν κλειστά, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι η δεύτερη φορά που το ΦΚΘ συναντά το Καπάνι σε συνεργασία με το “Kapani Project”, με στόχο την συνύπαρξη όλων των τεχνών σε ένα τόσο σπουδαίο σημείο της Θεσσαλονίκης, ιστορικά και αρχιτεκτονικά. Εδώ, Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα προβάλλει επιλεγμένες avant-garde μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες επιχειρούν πρωτοποριακές ζεύξεις των σημαντικότερων κινημάτων του 20ου αιώνα, από τον σουρεαλισμό και τον ντανταϊσμό μέχρι την σύγχρονη πρωτοπορία των video art και τις κινηματογραφικές εγκαταστάσεις.


[youtube id=”8Mz3o-eSpp0″]

Περισσότερα για το “Kapani Project”

Το “Kapani Project” είναι η αρχή ενός πολύ ωραίου ταξιδιού γεύσεων και αρωμάτων σε συνδυασμό με τις τέχνες. Είναι μια βόλτα στην ιστορική κεντρική αγορά της πόλης, το “Καπάνι”, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016. Εδώ οι άνθρωποι της αγοράς γίνονται ένα με τους ανθρώπους των εικαστικών τεχνών και της μουσικής. Εδώ η εθελοντική ομάδα του “Kapani Project” σας υποδέχεται για μια αξέχαστη εμπειρία με άξονες τον πολιτισμό, την κοινωνική επαφή, την γνωριμία με τις πιο ξεχωριστές γωνιές και την κουλτούρα της Θεσσαλονίκης. Το “Kapani Project” αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και κάθε Οκτώβριο θα μας θυμίζει… πως το αστικό περιβάλλον περιλαμβάνει αυθεντικές γειτονιές, που αξίζει να ζωντανεύουν!

Το Kapani Project πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

“2o Kapani Project”
Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην Κεντρική Αγορά “Καπάνι”
Από τις 00.01 έως τις 23.59
Είσοδος ελεύθερη

Find Kapani Project on:
https://www.facebook.com/kapaniproject
https://www.instagram.com/kapaniproject
https://soundcloud.com/kapaniproject

www.kapaniproject.gr

LINE_UP2


Βιογραφικά καλλιτεχνών 

Main Stage

Tuflon: Τuflon, δε σημαίνει κάτι, μα αυτό δε σημαίνει κάτι. Οι Tuflon είναι μια 6μελής μπάντα απο τη Θεσσαλονίκη και υπάρχει από το 2007, δίνοντας αραιά live. Αν θέλουμε να την κατατάξουμε κάπου θα λέγαμε ότι ανήκει στο experimental groovy noizy είδος. Πετάλια, λαμπάκια, μπλιμπλίκια, εφέ, φέτες, που φιλτράρουν τους ήχους της κιθάρας, της τρομπέτας, των πλήκτρων και του θέρεμιν και τους “πετάνε” πάνω σε μια groovy drum and bass σχάρα δημιουργώντας έτσι το ύφος της μπάντας.

Μέλη: Θανάσης Τζίνγκοβιτς, Γιώργος Αβραμίδης, Ορέστης Μπενέκας και Εύα Ντούρου, Βασίλης Μπαχαρίδης, Αλέξης Ξανθόπουλος

Brightside: Οι Brightside είναι ένα ελληνικό post punk/indie rock συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2009 στην Θεσσαλονίκη. Βασικές επιρροές του συγκροτήματος είναι η new wave, post-punk σκηνή καθώς και η αναβίωση της, με τις indie rock μπάντες των ’00s. Από την άνοιξη του 2010 οι BrightSide. έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους The Stranglers, White Lies, Motorama, Soviet Soviet, Get Well Soon, και με άλλες εναλλακτικές μπάντες. Το Μάιο του 2014 διακρίνονται στο διαγωνισμό Red Bull Bedroom Jam και κερδίζουν την προσθήκη τους στο lineup του Ejekt Festival (Kasabian, Editors, White Lies, Darkside, Paul Kalkbrenner). Η εμφάνισή τους σχολιάστηκε θετικά από αρκετά μουσικά περιοδικά. Επιπλέον είναι οι ιδρυτές του #if (Indie Fest), το οποίο είναι ένα φεστιβάλ για τα συγκροτήματα της ελληνικής εναλλακτικής ανεξάρτητης σκηνής. Το πρώτο τους studio album με τίτλο “It Begins With A Fall” κυκλοφόρησε από την Smash Records τον Ιούνιο του 2016.

Μέλη: Κωνσταντίνος Σκαρλάτος, Νέστορας Μπανανής, Miles Λάππας, Θάνος Καραπάντσιος, Νίκος Καλλιάνης

POLKAR 1Polkar: Οι Polkar δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2013 και το όνομά τους προέκυψε ύστερα από ένα ταξίδι στη Σερβία. Την ώρα που βρισκόντουσαν σε ένα υπόγειο μπαρ ακούγοντας παραδοσιακές πόλκες, ένας μεθυσμένος τύπος εισέβαλλε στο χώρο διακόπτοντας τη μουσική και ξεκινώντας μόνος του ένα τραγούδι. Αυτός, λοιπόν, ήταν ένας Polkar, που στα σλάβικα σημαίνει “μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα”! Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί folk, rock, indie, country, pop και gospel. Όλα τα είδη συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτή τη δροσερή παρέα με άμεσες αναφορές στις παλιές Αθηναϊκές και Επτανησιακές καντάδες. Σε μία τέτοια μουσική διαδρομή γεννήθηκε και το πρώτο τους album με τίλο “‘Ολα Αρχίζουν”!

Μέλη: Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Κυρατσός, Λάζαρος Πλιάμπας, Γιώργος Αβραμίδης, Χρήστος Γκαΐλας, Μιχάλης Καρανίκος, Παναγιώτης Ανδρέογλου.

Katerine Duska: Η Katerine Duska είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής! H χροιά της μας ταξιδεύει στις «μαύρες» φωνές περασμένων δεκαετιών. Μέσα από τoυς στίχους και τη μουσική της, αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια και παρασύροντάς μας ταυτόχρονα με τη μαγευτική σκηνική της παρουσία. Στα live της παρουσιάζει ιστορίες που μιλούν για τον έρωτα, τον δισταγμό και τις άμυνες απέναντι σε αυτόν, τον εσωτερικό διχασμό που προκαλούν στην εποχή μας τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, τα νέα ξεκινήματα και τη νοσταλγία που προκαλούν οι σχέσεις από απόσταση, αλλά και την επιθυμία για ζωή και αξιοποίηση του κάθε λεπτού που περνάει περιγράφοντας εικόνες ενός ιδανικού, ίσως ουτοπικού μικρόκοσμου, ερμηνεύοντας τα αγαπημένα singles που την έκαναν να ξεχωρίσει, “Slow”, “One In A Million”, “Won’t Leave”, κομμάτια από τον ολοκληρωμένο album της “Embodiment” καθώς και αγαπημένες διασκευές.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Μπουλντής, Αλέξανδρος Λιβιτσάνος και Μανώλης Γιαννίκιος

Batala Salonica: Οι Batala Salonica είναι μέλος ενός διεθνούς γκρουπ κρουστών των Batala Mundo, που αριθμεί περισσότερους από 1500 κρουστούς σε 15 χώρες. Η μουσική τους έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά και είναι τονισμένη με μια βαριά δόση από βραζιλιάνικη samba. Χαρακτηριστικά των Batala Salonica είναι ο έντονος ρυθμός σε συνδυασμό με τις δυναμικές χορογραφίες και την πανδαισία χρωμάτων στα κοστούμια. Όλα αυτά δημιουργούν μια οπτικοακουστική εμπειρία που λίγοι ξεχνούν. Οι Batala Salonica γίνονται ένα με το Kapani Project και θα χαρίσουν ένα φανταστικό ηχόχρωμα στην ιστορική κεντρική αγορά της πόλης με σκοπό την ανάδειξη της κουλτούρας των ξεχωριστών γειτονιών της Θεσσαλονίκης.


Freestyle Stage

Tsaros: Ο Δημήτρης Tσαρουχάς a.k.a. Tsaros γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1982 στην Κατερίνη. H ενασχόληση του με την μουσική ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια. Αρχικά ασχολήθηκε με την funk και στην συνέχεια εξελίχθηκε σε breaks, breakbeat και σε drum n bass. Το μουσικό στυλ που τον χαρακτηρίζει είναι το freestyle. Καλεσμένος σε μερικά από τα μεγαλύτερα bars και clubs της Ελλάδας αλλά και την Ευρώπης, ο Tsaros έχει επίσης πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως το Reworks Festival, κ.α. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται εμφανίσεις δίπλα σε γνωστούς καλλιτέχνες όπως Noisia, The Upbeats, Billain, Telekinesis, Cooh, L33, Disphonia, Insom, Dub Phizix, Asian Dub Foundation, Pendulum, The Bug, Doctor P, Zeads Dead, Zomboy, Trollphace, Laxx, D-jahsta, Senser, Dj Krush, Dub Pistols, mc Brother Culture, Bent, Dj Vadim, Guts, Dub Pistols, Basement Freaks, Cayetano, Mungos Hi-Fi, Deekline καθώς και πολλοί άλλοι.

Costas Argiriou: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Σύρο έως το ’94. Η μεγάλη του αγάπη ήταν, από τα παιδικά του χρόνια, πάντα η μουσική. Τελείωσε το λύκειο Φιλοθέης και το 2003 τελειώνει την SAE (School of Audio Engineering). Το 2004 παίρνει Bachelor σε Recordings Arts & History of Music. Ξεκινάει να συνθέτει μουσική για video animation και ταινίες. Το 2001 κάνει την πρώτη του συνεργασία στον χώρο της μόδας φτιάχνοντας τη μουσική για το show της Λουκίας. Έκτοτε ακολουθούν άπειρες συνεργασίες με σχεδιαστές μόδας στα Fashion Week Αθήνας, Dubrovnik, Κύπρου και του Festival D’Hyeres στη Γαλλία. Συγχρόνως εργάζεται ως dj σε χώρους διασκέδασης όπως: Aspro bar, ΤΩΡΑ Κ44, Salon de Bricolage, the Dude bar, κ.ά. Εξακολουθεί να συνθέτει μουσική. Το 2014 συνθέτει τη μουσική για το show του Άγγελου Μπράτη στο θέατρο του Armani στο Μιλάνο.

Sk Disco: Ο SK Disco κάνει το κοινό της Θεσσαλονίκης να χορεύει για περισσότερο από 20 χρόνια. Λάτρης του βινυλίου, το μέγεθος της συλλογής του εντυπωσιάζει. Πρόκειται για μια συλλογή στην οποία μπορείς να βρεις κυριολεκτικά όλα τα είδη της μουσικής και αυτός είναι ο λόγος που πάντα εκπλήσσει με τα DJ set του. Έχει εμφανιστεί δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της dance σκηνής και στα σημαντικότερα venues της Ελλάδας.

Mix Dojo: Το Mix Dojo περιγράφει μουσικά πως φαινομενικά αντίθετες δυνάμεις μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται και να είναι αλληλεξαρτώμενες στο μουσικό κόσμο και πως το ένα μπορεί να δημιουργήσει το άλλο χάρη στη μεταξύ τους αλληλοσύνδεση. Το Mix Dojo αναπαρίσταται μουσικά από διάφορες δυαδικότητες, όπως trip hop, hip hop, drum n bass κ.α. Στη μεταφυσική της μουσικής, οι διακρίσεις μεταξύ του καλού και του κακού, καθώς και άλλες διχοτομικές ηθικές κρίσεις, είναι αντιληπτικές και όχι πραγματικές, με αποτέλεσμα η δυαδικότητα του Mix Dojo να θεωρείται ένα αδιαίρετο σύνολο. To Mix Dojo έρχεται στο Kapani Project για ένα μοναδικό set μουσικής άσκησης του ανθρώπινου νευρικού συστήματος.

karatzias kai chris x

Chris X & C Senior: O Chris X είναι στα decks της Θεσσαλονίκης από το 1994, με σκοπό του την καλή μουσική και την ενέργεια του πάρτυ. Ιδρυτής του Black Radio Berlin, συλλέκτης βινυλίου κυρίως μαύρης μουσικής, παραγωγός ραδιοφώνου και πάντα στην αναζήτηση του τέλειου beat. Μετακομίζοντας στο Βερολίνο το 2012 εμπλούτισε τον ήχο του με περισσότεραηλεκτρονικά στοιχεία και έκανε τα σετ του ακόμα πιο απρόβλεπτα. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το 2017 και το Music and Food Project, Soulfood Thessaloniki είναι αυτό που γεμίζει τη μέρα του. Μότο του; Expect the unexpected. Ο C Senior είναι στα decks της πόλης τα τελευταία 15 χρόνια με τα σετ του να μην ασπάζονται τάσεις και μόδες, αλλά με μόνο σκοπό την ενέργεια του party. Afrobeat, funk, early house, disco και όλα αυτά μιξαρισμένα μοναδικά. Συλλέκτης βινυλίου, αλλά και λάτρης του φαγητού, όντας συνιδρυτής της ομάδος Soulfood Thessaloniki.


TESLA NOISE AKA 9WEST

Alternative Stage

Tesla Noise aka 9West: Οι Κωνσταντίνος Τίκης και Γιώργος Έξαρχος συνθέτουν τους 9West, που επιμένουν να έχουν ως βάση τους την Θεσσαλονίκη. Με παραγωγές σε εταιρίες με τρομερή απήχηση όπως οι Dessous, Liebe*Detail, Nite Grooves αλλά και King Street sound και Klik records. Οι 9West έχουν καταφέρει να μεταφέρουν τον ήχο τους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού όπως το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη, την πόλη του Μεξικού, τη Μόσχα και άλλες. Ο ήχος τους κυμαίνεται από house μέχρι techno, βασισμένος όμως στον αναλογικό εξοπλισμό τους δεν χάνει ποτέ την “ζεστασιά” του φυσικού ήχου. Οι ίδιοι είδαν τα τελευταία χρόνια την μουσική τους να φιγουράρει δίπλα σε ονόματα όπως οι Shlomι Aber, The Hacker, Kink, Adam Port, Daniel Stefanik, Trentemoller, Steve Bug, Radio slave, Deetron και David August, σε περισσότερες από δεκαπέντε συλλογές.

Emmanouel: Το μοναδικό στυλ παραγωγής του Εμμανουήλ έχει εμπνεύσει τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της σύγχρονης techno and house, κερδίζοντας την πλήρη υποστήριξη και τα “μπράβο” των Rodhad, DVS 1, Marcel Dettmann και DJ Deep, μεταξύ πολλών άλλων που υπερασπίζονται τον ήχο του. Κυκλοφορώντας δουλειές του σε συνεργασία με τις Deeply Rooted House, Will & Ink & Enemy Records καθώς και την δική του εταιρεία, ARTS RECORDS, ο Emmanuel έγινε γρήγορα τακτικός στο ευρωπαϊκό κύκλωμα της techno, με το ασυμβίβαστο ύφος του, που είναι πλέον συνώνυμο με τις παραγωγές και τις παραστάσεις του.

EMMANOUEL

Walter Dj: Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1975. Παίζει μουσική από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 μέχρι και σήμερα. Συλλέγει και παίζει δίσκους βινυλίου. Τα αγαπημένα του style είναι τα tech funk και breakbeat. Έχει επιρροές από Ζωή Λάσκαρη, Μουσικόραμα, Laky cap, Berwick Street και τις κασέτες ραδιοφώνου του Σοφοκλή.

Mackenzie: Ο Λευτέρης Μπριλάκης γνωστός και ως Mackenzie είναι ο ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου Ηabeat Records, το οποίο ίδρυσε το 2011 και βρίσκεται στην πλατεία του Ψυρρή. Το Habeat Records λειτουργεί ως μια ιδέα που βασίζεται στην αγάπη για το βινύλιο και την ηλεκτρονική μουσική, ενώ στην διαρκώς ενημερωμένη συλλογή του συγκαταλέγονται αξιόλογες παραγωγές της house αλλά και της techno σκηνής. Ως dj ο Mackenzie έχει έντονες μουσικές επιρροές από την ζωή του στο Βερολίνο ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση ξεχωριστών μουσικών events. Το 2013 προστέθηκε στην ομάδα Sleazy Beats & Dirty Vibes μαζί με τον Ζοrz και Kondaktor, που πραγματοποιούν απογευματινά parties στην Αθήνα. Είναι επίσης βασικός συντελεστής και resident dj του default, μιας ομάδας που ενώνει την ευρύτερη καλλιτεχνική κοινότητα μέσα από εκθέσεις, προβολές, παραστάσεις και μουσικά events.
Elias Tzikas: Ο Ηλίας είναι ένας Έλληνας dj και παραγωγός. Έχοντας ένα ευρύ υπόβαθρο στη Disco, Funk και House μουσική και παίζοντας σαξόφωνο για σχεδόν 20 χρόνια, έχει δημιουργήσει πολλά διαφορετικά κομμάτια, με κυκλοφορίες σε εταιρείες όπως η “Noir Music”, η “Moda Black”, η Supernova’s “Lapsus Music” και άλλες. Εκτός από την ύπαρξη ενός καλά σεβαστού καλλιτέχνη, ο Ηλίας έχει ήδη φτιάξει τη φήμη του ως διεθνής DJ με εμφανίσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα clubs και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική, οπότε το μέλλον προβλέπεται λαμπρό γι’ αυτόν.

ELIAS_TZIKAS_PHOTO

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Η Dee Dee Bridgewater επιστρέφει στη σκηνή του Sani Festival!
Ο Nicolas Jaar για πρώτη φορά live στην Αθήνα!