Skip to content

Η Aristotle Racing Team και το πάθος της για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Γιάννης Τόμτσης

Μία παρέα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. ξεκίνησε το 2006 ένα εγχείρημα, προκειμένου να δουν τις γνώσεις τους να μετουσιώνονται σε ένα μονοθέσιο. Έτσι, γεννήθηκε η «Aristotle Racing Team», μία ομάδα που μέχρι σήμερα έχει χαράξει μία αξιοπρόσεκτη πορεία στο χώρο του σχεδιασμού βενζινοκίνητων μονοθέσιων. Με απαράμιλλο πάθος και αυθορμητισμό, αλλά και συνέπεια και επαγγελματισμό, η φοιτητική αυτή ομάδα έχει καταφέρει να διακριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς, να λάβει βραβεία, καθώς και να εξασφαλίσει τη δεκαετή της ύπαρξη. Την αγάπη τους για το μηχανοκίνητο αθλητισμό καλλιεργούν καθημερινά τα 31 μέλη της ομάδας, προσπαθώντας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κατασκευής ενός ακόμα μονοθέσιου.

IMG_0065Στην δεκαετή πορεία της, η A.R.T έχει καταφέρει να διακριθεί σε παγκόσμιους αγώνες, με σημαντικότερη στιγμή, αυτή του 2012, καθώς εξασφάλισε την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη του διαγωνισμού της Ιταλίας, ανεβαίνοντας, για πρώτη φορά, στο βάθρο των νικητών. Ύστερα από την τελευταία αγωνιστική χρονιά, που οδήγησε στην ανέλιξη της ART στην 36η θέση, από τις 528 ομάδες παγκοσμίως, προχωρά στην κατασκευή του πέμπτου της μονοθέσιου, ενός ολοκαίνουριου και βελτιωμένου αγωνιστικού μονοθέσιου, με όνομα «ART 16».

Έπειτα από έρευνα και μελέτες νέων κομματιών και τρόπων κατασκευής από τα μέλη της ομάδας, η A.R.T οδεύει στην τελειοποίηση της κατασκευής ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου, βασισμένου στο προηγούμενο, προχωρώντας ταυτόχρονα σε κάποιες σημαντικές βελτιώσεις και αποφέροντας καινοτομίες, αναφορικά με τον τρόπο κατασκευής. Η σεζόν ξεκίνησε με το σχεδιασμό του νέου βενζινοκίνητου μονοθέσιου, ο οποίος ολοκληρώθηκε επιτυχώς, και πλέον η A.R.T προχωρά δυναμικά στην κατασκευή του. Το ερχόμενο καλοκαίρι, η ομάδα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της, με αγωνιστική παρουσία, σε τρεις ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, ανάμεσα στους οποίους είναι ο διαγωνισμός της Γερμανίας, στην πίστα Hockenheim Ring, ο μεγαλύτερος και πιο απαιτητικός Παγκόσμιος Διαγωνισμός, της Ιταλίας, στην πίστα Varanode’ Melegari και της Ουγγαρίας, στην πίστα Gyor.

IMG_0095Μιλώντας, ωστόσο, με την Αμαλία Χάβαρη, υπεύθυνη του τμήματος Marketing της Aristotle Racing Team, μας γίνεται κατανοητό πως η δημιουργία μίας τέτοιας εθελοντικής ομάδας στα πλαίσια του Πανεπιστημίου, συνοδεύεται από σημαντικές δυσκολίες σε επίπεδο χορηγιών, πόρων, καθώς και χώρου. Αυτές οι δυσκολίες βέβαια δε σταματούν την A.R.T από το έργο της, καθώς στη συνέχεια, η ομάδα στοχεύει σε μία αξιόλογη αγωνιστική παρουσία στους προσεχείς αγώνες και στις βέλτιστες δυνατές διακρίσεις. Με τον αγώνα της Γερμανίας να αποτελεί, ίσως, ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα των μελών, όλοι εργάζονται πυρετωδώς,  προκειμένου να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όταν ρωτήσεις για τις φιλοδοξίες ή τις βλέψεις τους για το μέλλον, θα σου πουν πως εύχονται αρχικά, η ομάδα να εξακολουθήσει να υπάρχει. Ένας από τους βασικούς στόχους της ομάδας αποτελεί η συνεχής εξασφάλιση νέων μελών, με σκοπό να συνεχίζει τη δράση της και να εξασφαλίζει ακόμα υψηλότερες διακρίσεις. Επομένως, αν αναρωτιέσαι ακόμα τι είναι η A.R.T, θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως μία αμιγώς φοιτητική προσπάθεια, με πληθώρα διακρίσεων, που για τα μέλη της θα είναι συνδυασμένη με άκρως συγκινητικές στιγμές, ομαδικό πνεύμα, εκδηλώσεις και  περηφάνια. Άλλωστε, γι’ αυτά τα παιδιά, “Racingis ART”.

 

http://www.aristotleracing.gr/
https://www.facebook.com/AristotleRacingTeam/
https://www.instagram.com/aristotleracing/

AUTHOR

Χαρίκλεια Στρίγγα

Μία φράση που θα την εκπροσωπούσε; Η γλυκιά μελαγχολία! Αυτή που σου προκαλεί η δύση του ηλίου, ένα γλυκόπικρο τραγούδι ή ένα βράδυ καλοκαιριού.

Loading...
Οι Underground Youth επιστρέφουν στην Ελλάδα!
Movie for the Weekend | Funny Games