Skip to content

O Γιώτης Αγγελίδης μιλάει για την κουλτούρα του Fine Drinking!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Για τρεις ημέρες, την Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μετατρέπεται στο πιο απολαυστικό «μωσαϊκό» premium αποσταγμάτων. Το Worldclass Fine Drinking, ή αλλιώς η μύησή σου στον κόσμο του καλού ποτού, επιστρέφει για τρίτη χρονιά στην πόλη και είναι αφιερωμένο στις κλασικές και εμβληματικές συνταγές cocktails στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους. Τα εκλεκτά συστατικά, η δεξιοτεχνία και οι εμπνευσμένοι συνδυασμοί μας συνοδεύουν στο μοναδικό ταξίδι γευσιγνωσίας του Wordclass Fine Drinking, το οποίο φιλοξενεί 27 bar της πόλης. Από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου απολαμβάνουμε την υψηλή τέχνη του καλού ποτού και ανακαλύπτουμε το Classic With A Twist! Λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη διοργάνωση, συνομιλήσαμε με τον Γιώτη Αγγελίδη για την κουλτούρα του Fine Drinking!

 

Τι εστί Fine Drinking; Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Το Fine Drinking είναι ένα κίνημα που προσδοκεί να καλλιεργήσει στο κοινό τη συναίσθηση του τί, πώς και πού πίνει ως βασικές παραμέτρους για την απόλαυση που αποκομίζει.

Το Worldclass Fine Drinking είναι μια ετήσια διοργάνωση που θέλει να μεταδώσει τη γνώση των luxury spirits και διενεργείται από το Worldclass, την κορυφαία πλατφόρμα bartending διεθνώς. Αποτελεί μια σπουδαία γιορτή στην πόλη που εξελίσσεται σε θεσμό.

Ποια είναι η σχέση της Θεσσαλονίκης με το καλό ποτό; Είναι μια απαιτητική πόλη όσον αφορά στη «γευσιγνωσία» και τη δεξιοτεχνία των αποσταγμάτων;

Η Θεσσαλονίκη είναι μια αγορά ώριμη, ανήσυχη και απαιτητική τόσο σε επίπεδο καταναλωτών όσο και σε επίπεδο επαγγελματιών της εστίασης. Τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει σπουδαίες τάσεις στο ποτό και τα μπαρ της έχουν πρωτοστατήσει σε εγχώριες βραβεύσεις.

Το κοινό της δείχνει να αφουγκράζεται και να αγκαλιάζει την κουλτούρα του καλού ποτού, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από την επιτυχία της διοργάνωσης τα 2 προηγούμενα χρόνια.

Με αφορμή το θέμα της φετινής διοργάνωσης, ποιο θα λέγατε πως είναι το «μυστικό» συστατικό για ένα πραγματικά καλό cocktail;

Ένα καλό κοκτέιλ αποτελεί συνδυασμό εξαιρετικού αποστάγματος ως βάσης, σωστής αναλογίας στο σύνολο των συστατικών και άρτιας τεχνικής στην εκτέλεση ώστε να προσφερθεί στη σωστή θερμοκρασία και στο κατάλληλο σκεύος.

Το χαμόγελο και η ευγένεια του επαγγελματία πίσω από το μπαρ ωστόσο, αποτελούν καταλυτικό παράγοντα για να χαρακτηριστεί η εμπειρία της απόλαυσής του ως πραγματικά καλή.

Ποια είναι η δική σας προσέγγιση στο Classic With a Twist;

Κλασικός με μία σύγχρονη πινελιά.

Τα μπαρ καλούνται να επανεξετάσουν διαχρονικές συνταγές κοκτέιλ προσθέτοντάς μια δημιουργική ματιά, η οποία μπορεί να είναι ένα εποχικό συστατικό ή ένα συστατικό συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης ή ακόμη και μια σύγχρονη τεχνική στην εκτέλεση.

Η βασική δομή της συνταγής παραμένει, χωρίς να εμποδίζει τον πειραματισμό και την προσωπική σφραγίδα του κάθε δημιουργού.

Ποιο θα λέγατε ότι είναι το τελευταίο «κίνημα» στο fine drinking; Τι δείχνουν οι τάσεις και οι απαιτήσεις του κόσμου;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει πως οι επισκέπτες ενός μπαρ διαμορφώνουν μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά ανάλογα με την ώρα, την ημέρα ή τα ερεθίσματά τους.

Ο ίδιος πελάτης μπορεί να έχει την μια στιγμή διάθεση να εξερευνήσει τον κόσμο των αποσταγμάτων και είναι δεκτικός σε προτάσεις, την άλλη να «καταναλώσει ενσυνείδητα» όντας ιδιαίτερα προσεκτικός με τα συστατικά του ποτού του και άλλοτε πάλι, απλώς να διασκεδάσει ή να χαλαρώσει.

Οι συμπεριφορές αυτές έχουν κάνει δημοφιλείς νέους τύπους σερβιρισμάτων όπως τα ποτά με χαμηλό θερμιδικό ή αλκοολικό δείκτη, τα απογευματινά aperitivo και τα long drink.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τη φετινή διοργάνωση Worldclass Fine Drinking;

Το Worldclass Fine Drinking επιστρέφει δυναμικά για 3η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη και συνενώνει 27 από τα κορυφαία μπαρ της πόλης για 3 ημέρες.

Το κοινό στο φετινό cocktail festival θα μπορέσει να απολαύσει εξαιρετικά luxury αποστάγματα όπως το Cardhu Single Malt Whisky, η Don Julio Tequila και το Tanqueray No.Ten Gin, να διασκεδάσει με τα δυναμικά live acts των My Excuse & Souled Out και για πρώτη φορά, να συνδυάσει εκλεκτό street food. Σας περιμένουμε όλους, 12-14 Δεκεμβρίου, στο Λιμάνι Αποθήκη Γ´ από τις 20.00!

______________________
Το World Class Fine Drinking, επιστρέφει για 3η χρονιά, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Γ’, την Πέμπτη 12Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, από τις 20:00Συνεχίζοντας την επιτυχία των δύο προηγούμενων ετών, τo World Class Fine Drinkingσυνεπές στην ανάδειξη της κουλτούρας του καλού ποτού, παρουσιάζει στο κοινό της Θεσσαλονίκης το World Class Fine Drinking Cocktail FestivalClassics with a Twist, με σύγχρονες εκδοχές κλασικών κοκτέιλ, σε μια τριήμερη γιορτή εκλεκτών αποσταγμάτων, με Live line ups, DJ sets και εκλεκτό street food.

Για τρεις ημέρες, η Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί 27 bar της πόλης, όπου ταλαντούχοι bartenders προσεγγίζουν κλασικές συνταγές κοκτέιλ, με μια σύγχρονη πινελιά.

Δείτε ακόμη: Τί μας ετοιμάζει το Speakeasy Floor για την νέα σεζόν;

Την  πρώτη ημέρα του φεστιβάλΠέμπτη, 12 Δεκεμβρίου τα: SpeakEasy FloorThe Bar L.A.BDio Con DioThree PiecesChilaiU-Bar, SaltoOn the Road και The Hub House υποδέχονται το κοινό της Θεσσαλονίκης, με τις δικές τους προτάσεις σε μια σειρά διαχρονικών σερβιρισμάτων.

Την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνουν τα: CalderonNavonaNoellCharlieThe RockfellasCielCottageMOI και Blanc Gastrobar.

Ενώ τα bar The Blue CupTribecaEnsayarΓορίλαςΑίγλη Γενί ΧαμάμCin- CinApallouMistral SeasideParaty & Loft κλείνουν το φεστιβάλ, το Σάββατο στις 14 Δεκεμβρίου.

Για πρώτη χρονιά, εκτός από 9 pop-up bar ημερησίως, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα μαζί με τα κοκτέιλ serves να απολαμβάνουν διαφορετικές προτάσεις urban street food από το Mahalo Food Truck και το Paola Mobile Pizzeria.

Οι My Excuse εμφανίζονται στη σκηνή του World Class Fine Drinking Cocktail Festival την Πέμπτη 12 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, σε ένα καταπληκτικό live act, για να δώσουν ρυθμό και ένταση όπως μόνο εκείνοι ξέρουν, ενώ την Παρασκευή 13 έρχονται στη σκηνή του Fine Drinking Cocktail Festival οι Souled Out σε ένα Live που δε θέλεις να χάσεις!

Η γιορτή δεν τελειώνει εδώ. Μετά το τριήμερο World Class Fine Drinking Cocktail Festival, συνεχίζεται στα 27 συμμετέχοντα bar της Θεσσαλονίκης έως και τις 22 Δεκεμβρίου με ειδικά σχεδιασμένα Fine Drinking μενού!

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Προμηθευτείτε το βραχιολάκι Cocktail Festival, μόνο με 10€ στην είσοδο της Αποθήκης Γ’ στο Λιμάνι και εξασφαλίστε την είσοδό σας και 2 κοκτέιλ serves.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το World Class Fine Drinking Cocktail Festival Θεσσαλονίκης, επισκεφτείτε την σελίδα του World Class στο Facebook @WorldClassGreece

H διοργάνωση World Class Fine Drinking Cocktail Festival πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης!

#FineDrinkingSKG #CocktailFestival #WorldClassGreece #DrinkResponsibly

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια των Roxette.
Ziggy: μια εγκατάσταση στη Flatiron Public Plaza της Νέας Υόρκης!