Skip to content

Hellas Filmbox Berlin 2018 | Έρχεται και αλλάζει ριζικά!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

26239589_784635781744726_8753397256150089136_n

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από λίγο καιρό, το Hellas Filmbox Berlin για την έκδοση του 2018 πρόκειται να αλλάξει ριζικά. Ο χώρος που επελέγη για να συμβιώσει με τον καίνουργιο χαρακτήρα του φεστιβάλ είναι ένας νεανικός, εναλλακτικός, πολιτιστικός πολυχώρος, το Urban Spree στην περιοχή του Friedrichshain. Εχει φιλοξενήσει πολλά events, συναυλίες, φεστιβάλ, παρουσιάσεις και αποτελεί ένα από τα πιο πολύχρωμα και πολύπτυχα venues σε ολόκληρο το Βερολίνο. Το Urban Spree διαθέτει δυο αίθουσες προβολής, που εναλλακτικά χρησιμοποιούνται για πολυποίκιλες εκδηλώσεις, εκθεσιακό χώρο, μπαρ, αίθουσα συγκεντρώσεων και συνεντεύξεων, συναυλιακή αίθουσα και προαύλιο για φαγητό, καφέ ή ποτό. Όλες οι εκδηλώσεις του Filmbox πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκεί και θα περιλαμβάνουν προβολές, συναυλίες, σηζητήσεις, εκθέσεις, workshops, θεατρικές παραστάσεις, το Greek Corner, μεταξύ άλλων.

[youtube id=”zgX8wkw35kA”]


BOX TALKS | Αναφορικά με το Πρόγραμμα, το φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, με στόχο να απαντήσει στην αρνητική εικόνα που υπήρχε από τον γερμανικό Τύπο σχετικά με την Ελλάδα. Ο χαρακτήρας αυτός αλλάζει, η «πολιτική δήλωση» παρέρχεται και το Filmbox έρχεται στο «σπίτι» του πλέον, δηλαδή την προβολή και την ανάδειξη της τέχνης που σχετίζεται με την Ελλάδα και την ελληνικότητα. Όχημα είναι πάντα οι ταινίες και άλλες μορφές τέχνης και επιδίωξη ο διάλογος των δύο χωρών.

Στην έκδοση του 2018 δεν θα υπάρξουν τα καθιερωμένα προγράμματα διαγωνιστικών προγραμμάτων μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους. Θα υπάρξει ένα Κύριο Πρόγραμμα που θα έχει τίτλο Box Talks. Τα Box Talks θα είναι συζητήσεις ανάμεσα σε έναν Έλληνα και έναν Γερμανό σκηνοθέτη επί μιας συγκεκριμένης θεματικής ενότητας και παράλληλα θα προβάλλονται κινηματογραφικά αποσπάσματα σχέτικα με το θέμα που πραγματεύονται. Στη συνέχεια θα πραγματοποιείται η προβολή μιας ταινίας, επιλογής του Ελληνα σκηνοθέτη, ο οποίος τρόπον τινά θα είναι ο προγραμματιστής της ταινίας της ημέρας. Το μοτίβο αυτό θα πραγματοποιείται καθημερινά απλωμένο σε τέσσερις ημέρες με τέσσερα ζεύγη σκηνοθετών.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επιπλέον δύο ή τρία ελληνικά Αφιερώματα, συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα καθώς και Αγορά ελληνικών προιόντων. 


receta

NEW VISION | Το New Vision είναι το πρόγραμμα που θα διατηρήσει την διαγωνιστική του μορφή και από σήμερα είναι ανοιχτές οι αιτήσεις συμμετοχής για όλους τους ενδιαφερόμενους. To New Vision επιχειρεί να παρουσιάσει ταινίες που ξεπερνούν τα κινηματογραφικά όρια, ενισχύοντας τη κινηματογραφική εμπειρία και θα απαρτίζεται από 5 – 8 ταινίες μεγάλου, μικρού μήκους μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ. Στην πρώτη σελίδα του site http://www.hellasfilmbox.de/en/ μπορείτε άμεσα να δείτε την αίτηση συμμετοχής.


NEA ΠΡΟΣΩΠΑ | Την καλλιτεχνική διεύθυνση όλου του προγράμματος του Hellas Filmbox Berlin αναλαμβάνουν ο Δημήτρης Αργυρίου, σκηνοθέτης και παραγωγός και η Ιωάννα Κρυωνά, σκηνοθέτιδα και παραγωγός.

Ο Δημήτρης Αργυρίου αποφοίτησε από το τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου πανεπιστημίου και σπούδασε με υποτροφία Erasmus στο Universität der Künste του Βερολίνου (Udk-Berlin). Έχει γράψει, σκηνοθετήσει και κάνει την παραγωγή σε 7 ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Είναι ιδρυτής της NewBorn Short Film Agency, και από το 2014 είναι προγραμματιστής του International Short Film Festival in Berlin – Interfilm και από το 2016 διευθυντής προγράμματος μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου.

Η Ιωάννα Κρυωνά είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας της Τέχνης και Κινηματογραφικών Επιστήμών του πανεπιστημίου Freien Universität του Βερολίνου. Από το 2015 υπήρξε διευθύντρια του διαγωνιστικού προγράμματος του Hellas Filmbox Berlin για δύο συνεχόμενες χρονιές. Στον τομέα των φεστιβάλ έχει εργαστεί επίσης ως υπεύθυνη προγράμματος του 5ου Duhok International Film Festival και του 7ου Kurdish Film Festival Berlin. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη διοργάνωση καλλιτεχνικών δράσεων στα πλαίσια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βερολίνου, στο οποίο διετέλεσε Αντιπρόεδρος μέχρι το 2016. Εργάζεται ως βοηθός παραγωγού στην εταιρία mîtosfilm στο Βερολίνο.

To πρόγραμμα του φεστιβάλ -όπου θα προστεθούν μερικές ακόμη ταινίες και event- μπορείτε να βρείτε εδώ!

Δείτε περισσότερα: Hellas Filmbox Berlin on Facebook & www.hellasfilmbox.de

HFBB_POSTER_2018_WEB

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Κερδίστε προσκλήσεις για το live της Μαρίζας Ρίζου!
Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies στο Μύλος Club | Κερδίστε Προσκλήσεις