Skip to content

Ελληνίδες influencers και άλλες πληγές.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Συνέχεια του προηγούμενου post…

Στο βίντεο με τίτλο «Η παρακμή των γυναικών στις μέρες μας + Ελληνίδες influencers» ένα μεγάλο μέρος είναι αφιερωμένο στις Ελληνίδες influencers και στο πόσο λάθος πρότυπα είναι για την κοινωνία. Επίσης γίνεται αναφορά στο πρότυπο της ιδανικής γυναίκας και στο πόσο απέχουν οι περισσότερες γυναίκες από αυτό το πρότυπο. Δυο έννοιες με έχουν συγκλονίσει ο Υπεράνθρωπος του Νίτσε και η Ιδανική Γυναίκα της Νένας. Προτείνω να εκδωθεί και εγχειρίδιο προς γνώση και συμμόρφωση όλων εμάς που δεν τηρούμε τις προδιαγραφές. Παρακάτω λοιπόν βρίσκονται τα τελευταία επιχειρήματα που συνηγορούν στην παρακμή και οι λόγοι που θεωρώ ότι είναι τελείως άτοπα.

4ο επιχείρημα: Η σύγχρονη γυναίκα είναι ένα μείγμα νταλικέρη, νάρκισσου ανθρώπου και χαζογκόμενας που νιαουρίζει. Η γυναίκα πρέπει να είναι απλή, φυσική και ήρεμη. Μια γυναίκα που είναι ήρεμη και γλυκιά δεν έχει ανασφάλειες.

Όταν αποκαλείς τις γυναίκες χαζογκόμενες δείχνει περισσότερα για τον χαρακτήρα σου παρά για τις γυναίκες που κατακρίνεις. Οι γυναίκες που διεκδικούσαν, θύμωναν, έδειχναν την δυσαρέσκεια τους και είχαν το θάρρος να εκφραστούν κάποτε χαρακτηρίζονταν ως υστερικές, ακόμα πιο παλιά τις αποκαλούσαν μάγισσες και τις έκαιγαν. Οι γλυκιές και ήρεμες επιβίωναν, έπρεπε να χαμογελούν ακόμα και όταν δεν ήθελαν, έπρεπε να σφίγγουν τα δόντια και να ανέχονται κάθε μορφής δυνάστη αλλά τουλάχιστον επιβίωναν. Πάλι καλά που δεν χρειάζεται να χαμογελάω σε κάθε άγνωστο, πάλι καλά που μπορώ να θυμώνω, να λέω την γνώμη μου και να διεκδικώ χωρίς να κινδυνεύω να με ρίξουν στην φωτιά. Η πραότητα είναι αρετή, η αυτοέκφραση είναι δικαίωμα, το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

5ο επιχείρημα: Οι influencers είναι λάθος πρότυπα. Όταν έχεις απήχηση πρέπει να προσέχεις τι προωθείς γιατί επηρεάζεις τους άλλους.

Ας αρχίσω λέγοντας ότι λίγη αυτοκριτική δεν θα έβλαπτε στο συγκεκριμένο επιχείρημα. Αρχικά αντί να ρίχνουμε το βάρος στους influencers θα έπρεπε να κοιτάμε τους λόγους που τα παιδιά επηρεάζονται από ένα άγνωστο πρόσωπο πίσω μια οθόνη. Το να ρίχνεις το βάρος για την ανατροφή του παιδιού σου σε έναν άγνωστο είναι τόσο εύκολο και βολικό. Δεν φταίει ο πομπός, ο δέκτης επιλέγει την συχνότητα άρα μήπως απλά πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους νέους να διάλεγουν τις κατάλληλες συχνότητες;

Αξίζει επίσης να σταθούμε στο τι πραγματικά κάνουν οι influencers. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε φοιτητές το 78% απάντησε ότι ακολουθεί influencers γιατί απολαμβάνει το content, το 49% γιατί θέλει να μαθαίνει για νέα προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ το 37% για έμπνευση. Ενώ δεύτερη έρευνα αναφέρει ότι οι vloggers και οι bloggers επηρεάζουν τις καταναλωτικές συνήθειες των νέων περισσότερο από την οικογένεια σε ποσοστό 25% έναντι 21%. Το συμπέρασμα που προκύπτει από τις έρευνες αυτές είναι ότι οι influencers είναι μια μορφή διασκέδασης και μια καινούργια μορφή διαφήμισης με σκοπό να προσελκύσει πελάτες. Οι influencers προωθούν προϊόντα, υπηρεσίες και βγάζουν χρήματα, ότι κάνει η τηλεόραση και οι διαφημιστικές εταιρίες εδώ και χρόνια. Όσο πλασματική εικόνα προσφέρουν οι διαφημίσεις στην τηλεόραση άλλο τόσο προσφέρουν και οι influencers στα social media. Επομένως αν θέλεις να κατηγορήσεις κάποιον για τον υπέρμετρο καταναλωτισμό και τα λάθος πρότυπα, βάλ’ τα με τον καπιταλισμό. Ζήτω το ΚΚΕ.

6ο επιχείρημα: Όταν μια γυναίκα ντύνεται πρόστυχα είναι πειρασμός για όσους νηστεύουν. Όταν προχωράς με το αγόρι σου είναι πιθανόν να κοιτάξει μια γυναίκα με προκλητικό ντύσιμο και αυτό να προκαλέσει καβγάδες.

Αν το αγόρι σου κοιτάει άλλες γυναίκες ενώ είστε μαζί τότε «ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΕ ΑΓΟΡΙ» ή αποδέξου ότι «ΔΕΝ ΣΕ ΣΕΒΕΤΑΙ». Αντίστοιχα αν το αγόρι σου σε απατήσει, μάντεψε δεν φταίει αυτή που τον «τύλιξε», φταίει αυτός δεν τον νοιάζει αν χαλάσει η σχέση σας. Επίσης, αν ο ιερέας, ο οικογενειάρχης, ο παππούς προσβληθεί ή κινδυνεύει να χαλάσει η νηστεία του, μπορεί κάλλιστα να μείνει σπίτι με κλειστά παντζούρια και να μην περιορίζει με τις επιλογές του την ελευθερία κανενός. Αγάπατε αλλήλους λοιπόν εκτός και αν αυτοί φοράνε κοντό σορτάκι και σας αναγκάζουν να αμαρτήσετε.
______________________
Πηγές:

AUTHOR

The Abstract Girl

Ποια; Τι; Γιατί;
Αυτός είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε με σκοπό να στεγάσει τις σκέψεις ενός κοριτσιού. Ποιο είναι αυτό το κορίστι; Ένα κορίτσι αφηρημένο, μια γραμμή από εδώ ως το άπειρο, χωρίς αρχή, μέση, τέλος.
Στο blog αυτό μπορείς να δεις πίσω από τις αφηρημένες γραμμές που με ορίζουν. Οι απόψεις μου, τα πράγματα που με εμπνέουν, τα όνειρα μου και όλα αυτά που αγαπώ στοιβαγμένα σε μερικές γραμμές και άλλες τόσες εικόνες. Τα αγαπημένα μου θέματα αφορούν την ισότητα, την αλληλοϋποστήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών.
Ένα κορίτσι κάπως αφηρημένο, είναι εδώ, γράφει και μοιράζεται τις σκέψεις του, ακολούθησέ το.

Loading...
Beater Essentials #22: Το Beater.gr επιλέγει τα τραγούδια της εβδομάδας!
Το Tresor γιορτάζει τα 30 χρόνια του με μια συλλεκτική μουσική συλλογή!