Skip to content

Η επιτυχημένη πορεία της InYourCity στον χώρο της διαφήμισης.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

H InYourCity είναι μια διαφημιστική εταιρεία στην Θεσσαλονίκη με 10 πλέον χρόνια στο ενεργητικό της. Πρόκειται για μια δραστήρια ομάδα νέων που ωθούνται από το πάθος τους για δημιουργικές ιδέες και την ικανοποίηση που αυτές τους προσφέρουν, βλέποντας τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τα σχετικά εργαλεία, βελτιώνοντας άμεσα και αποτελεσματικά την εικόνα και τις πωλήσεις τους. Το δυναμικό της αριθμεί 15 άτομα, με 5 εξ’ αυτών στον ρόλο των εξωτερικών συνεργατών, έχοντας μάλιστα καταφέρει να διατηρήσουν μακροχρόνιες συνεργασίες ήδη από την ίδρυσή τους. Και πάνω σε αυτό συμπληρώνουν: «Νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι γι’ αυτό το γεγονός, καθώς πιστεύουμε ότι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι το πιο σημαντικό ώστε να μπορέσει να κρατήσει για πολλά χρόνια μία συνεργασία».

Ξεκίνησαν ως ένα photoshooting agency που φωτογράφιζε τα events της πόλης. Το όραμα ήταν ξεκάθαρο από τότε: «Να μπορούμε να βοηθούμε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους να “μπουν στον κόσμο” του ψηφιακού marketing με σωστές τεχνικές, με σκοπό να εξελιχθούν και να μην μείνουν στάσιμες». Πόσο μάλλον, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι το 2012 η μέση επιχείρηση δεν γνώριζε όλες τις δυνατότητες του διαδικτύου και η διαφήμιση τότε ήταν είτε μέσω ραδιοφώνου, είτε με το μοίρασμα φυλλαδίων, όπως μας είπαν και οι ίδιοι. Στην InYourCity βλέποντας ήδη τις τάσεις στον χώρο και τη δυνατότητα προβολής μιας επιχείρησης με χαμηλό κόστος, αποφάσισαν, μετά το 2013, να συμπεριλάβουν – πέραν των φωτογραφιών – σχετικές, προσιτές για κάθε επιχείρηση, υπηρεσίες. Έτσι, σήμερα ο πλήρης κατάλογός τους συμπεριλαμβάνει το branding, το social media marketing, την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO (Search Engine Optimization), καθώς και Google ads και Lead generation campaigns. Όλα αυτά απευθύνονται φυσικά και σε άτομα που έχουν μια καινοτόμα ιδέα και θέλουν να μπουν δυναμικά και ορθά στον ευρύτερο εμπορικό χώρο. Οι συνεργασίες ξεκινάνε με συζητήσεις και διερεύνηση της στρατηγικής για τα καταλληλότερα μέσα και υπηρεσίες ανά περίπτωση. Στην πορεία, πάνω σε αυτό, διαμορφώνεται ένα πλάνο και ορίζεται ένας χρονοπρογραμματισμός για τις διαφημιστικές ενέργειες.

Αν λάβουμε υπόψιν πως η InYourCity ιδρύθηκε το 2010, θα δούμε πως κλήθηκε να αντιμετωπίσει πάμπολλες δυσκολίες στη διάρκεια των χρόνων. Ωστόσο, σε μια τέτοια πρόκληση, η ομάδα της InYourCity βρήκε την ευκαιρία να αναδείξει τις ικανότητές της. Όπως, άλλωστε, έγινε και με το digital marketing, το οποίο πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των επιχειρήσεων. Μιλώντας για το σήμερα, η επικοινωνία με τους πελάτες εν μέσω πανδημίας έδωσε περισσότερες ευκαιρίες στις διαφημιστικές εταιρείες να αναδείξουν τις υπηρεσίες και τις ιδέες τους σε περισσότερο κόσμο και πιο «γρήγορα». Η τηλεδιάσκεψη είναι ένα εργαλείο που μειώνει τον χρόνο αναμονής και καθυστέρησης των διεργασιών, όμως, όπως μας τόνισαν, αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αποτελεσματική επικοινωνία που γίνεται δια ζώσης σε περιπτώσεις που κρίνεται ασφαλές και επιτρεπτό.

Η αγορά της Θεσσαλονίκης έκανε αναγκαία την παρουσία της InYourCity και στην Αθήνα, όπου αποτελεί εκ πρώτης όψεως ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Ερχόμενοι σε επαφή με επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα, τα αποτελέσματα έδειξαν ένα πολύ καλό success rate για τις υπηρεσίες τους και το αντίκτυπο που έχουν σε αυτές, καθώς και όσα αφορούν την εξυπηρέτηση πελατών. Στο πλαίσιο αυτό καταφέρνουν και διατηρούν ενεργές τις συνεργασίες τους, ενώ επιπλέον διαφημίζονται από στόμα σε στόμα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Όπως αναφέρουν, το digital marketing δεν έχει σύνολα και γι’ αυτόν τον λόγο είναι εύκολο για οποιοδήποτε σχετικό agency να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, σε εγχώρια και παγκόσμια κλίμακα. Στο τέλος, τους ρωτήσαμε τι είναι αυτό που θέλουν να σκέφτεται ο κόσμος όταν ακούει το όνομά τους και μας απάντησαν εμφατικά πως πρόκειται για:

Μία ομάδα νέων διαφημιστών που σκέφτονται έξω από το κουτί και έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν όλες τις επιχειρήσεις με φρέσκες και δημιουργικές ιδέες.

______________________

InYourCity

Ίωνος Δραγούμη 5
Θεσσαλονίκη 54625

www.inyourcity.gr | [email protected]

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
Τα βραβεία animation του Animasyros 13!
17 projects του Crossroads Co-production Forum στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου!