Skip to content

Γιώργος Παράσχος: Ο ηθοποιός είναι κοινωνός της αλήθειας!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Ο Γιώργος Παράσχος, γράφει και ερμηνεύει με μοναδική μαεστρία τον μονόλογο στην παράσταση “Το κορίτσι μου”. Το Beater.gr, τον συνάντησε και μίλησαν τόσο για την παράσταση που πρωταγωνιστεί στο θέατρο Αμαλία, όσο και για θέματα που απασχολούν τη σημερινή πραγματικότητα.

Λίγα λόγια για την παράσταση και για τον ηθοποιό:

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία που μιλάει για την ανθρώπινη ύπαρξη και την ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη και την εξάρτηση με στόχο την επιβίωση. Ο Γιώργος Παράσχος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Κατεβαίνοντας στην Αθήνα σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης “Πρώτη πράξη” του Τάσου Χαλκιά και πριν καν αποφοιτήσει άρχισε να εργάζεται στο θέατρο και κατόπιν στην τηλεόραση σε σειρές όπως “Κλεμμένα όνειρα” , “Με τα παντελόνια κάτω” , “Ήλιος” και “Μόλις χθες”.

Πώς ετοιμάζεστε για την παράσταση  “Το Κορίτσι Μου” ; Ποιο είναι το κύριο μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε μέσα από τον ρόλο σας;

Το ρόλο μας σε αυτή την κοινωνία και φυσικά την θέση μας απέναντι σε ”αυτούς” τους ανθρώπους…. Aπέναντι η στο πλάι τους; Είναι μία συνθήκη που δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας! Αν και εγώ πριν βγω στην σκηνή τα κλείνω ενώ σκέφτομαι το ρόλο μου, και τα μηνύματα που θέλω να μεταβιβάσω στο κοινό.

 Ποιο είναι το βασικό ζήτημα που πραγματεύεται η παράσταση; Γιατί να έρθει κάποιος να τη δει;

Φόβοςαγωνία & αγάπη….. Όλα αυτά δεν πρέπει να βγαίνουν μέσα από την εξάρτηση! Όποια μορφή και αν έχει αυτή. Δεν πρέπει να περνάει η ζωή μας και εμείς να κλείνουμε τα μάτια μας και να φτιάχνουμε εικόνες που μας αρέσουν για να κλειδώσουμε τον εαυτό μας μέσα σε αυτές. Με λίγα λόγια, ο κόσμος θα δει ένα από αυτά τα προβλήματα μπροστά του! Λένε πως αν δεν βιώνεις κάτι δεν το μαθαίνεις…. Ήρθε η ώρα λοιπόν!

Σε μία κοινωνία που πολλά μέρη της κοινωνίας νοσούν, ποιος είναι ο ρόλος των ηθοποιών προς την ίαση;

Να μπορέσει να κάνει τον κόσμο να δει την αλήθεια ορισμένων προβλημάτων, που πολλές φορές τα βιωνουν στην πραγματικότητα! Να καταφέρουν να δουν το πρόβλημά τους από την τρίτη οπτική θέση ( τρίτο μάτι)! Ο ηθοποιός θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι κοινωνός της αλήθειας… Μιας αλήθειας που θα σε φέρει αντιμέτωπο με τα ζητήματα που έχεις να διαχειριστείς και τελικά να τα λύσεις!

Ένας καλλιτέχνης, έχει λόγο να εκφράζει τις πολιτικές του πεποιθήσεις;

Πέρα από το θέατρο και τη δουλειά γενικότερα, έχουμε και άλλες πτυχές! Είμαστε άνρθωποι, κάνουμε λάθη, έχουμε άποψη και επιθυμίες. Θεωρώ προβληματικό ένας καλλιτέχνης να λογοκρίνεται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και ακόμη πιο προβληματικό να αντιμετωπίζει πολλές φορές και την περιθωριοποίηση λόγω αυτών!

Δεδομένου ότι ο χώρος της υποκριτικής εμπεριέχει αρκετές δυσκολίες όπως η επαγγελματική αβεβαιότητα. Τί θα λέγατε σε ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτόν το χώρο;

Πάνω και πρώτα απ’ όλα θα του έλεγα να το προσπαθήσει. Η αλήθεια είναι ότι για να βιοπορίζεσαι το 2024 καθαρά και μόνο από την υποκριτική είναι τύχη! Οι άνθρωποι που πρέπει να συνεργαστείς στην αρχή και στη συνέχεια της πορείας σου δεν είναι όλοι καλλιτέχνες… Το λέω αυτό δίοτι, πολλοί επιχειρηματίες κοιτούν μόνο το κέρδος και όχι το καλλιτεχνικό αποτύπωμα της κάθε δουλειάς. Όπως και να έχει, αν το αγαπάει πραγματικά και προσπαθήσει σκληρά θα του έλεγα να το κάνει σίγουρα!

Ένα στοιχείο του χαρακτήρα σας που θα θέλατε να βελτιώσετε και ένα για το οποίο είστε χαρούμενος;

Χαρούμενος για την ανθρωπιά μου! Ένα στοιχείου που όσο περνούν τα χρόνια εκλείπει. Δεν ξέρω τί θα ήθελα να βελτιώσω-όχι γιατί δεν χρειάζομαι βελτίωση απλά δεν μπορώ να καταλάβω την πηγή για τα λάθη που κάνω στη ζωή μου.

Πώς θα θέλατε να σας θυμούνται;

Δεν το έχω σκεφτεί αυτό…. Ως ηθοποιός όμως θα ήθελα να κάνω ”μεγάλα” πράγματα στη δουλειά μου για να με θυμούνται και γι’αυτά. Ως πατέρας, ευτυχώς υπάρχει το internet και έτσι το παιδί μου αργότερα να μπορεί να δει πράγματα για εμένα όταν θα έχω φύγει.

Ως άνθρωπος που υπηρετείται την τέχνη, και η τέχνη κάνει τον κόσμο καλύτερο, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη. Τί κάνετε για να κάνετε τον κόσμο καλύτερο;

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να εκφράσουμε μέσα από τα έργα-την δουλειά μας, τη δική μας αλήθεια για το τί συμβαίνιε γύρω μας! Το κακό είναι ότι πολλές φορές λάθη που κάναμε στο παρελθόν, τα επαναλαμβάνουμε… Παρουσιάζοντας στο κοινό μέσα από το δικό μας πρήσμα την αποτύπωση της αλήθειας, νομίζω πως θα καταφέρουμε να τον οδηγήσουμε στη λύση των δικών τους προβλημάτων!

______________________

Το κορίτσι μου”:

Θέατρο Αμαλία
25/03-22/04
Εισιτήρια: εδώ

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Beater Essentials #151: Τα τραγούδια της εβδομάδας!
AthensCocktails: Το απόλυτο party με τους καλύτερους bartenders στην Αγορά Κυψέλης!