Skip to content

Η τέταρτη μέρα του In Edit Festival ήταν ροκ!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

DKO_5492

Δύο θρυλικές προσωπικότητες της ροκ μουσικής , δύο άνθρωποι που μεγαλούργησαν, δύο πρόσωπα που θα παραμείνουν ανεξίτηλα για πολλές δεκαετίες ακόμα, o Frank Zappa και η Janis Joplin ή η Janis Joplin και ο Frank Zappa. Η αίθουσα του Ολύμπιον και τις δύο φορές γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους που εκτιμούν την πραγματική ροκ μουσική, τη μουσική που σου γεννάει συναισθήματα και σου δίνει μια αφορμή για να εκφράσεις τον εαυτό σου και τις φιγούρες που δεν φοβήθηκαν εκφράσουν την ιδεολογία τους, τα συναισθήματά τους και τελικά, να ταυτίσουν την ύπαρξή τους με το έργο τους. Τα δύο αυτά ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν την τέταρτη ημέρα του IN-EDIT γέμισαν με μουσική και ιστορίες την Κυριακή των θεατών!

Janis. Little Girl Blue

Η φωνή που ξεχειλίζει συναίσθημα. Ένα απροσδόκητο τέλος. Μουσικές επιτυχίες, συναισθηματικές αποτυχίες, μια δεκαετία γεμάτη καταχρήσεις και το feeling πως η μουσική αλλάζει με τον κόσμο και τις πεποιθήσεις μια γενιάς, διαμόρφωσαν τη ζωή της βραχνής φωνής του αγοροκόριτσου από το Texas, που κατάφερε να γίνει το σύμβολο μιας γενιάς. Από το Texas στο San Francisco και από εκεί στη Νέα Υόρκη και ολόκληρο τον κόσμο, η ιστορία των τραγουδιών της Janis δημιούργησαν το soundtrack εκείνης της δεκαετίας. Μια μυθική φιγούρα, που ζητούσε πάντα την αποδοχή και την αγάπη βίωσε μια ιλιγγιώδη πορεία προς την κορυφή και ένα απρόσμενο τέλος. Το “Janis, Little Girl Blue” καταγράφει τη ζωή της Joplin μέσα από συνεντεύξεις, βίντεο και επιστολές και αποκαλύπτει την ασυμβίβαστη και πραγματική προσωπικότητα της γυναίκας που τραγούδησε για την αγάπη. Ένα ειλικρινές πορτρέτο της πύρινης αυτής φυσιογνωμίας που συγκινεί.

DKO_6878

Eat That Question! Frank Zappa In His Own Words

Κανείς δεν έχει γνωρίσει τον πραγματικό Zappa, ωστόσο πολλοί έχουν γνωρίσει το παρανοϊκό, εκκεντρικό ίνδαλμα, τον γεννημένο ταραξία, τον σπουδαίο δεξιοτέχνη, τον εργασιομανή μουσικό και συνθέτη, τον κριτικό απέναντι στην ποπ κουλτούρα, τον αθυρόστομο και ιδιότροπο. Ο Zappa στο “Eat That Question” μέσα από συνεντεύξεις, συναυλίες και τον σχολιασμό πάνω στους στίχους του αποκαλύπτεται στο κοινό, συνθέτοντας το παζλ του πορτρέτου ενός καλλιτέχνη, που είτε λατρεύεις είτε μισείς. Ο ίδιος ωστόσο, παίζει με καθρέφτες, παράγει είδωλα και μέχρι ένα βαθμό παραμένει ένας άγνωστος. Με τα δικά του λόγια είναι ένας διάσημος, που πολλοί δεν ξέρουν τι πραγματικά κάνει. Ένας κυνικός και οραματιστής μια ιδιοφυία που δεν θυσίασε ποτέ τις προσωπικές της ιδεολογίες . Ο Zappa είναι «απλά» ο Zappa και μάλλον οποιοσδήποτε άλλος χαρακτηρισμός δεν αρκεί για να περιγράψει αυτόν τον καινοτόμο συνθέτη.

Οι προβολές συνεχίζονται και οι αίθουσες γεμίζουν εσύ θα λείπεις;

Παρακολουθήστε όλα τα νέα του InEdit Greece εδώ:

Επίσημη ιστοσελίδα | Facebook page | Facebook Event

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του IN-EDIT!

*Κάντε κλικ για μεγέθυνση!

screenings-SKG-2017-01

 

Loading...
Η Καναδή Tommy Genesis για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Blend Mishkin & Roots Evolution για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη!