Skip to content

H ομάδα του Dance Arena μιλάει στον Beater.gr!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Στόχος ήταν από την αρχή η αναβίωση της «μαύρης» μουσικής, μέσα από ηλεκτρονικές συχνότητες και μπάσα, έτσι όπως συμβίωναν κάποτε στα dance floors. Κοινό σημείο αναφοράς στάθηκε η εμμονή σε κάτι που έλειπε από την μουσική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης και τα υποτασικά σανίδια της και ως κοινός στόχος, τέθηκε μια αιματηρή και ηχοβαμμένη αρένα. Edm, Τrap και Dubstep ρυθμοί συνθέτουν το μωσαϊκό της και η αρένα σφυγμομετρεί παρέα με τις πιο άσωτες μπασογραμμές. Οι Lifted, Filter Effect, Beats Pliz, Loco Musik και Banger Bros ρεφάρουν πάνω στα decks του Club Division για κάτι που φαίνεται να χάθηκε και το Dance Arena δίνει για μια ακόμα φορά το ρυθμό στη νύχτα της Θεσσαλονίκης.

 

Τι είναι το Dance Arena και τι επιδιώκει να φέρει στην edm και trap σκηνή της Θεσσαλονίκης;

Ξεκινήσαμε τους Lifted την περασμένη άνοιξη με σκοπό την δημιουργία μιας καινούργιας «φάσης» που θα βγάλει μπροστά την καινούργια «μαύρη» μουσική και τον ηλεκτρονικό ήχο, σε συνδυασμό με το βαρύ μπάσο, που χρόνια τώρα εκπροσωπούμε ο καθένας από την δική του ομάδα, στα προηγούμενα εγχειρήματά του. Δεν βγαίνουμε μπροστά σαν περσόνες, θέλουμε το εγχείρημα αυτό να βγει μπροστά απ’όλους, χωρίς να εξαρτάται από εμάς αλλά από τον κόσμο μας και τα ακούσματα που θέλει να έχει όταν διασκεδάζει. Το dance arena ξεκίνησε μέσα από μια παρέα. Η παρέα αυτή δημιουργήθηκε από μια κοινή αγάπη, αγάπη για τη φρέσκια μουσική, που για κάποιους μπορεί να είναι περίεργη και, ίσως, ενοχλητική. Άλλωστε πολλά νέα πράγματα, μπορεί να ενοχλούν κάποιους. 

Ποιο κοινό στοιχείο ενώνει τις ομάδες που συνθέτουν το Dance Arena;

Διασκεδάζοντας όλοι μαζί σε δικά μας party, αλλά και σε άλλες διοργανώσεις θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο σημείο αναφοράς, που θα ενώναμε την ενέργειά μας και θα παρουσιάζαμε, με τον καλύτερο τρόπο, αυτό το νέο ρεύμα μουσικής. Συνδεθήκαμε με τους Filter Effect, Beats Pliz, Loco Musik και Banger Bros, αλλά και τους ανθρώπους που υπάρχουν γύρω μας και μας στηρίζουν, θέλοντας να ανεβάσουμε και να παρουσιάσουμε, όσο πιο σοβαρά γίνεται, αυτό που λείπει από την πόλη. 

_DSC0818

Αν έπρεπε να κοιτάξεις στο μέλλον, πώς θα ήταν αυτό; Θα μπορούσε να πάρει άλλη μορφή και να σηματοδοτεί κάτι σημαντικό για την EDM, την Trap και την Dubstep κουλτούρα ή μιλάμε για ένα ακόμα πάρτι; 

Η trap είναι η αφετηρία. Όλοι μας έχουμε τις ρίζες μας στη hip hop μουσική, αλλά ασπαζόμενοι τον ηλεκτρονικό ήχο και την νέα τάση που φέρνει η Trap, έπρεπε να πάμε ένα βήμα παρά πέρα, παρουσιάζοντας αυτό που λέμε σήμερα συνολικά Electronic Dance music. H ανάγκη υπάρχει, μιας και ο κόσμος δέχεται αυτή τη μουσική στα αυτιά του, από πολλές μεριές. Όχι όμως στα clubs και ειδικά της Θεσσαλονίκης, που ακόμα η Techno έχει την τιμητική της και οι promoters είτε ανήκουν εκεί, είτε αποτελούν απομεινάρια μιας κουλτούρας, που αρνούνται να δεχτούν την εξέλιξη του είδους και παραμένουν προσκολλημένοι σε μια ρίμα, που τελικά αποδεικνύεται ότι πλέον συγκινεί ένα κοινό μικρότερης ηλικίας.

Το μέλλον θα είναι πάντα αόρατο, αλλά θα έρχεται συντομότερα από ότι το περιμένουμε. Δεν μιλάμε για ελπίδες και όνειρα, ούτε για βαθυστόχαστα νοήματα. Ο δικός μας σκοπός είναι το party και θέλουμε ο κόσμος να ακολουθήσει και να έρχεται στο Dance Arena για να διασκεδάζει, με πώρωση και στιλ. Τις μουσικές μας θα τις γνωρίσει και θα τις αγαπήσουμε μαζί, ενώ σίγουρα το community που δημιουργείται, δεν διατηρεί κανένα κόμπλεξ, αλλά είναι ξεκάθαρα αφοσιωμένο στην αληθινή διασκέδαση, το rave ή όπως και αν θες να το πεις.

Loco Music. Τα sets σας παρουσιάζουν ετερόκλιτα είδη μουσικής που συναντιούνται σε μια κοινή πλατφόρμα. Πως δημιουργείτε κάτι τόσο δεμένο και πως βλέπετε να ανταποκρίνονται οι άνθρωποι που βρίσκονται στο dancefloor;

Γενικότερα είμαστε «dj duo», με αποτέλεσμα να έχουμε διαφορετικές μουσικές επιρροές. Προσπαθούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα δεμένο set, που να περιέχει διαφορετικά grooves. Κατά τη γνώμη μας, αυτή είναι η συνταγή, μιας ικανοποιεί περισσότερο τον κόσμο από ότι ένα απλό «strict set», το οποίο μπορεί να «κουράσει». Γενικότερα προσπαθούμε να αντιλαμβανόμαστε το vibe της κάθε στιγμής και να έχουμε σωστό timing στις αλλαγές, ώστε το set μας να έχει ένα καλό και αρμονικό bounce.

_DSC0644 copy

Βeats Pliz. Σαν Trap παραγωγός, τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με αυτό το είδος; Ποια είναι η γνώμη σου για το κοινό στην Ελλάδα και πως βλέπεις την διάδοση του συγκεκριμένου είδους μουσικής να εξελίσσεται;

Ασχολούμαι επαγγελματικά με την μουσική παραγωγή τα τελευταία 5 χρόνια. Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα είδη της ηλεκτρονικής μουσικής, από τα πιο chill μέχρι τα πιο «βαριά». Έχω δύο διαφορετικές τάσεις όμως, που με χαρακτηρίζουν σαν παραγωγό. Η πρώτη αφορά τις ανατολίτικες και βαλκανικές μελωδίες, που από μικρή ηλικία με γοήτευαν. Η δεύτερη αφορά τον σκληρό ηλεκτρονικό ήχο. Αυτό το διαφορετικό, το ιδιαίτερο που θα σου δημιουργήσει την αίσθηση ότι το κεφάλι σου κουνιέται από μόνο του στον ρυθμό και το σώμα σου γεμίζει ενέργεια. Όταν για πρώτη φορά άκουσα trap, έτυχε να πετύχω αυτόν τον συνδυασμό. Από τότε δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι τον ηλεκτρονικό και βαρύ ήχο της trap, στα χαμηλά bpm της, με το ταίριασμα των ποικίλων ethnic ήχων και μελωδιών. Έτσι, επέλεξα αυτόν τον ήχο.

Το κοινό στην Ελλάδα όσο πάει και μεγαλώνει, το καλύτερο όμως δεν είναι αυτό, είναι ότι αποκτά φανατικούς θαυμαστές του είδους και όχι μόνο περαστικούς. Μπορεί βέβαια ακόμα να μην είναι αρκετό, ώστε να καταφέρνει να στηρίζει πολύ μεγάλες διοργανώσεις, αλλά καθημερινά το κοινό πολλαπλασιάζεται και ο ήχος του περνάει όλο και περισσότερο στα mainstream κατατόπια. Σήμερα ακούς trap από τον πιο δυνατό ξένο ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελλάδα, μέχρι και τις εκπομπές στην τηλεόραση. Ακόμη και σε ποπ ελληνικές παραγωγές με ελληνικό στίχο μπορείς να παρατηρήσεις trap επιρροές, πόσο μάλλον όταν ο κόσμος ψάχνεται μουσικά καθημερινά μέσω του Youtube και άλλων μουσικών εφαρμογών. Βλέπουμε ελληνικές trap παραγωγές να χτυπάνε εκατομμύρια views. Αυτό οφείλεται και στα εκατοντάδες επιτυχημένα trap remix των μεγαλύτερων επιτυχιών παγκοσμίως, τα οποία μερικές φορές γίνονται πιο δημοφιλή και από τα original. Πράγμα που μας δείχνει πως κάθε χρόνο και μεγαλύτερες επιτυχίες, θα έχουν trap στοιχεία στις παραγωγές τους όπως και κάθε χρόνο οι μεγαλύτερες επιτυχίες θα έχουν και ένα πολύ δημοφιλή trap remix, το οποίο θα αποδεικνύει ότι το κοινό της μουσικής αυτής μεγαλώνει και εξελίσσεται. Εύχομαι με την ίδια κλίμακα να αυξάνεται και να εξελίσσεται και το ελληνικό κοινό.

_DSC0721

Filter Effect. Τι σημαίνει για εσάς η EDM; Πως αυτό εκφράζεται μέσα από τις παραγωγές και την μουσική σας; 

EDM για εμάς σημαίνει έκφραση συναισθημάτων και ειδικά μέσω του χορού που βγάζει η ηλεκτρονική μουσική. Σημαίνει δημιουργία, ταξίδια και party.

Μέσα από την μουσική μας προσπαθούμε να αποτυπώσουμε συναισθήματα ζωντάνιας, ευφορίας και εκτόνωσης, για αυτόν το λόγο οι παραγωγές μας είναι χορευτικές με δυνατά μπάσα και σκληρά drops. Το στοίχημα για μας είναι οι ώρες που περνάμε στο studio, να μας προσφέρουν προσωπική ευχαρίστηση και αυτό να περνάει στον κόσμο όταν παίζουμε ένα κομμάτι μας σε ένα festival ή σε ένα party.

 

**Το Dance Arena επιστρέφει στις 14 Ιανουαρίου στο Club Division!

Οι ομάδες Lifted SKG, FILTER EFFECT, Loco Musik και unitedelements.gr συναντιούνται ξανά για ένα τρελό πάρτυ με Trap, EDM, Big Room, Electro Beats, Dubstep και ένα αξέχαστο βράδυ στο Club Division.

Doors Open: 23:00
Entrance Fee: 5 €

Επικοινωνήστε  για κρατήσεις στα Limited VIP Areas και βάλτε την ομάδα σας στη θέση που της αξίζει! Λεπτομέριες για τις ειδικές παροχές στα VIP στο inbox της ομάδας Lifted SKG! 

_DSC0645

AUTHOR

Δήμητρα Σαμσάκη

Γενικά, θα την χαρακτήριζες λάτρη της «ψαγμενιάς»… Άλλωστε, πάντα το δήθεν ελκύει!

Loading...
Οι Be Uncensored επιστρέφουν στο Club του Μύλου!
Οι Phantogram για πρώτη φορά στην Ελλάδα