Skip to content

Τρεις αφίξεις που φέρνουν τη Θερμή στο γαστρονομικό επίκεντρο της πόλης!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Από τη φάβα και τον μπακαλιάρο μέχρι το κοντοσούβλι και τα ιταλικά ζυμαρικά, τρία μέρη που δίνουν νέα γεύση στα προάστια της πόλης.

Η Θέρμη μπορεί να είναι λίγα λεπτά έξω από τη Θεσσαλονίκη, αλλά γευστικά βρίσκεται στο κέντρο των πιο ενδιαφερόντων νέων γαστρονομικών αφίξεων. Από δημιουργικούς μεζέδες που τιμούν την παράδοση μέχρι ζουμερά κρέατα και αυθεντική ιταλική κουζίνα, η περιοχή εξελίσσεται σε λαχταριστό προορισμό για όσους αγαπούν το φαγητό με ουσία.

Το Ίρτζι

Στο Ίρτζι η ελληνική κουζίνα αποκτά φρέσκια πνοή χωρίς να χάνει την ψυχή της. Είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που σέβονται την παράδοση αλλά ξέρουν πώς να τη μεταφράσουν με δημιουργικότητα και φαντασία, όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο. Η φάβα Σαντορίνης έρχεται βελούδινη, δεμένη σωστά και αρωματική, ενώ ο γύρος μπακαλιάρου με αφρό γιαουρτιού και χειροποίητο πιτάκι είναι από εκείνα τα πιάτα που συνδυάζουν γνώριμες γεύσεις με γκουρμέ χαρακτήρα. Ο βολιώτικος μεζές ξεχωρίζει για την αυθεντικότητά του, φέρνοντας στο τραπέζι άρωμα θαλασσινής Ελλάδας αλλά κρύβει και την έκπληξη του καθώς κάθε φορα που το παραγγέλνεις έρχεται μια διαφορετική τριπλέτα πιάτων. Ο χώρος είναι φωτεινός, φιλόξενος και γεμάτος ενέργεια, το ιδανικό σκηνικό για παρέες που αγαπούν το καλό φαγητό και τη χαλαρή ατμόσφαιρα.

______________________

Lykos

Ο Lykos είναι ένα εστιατόριο – χασαποταβέρνα που ξέρει τι σημαίνει σωστό κρέας και ελληνική φιλοξενία. Το κοντοσούβλι ψήνεται αργά και υπομονετικά, με κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα, ενώ το κοκορέτσι έχει εκείνη την τραγανή υφή που μόνο ένα έμπειρο χέρι στη σχάρα μπορεί να πετύχει. Οι μερίδες είναι γενναιόδωρες, τα παϊδάκια κόκορα αποτελούν ένα  διαφορετικό αλλά σίγουρα must try πιάτο ενώ η αίσθηση που σου δίνει ο χώρος είναι πάντα σπιτική και οικεία. Πρόκειται για το μέρος που πηγαίνεις για φαγητό με την οικογένεια ή την παρέα και καταλήγεις να μένεις ώρες, με το κρασί να ρέει και το κέφι να ανεβαίνει φυσικά. Πέρα των γεύσεων του, στα highlight του μαγαζιού είναι το άπλετο parking και η παιδική χαρά για την απασχόληση των μικρών μας φίλων.

______________________

Tonino

Στη Θέρμη, το Tonino είναι ένα από εκείνα τα μέρη που σε κάνουν να νιώθεις πως βρέθηκες κάπου ανάμεσα στη Ρώμη και τη Φλωρεντία. Με αυθεντικά ιταλικά ζυμαρικά, φτιαγμένα με προσοχή και πάθος, και πίτσα που ψήνεται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο, όπως ακριβώς θα την απολάμβανες σε μια trattoria της Νάπολης, το Tonino τιμά πραγματικά την ιταλική κουζίνα. Κάθε πιάτο έχει κάτι το σπιτικό, αλλά και το εκλεπτυσμένο, από τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας μέχρι το ελαιόλαδο που δένει ιδανικά με τη μοτσαρέλα. Ο χώρος είναι μοντέρνος και ευχάριστος, ιδανικός για ένα δείπνο που συνδυάζει γεύση και χαλάρωση. Κι αν θέλεις να το ολοκληρώσεις σωστά, ένα ποτήρι κρασί, κόκκινο ή λευκό, είναι το τέλειο ταίρι για να αναδείξει ακόμα περισσότερο τη μαγεία των ιταλικών γεύσεων. Το Tonino είναι η απόδειξη ότι η Ιταλία μπορεί να χωρέσει σε ένα τραπέζι στη Θέρμη!

AUTHOR

Ναταλία Παπαδημητρίου

Εξερευνά τη Θεσσαλονίκη με την όρεξη ενός επαγγελματία γευσιγνώστη και την ακρίβεια ενός μαθηματικού (ναι, είναι και αυτό). Αν υπάρχει κάτι καινούργιο για δοκιμή, θα το βρει πρώτη — από το πιο κρυφό καφέ μέχρι το πιο ψαγμένο street food. Δημιούργησε το “Explore Thess” γιατί, αν υπάρχει ένα μέρος που αξίζει να ανακαλύψεις στην πόλη, εκείνη το έχει ήδη τσεκάρει και έχει να σου πει κάτι γι αυτό !

Loading...
Οι «Αυτόπτες Μάρτυρες» με 20 καρέ του Θερμαϊκού για τα 33 χρόνια του «Θερμαϊκού» 
Συνέντευξη με την Isabelle Huppert: Από τη Θεσσαλονίκη στο Vertigo των ονείρων της! #TIFF66