Skip to content

Ο Héctor Oaks είναι ένα από τα νεα hot ονόματα της techno σκηνής!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Ισπανός, resident των Bassiani και Herrensauna που αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες και περιζήτητες φιγούρες στην σύγχρονη techno κοινότητα. Παραγωγός και DJ με 2 labels KAOS και OAKS εν ενεργεία, ο Héctor Oaks ξεχωρίζει για το αναπάντεχο και άκρως πορωτικό στιλ παιξίματός του. Ξεκινώντας από την Μαδρίτη, βρέθηκε στο πρόσφορο έδαφος του Βερολίνου όπου και ξεκίνησε την καριέρα του. Διακρίνεται για μουσικές επιλογές που ταιριάζουν μεταξύ τους σε vibes και κινείται ανάμεσα σε μοντέρνο και αγνό rave ήχο. Κι όλα αυτά σε βινύλια! Αθεράπευτος fan με πλούσια συλλογή, μιξάρει με εξαιρετική ικανότητα καθηλωτικά για το κοινό tracks, ενώ βρίσκεται στις πρώτες επιλογές για σκληρά και ξεσηκωτικά πάρτι ανά τον κόσμο.

Η πρώτη του επαφή με την μουσική έγινε με σχήματα όπως οι Police, Supertramp και Queen, όμως αυτό που είχε αληθινό αντίκτυπο ήταν οι Pink Floyd. Έπειτα, ως άτομο που αγαπάει την τεχνολογία προχώρησε και γνώρισε τον ηλεκτρονικό ήχο σε ένα σχολικό πάρτι, ενώ η επαφή του με την techno έγινε στο Danzoo club. Εκεί, ακούγοντας τους Mark Broom και Len Faki, μη έχοντας ιδέα για την «ουσία», κυριεύτηκε από την ατμόσφαιρα, τον δυνατό ήχο και τον κόσμο που χόρευε. Μία όπως φαίνεται ιδανική εισαγωγή.

Είδε κάτι ιδιαίτερο σε αυτόν τον καινούριο και ενδιαφέροντα κόσμο, με την μετακόμισή του στην Γερμανική πρωτεύουσα να αλλάζει πολλά. Εμβαθύνοντας στην club και rave κουλτούρα, δοκιμάστηκε και εκπαιδεύεται ακόμα στο σύνολο αυτού που βγάζει η πόλη. Μέσω των dancefloors δημιουργήθηκε η σύνδεσή του με τους ήχους που κάνουν τον κόσμο να χορεύει. Όμως οι εκατοντάδες καλλιτέχνες, τα καθημερινά events, η πληθώρα επιλογών σε δισκάδικα και η νέα μουσική ολοκλήρωσαν την συνταγή για άμεσα releases στην KEY VINYL. Έχοντας βοήθεια τις γνώσεις του ως sound engineer, έφτιαχνε στο laptop μουσική, η οποία καλυτέρευε με τον καιρό και παράλληλα μάθαινε ολοένα και περισσότερα γι’αυτήν. Μπορεί να τον πέτυχες κι ως Cadency, ψευδώνυμο κυρίως στα residencies του, που χαρακτηρίζεται από ένα πιο ελεύθερο στιλ με αρκετό πειραματισμό. Με τον καιρό όμως κάτι τέτοιο άρχισε να επηρεάζει και τις κανονικές του εμφανίσεις και πλέον πολύ συχνά, ως Héctor Oaks, αλλάζει διάθεση και είδος σε κάποιο DJ set.

Μετά από 3 βινύλια στην KEY VINYL παίρνει μπρος το OAKS και μέσα στο 2016 και 2017 έχουμε 4 ζευγάρια από tracks, καθένα στο δικό του «πεδίο», που αποδεικνύουν την σταδιακή βελτίωσή του ως παραγωγός. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα 2 τελευταία, που είναι και πιο κοντά σε αυτό που έχει επιλέξει ο ίδιος να ακολουθήσει. Κι ενώ έχουμε το Flash Their Empty Minds”, “Holding On To Our Dignity” φτάνουμε στο 2018 που ήταν και η πιο παραγωγική του χρονιά.

Η αγάπη του για το Bassiani και την διέξοδο που προσφέρει στο τοπικό κοινό, βρίσκει τον ίδιο να διαθέτει όλα τα έσοδα του single “Move In Circles, Walk On Lines” στον αγώνα κατά του κλεισίματός του. Αυτό καθυστέρησε ελαφρώς την πρώτη ολοκληρωμένη του κυκλοφορία, δίνοντάς μας στο μεταξύ το εξαιρετικό “Acid Science” παρέα με την καταπληκτική Anetha – «υπογράφοντας» ως Cadency. Σειρά πήρε τον Απρίλιο το “All This Was Fire” με κομμάτια όπως τα περιγράφει ο τίτλος! Με εμφανή την rave διάθεση στο ομώνυμο, το ταξίδι συνεχίζεται με το “When Every Old Picture…” και το “Superconductor” σε πιο trippy ρυθμό – καθηλωτικό στο σύνολό του παιγμένο σε μεγάλη ένταση. Λίγους μήνες μετά έρχεται το EP “Grown from the Ashes”, προσκαλώντας το κοινό με το “Bringing Down Their System”. Τα υπόλοιπα 2 κινούνται σε γρηγορότερο και πιο απειλητικό ρυθμό, με το τελευταίο να παραμένει γρήγορο και ψυχεδελικό. Σίγουρα μια κυκλοφορία που αναδεικνύει την ωριμότητά του ως παραγωγός, αποτέλεσμα της συνεχούς ανάμιξης με την εγχώρια σκηνή και τις εμπειρίες του εκτός συνόρων. Κι έτσι, στο τέλος της χρονιάς, φτάνει το πολυαναμενόμενο full length ως 2xLP το οποίο πλαισιώνει έναν σοβαρό λόγο και σκοπό.

Με βάση το 2017 και 3 μεγάλα σε διάρκεια set στο Horoom (Bassiani), ο Héctor είχε όση έμπνευση κι αγάπη χρειαζόταν για να τιμήσει τον χώρο, το πάθος και την ενέργεια από τους τοπικούς ravers. Η κυκλοφορία “As We Were Saying” δεν είχε μόνο τον παραπάνω ως λόγο, καθώς τον Μάιο του 2018 η κυβέρνηση εναντιώθηκε στην club κοινότητα και η αστυνομία εισέβαλλε οπλισμένη στους εν λόγω χώρους. Η τοπική κοινότητα αντιτάχθηκε με τον τρόπο της, προκαλώντας τον θαυμασμό και δείχνοντας πόσο σημαντικά είναι τα raves ως ελευθερία έκφρασης. Εντυπωσιασμένος από την δράση αυτή συμπεριέλαβε στα tracks, εκτός από την αγάπη του για τον τόπο, την δύναμη που εξέφρασε ο κόσμος – το πνεύμα που προβλήθηκε στα γεγονότα στην Τιφλίδα. Ένα προσωπικά ιδιαίτερο track αποτελεί το “Horoom Reclusion”, εκεί όπου έμαθε να «τραβάει» την ενέργεια από το dancefloor και να την αποτυπώνει μουσικά. Γενικά, πρόκειται για ένα tribute album για τους ανθρώπους που βρίσκουν την ελευθερία σε αυτήν την μουσική, ανήκουν στην γενιά που διεκδικεί και είναι ωμή, δυνατή, σοβαρή και γεμάτη ελπίδα.

Μετά από αυτό, το 2019 και μέσω της KAOS, κυκλοφορεί συνολικά 4 EPs συμπεριλαμβάνοντας ανερχόμενα ονόματα όπως Hadone, Ascion, VTSS, D.Dan και Schacke. Μέσω της OAKS, φιλοξενεί την επανέκδοση του “Killing All Anarchists” του Takaaki Itoh και τον Σεπτέμβριο ακολουθεί το EP “We Met Under The Strobe Light”. Πολύ δυνατό και φτιαγμένο για ζωντανά dancefloors στα οποία και έχει συνηθίσει να βρίσκεται. Τα μουσικά στοιχεία του συνεχώς διαφοροποιούνται διατηρώντας μια ισχυρή ηχητική προσέγγιση, κάτι από την techno εποχή όπου κυριαρχούσε το «ευθύ» groove μαζί με περίπλοκο sampling και design.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό στην ηλεκτρονική μουσική -όχι μόνο για παραγωγή ή DJing- είναι η ελευθερία έκφρασης και μας παροτρύνει… Stay punk and keep the rave!

______________________

Η σειρα “Synthetic Selects” επιστρέφει, φιλοξενώντας έναν από τους πιο hot και περιζήτητους καλλιτέχνες της Techno σκηνής, τον Héctor Oaks, για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη. Ο Ισπανός με έδρα το Βερολίνο έρχεται το Σάββατιο 4 Ιανουαρίου στο καινούργιο ηχοσύστημα του The Host, για ένα εκρηκτικό DJ set που θα το θυμάσαι για πάντα! Σε μια βραδιά με έμφαση στο βινύλιο, πλαισιώνεται από τους Mr. Ado, Thomas Numan b2b George Κouros και Yannis Tach.

Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2020.

  • Héctor Oaks (OAKS, Bassiani / ES)
  • Mr. Ado (oldschool Techno vinyl set),
  • Thomas Numan & George Kouros (Synthetic)
  • Yannis Tach

Visuals : MinimalicQuantum
Stage Deco: Jim Albanidis

The Host , Paikou 4
doors open 23:30

Εισιτήρια/ Tickets
100 εισιτήρια των 7 ευρώ SOLD OUT

100 εισοτήρια των 10 ευρώ διαθέσιμα
ηλεκτρονικά μέσω του ComeTogether: https://app.cometogether.network/event/5

Hard copy εισιτήρια:
• Stereodisc Record Shop, Αριστοτέλους 4
• Rusty Razors Barber Crew, Ναυαρίνου 2
• Rusty Razors Barber Crew, Δ. Γούναρη 14

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
Ένας εκτεταμένος οδηγός με 20 εναλλακτικούς προορισμούς για το 2020!
Ήρα Κατσούδα, για γυναίκα καλή είσαι.