Skip to content

Οι Halocraft με νέο δίσκο μπροστά στο ελληνικό κοινό.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

H post/cinematic rock μπάντα των Halocraft στις 8 Δεκεμβρίου θα καταλάβει το stage του Rover Bar για να μας παρουσιάσει το εντυπωσιακό, ψυχεδελικό και πολυσχιδές δεύτερο θεματικό της album με τίτλο, A Mother to Scare Away the Darkness, που κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου 2021.

Οι παραμυθάδες Halocraft συνεχίζουν να εξερευνούν το μουσικό κόσμο της υπέροχης φαντασίας τους και αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, αποτελεί το “A Mother To Scare Away The Darkness”. Ο δίσκος περικλείει όλα όσα έχουν καλλιτεχνικό ειδικό βάρος και μορφοποίησαν τη συλλογική εμπειρία του, αυτούς τους τελευταίους μήνες, αποτυπωμένη σε 9 κομμάτια κινηματογραφικά περιπετειώδους και ατμοσφαιρικής post rock διαύγειας.

Η τετράδα φροντίζει για ακόμα μια φορά να χαρίσει έναν ατμοσφαιρικό και έντονα πειραματικό ήχο με το A Mother to Scare Away the Darkness που κάνει απόλυτα σαφές από την πρώτη κιόλας νότα του πως πρόκειται να σε υπνωτίσει, να σε αποκόψει από αυτόν τον κόσμο και σε ταξιδέψει στο δικό τους φανταστικό κόσμο.

Μυστηριώδες όσο και άγριο, αισθησιακό όσο και μελωδικό κυριαρχείται από ψυχεδελικές εξάρσεις που χαρακτηρίζουν ένα album που αλλάζει διαρκώς μορφή. H μουσική του δίσκου νοσταλγική και πολυποίκιλη προσφέρει απλόχερα ηχητικά post rock μεγαλεία, με το μπάσο να έχει ηγετικό ρόλο στην παραγωγή και τις διαφορετικές επιρροές να εμφανίζονται σε κάθε κομμάτι. Είναι απόλυτα βέβαιο πως οι Halocraft στο Rover Bar στις 8 Δεκεμβρίου πρόκειται να σας χαρίσουν μια cinematic ηχητική πανδαισία που θα σας απογειώσει!

Μαζί τους οι Movement of Status και οι Tus Nua. Oι Movement Of Static είναι μια cinematic/ post rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Το 2016 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο EP με τίτλο “Novelty Seekers”, μια σχεδόν DIY κυκλοφορία με post rock αλλά και progressive στοιχεία. Στο δεύτερο τους Album “Naegleria”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018, πειραματιστήκαν με νέους ήχους, ψυχεδελική διάθεση και περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία. Οι Tus Nua αποτελούν ένα shoegaze/dream-pop/post-rock τρίο από την Πολωνία.

Το “A Mother to Scare Away the Darkness αποτελεί το πρώτο κομμάτι της εξιστόρησης από το συνολικό έργο με τίτλο “The Witchs Forest”. Το άλμπουμ αυτό είναι prequel θεματικάαπό το προηγούμενο debut Album “Chains for the Sea που αποτελεί το δεύτερο κομμάτι της ιστορίας που θα ολοκληρωθεί στο τρίτο και τελευταίο μέρος. Οι τίτλοι των κομματιών, εννιά στο σύνολο τους, οι μελωδίες και οι στίχοι (όπου υπάρχουν) αποτελούν μέρος του συνόλου της ιστορίας. Οι Halocraft σαν γνήσιοι παραμυθάδες όπως και στο πρώτο έχουν αφήσει, για τους οπαδούς τους, στοιχειά της ιστορίας τους μέσα και στο δεύτερο άλμπουμ καθώς και στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.

Το πρώτο τραγούδι του album, “A Mother to Scare Away the Darkness μοιάζει και είναι ένα μνημειώδες κομμάτι. Καθώς το ακούς αισθάνεσαι αλλεπάλληλα κύματα ανακούφισης, παρηγοριάς, ενδυνάμωσης, θεραπείας και όσα προσφέρει το μητρικό άγγιγμα ώσπου να σε ετοιμάσει για να πορευτείς μόνος στη ζωή.  Δεν την κατηγορώ, έμαθα πόσο σκληρή μπορεί να είναι η ζωή. Δεν την κατηγορώ… Με το “Through the Caverns μας ταξιδεύουν στη σκληρή πραγματικότητα. Η ζωή είναι μια μάχη, ένας αιώνιος κόπος. Περιπέτειες, αγάπες, δυσκολίες, μόχθος, σπουδαίες στιγμές. Κρυφά περάσματα και αρχαίες σήραγγες. Θα έπρεπε να φοβάμαι, αλλά δεν φοβάμαι. Έχω ηρεμήσει. ΤοQuantum αποτελεί μια στιγμή ηχητικής αυτογνωσίας και κατανόησης που κάνει τα πράγματα πιο προσιτά, πιο συνειδητοποιημένα. Δηλαδή… Όλο το σύμπαν είναι ένα τραγούδι;

Ξεχωρίζουν επίσης τα The Machine , Small Victories και το Dont Break the Loop”, με το οποίο κλείνει το album και αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα τραγούδια του.

Μπορείτε να το ακούσετε εδώ Post-pedia και να προπαραγγείλετε το Compact Disc/ Βινύλιο από την επίσημη σελίδα της μπάντας στο Bandcamp.

To “A Mother to Scare Away the Darkness ηχογραφήθηκε στο Valve studio, στην Θεσσαλονίκη, σε παραγωγή του Struter o οποίος είναι υπεύθυνος για την μίξη, το mastering και το editing. Τέλος, το artwork επιμελήθηκε ο Τηλέμαχος Μίλιος.

A Mother to Scare Away the Darkness – Tracklist

  • A Mother to Scare Away the Darkness
  • New Beginnings
  • The Machine
  • For the Son You Could Not Save
  • In the Woods
  • Through the Caverns
  • Small Victories
  • Quantum
  • Don’t Break the Loop

______________________

Halocraft | Album Presentation

Special Guests

Movement of Status
Tus Nua

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου
Rover Bar

Έναρξη: 21:45

Είσοδος Ελέυθερη

Η εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη των Halocraft αποτελεί μέρος της mini Ελληνικής περιοδείας τους σε Αθήνα (Temple | 9/12), Λάρισα (Skyland | 10/12), Βόλος (Café Society – 11/12).

Loading...
Balkans Beyond Borders: Ένα διαβαλκανικό φεστιβάλ ταινιών στην Ελλάδα.
Future Electronics Festival: Ο ήχος του αύριο της ηλεκτρονικής underground σκηνής.