Skip to content

Είδαμε την παράσταση της Frida στη Θεσσαλονίκη και θέλουμε «κι άλλο»!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η θεατρική ομάδα των Fly Theater, μετά από 3 συνεχόμενες σεζόν με τη sold out παράσταση Θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει. Έχουμε δει την παράσταση και σου περιγράφουμε την εμπειρία μας!

Η Κατερίνα Δαμβόγλου ενσαρκώνει τη Μεξικάνα ζωγράφο Frida Kahlo, παρέα με τον πολυπράγμων Robin Beer και δημιουργούν ένα εξαιρετικό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα που σε αφήνει γεμάτο σκέψεις και εικόνες.

Σε κείμενο της ίδιας της Δαμβόγλου, ξετυλίγεται ολόκληρη η ζωή της Frida με άκρως παραστατικό τρόπο από τη γέννηση έως το «θάνατο». Οι δυο συντελεστές ζωγραφίζουν με τα ίδια έντονα χρώματα που χρησιμοποιούσε η Frida για να εξηγήσει τον πόνο της, τις πεποιθήσεις της και τη σεξουαλικότητά της.

Από την έναρξη του έργου είναι εμφανής η προεργασία που έχει γίνει ώστε να σκιαγραφηθεί με τόση ευστοχία η προσωπικότητα της καλλιτέχνιδας, καθώς και οι πολύωρες πρόβες των συντελεστών ώστε να επιτευχθεί η αρμονία ανάμεσα στην απαγγελία της Κατερίνας με την ηχητική και οπτική αναπαράσταση του Robin. Φαίνεται ότι ως άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για το αντικείμενό τους, μελέτησαν το θέμα τους και το εκτελούν με απόλυτο σεβασμό προς την τέχνη που οι ίδιοι υπηρετούν.

Άμεση η αλληλεπίδραση με το κοινό καθώς εξιστορείται ολόκληρη η ψυχοσύνθεση της Frida με την εξαιρετική ερμηνεία της Κατερίνας Δαμβόγλου. Σαν τους πίνακες της που χρησιμοποιούν δημοφιλή λαϊκά θέματα, η παράσταση ξετυλίγεται και μεταφέρει το «Γαλάζιο Σπίτι» στον όροφο του Θεάτρου Αυλαία στην Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη ο Beer χρησιμοποιώντας μια κάμερα πάνω από ένα τραπέζι δημιουργεί μία ζωντανή βιντεοπροβολή που αγκαλιάζει πανέμορφα την ροή του έργου. Τα χέρια του κάτω από την κάμερα ζωγραφίζουν, χειρίζονται αντικείμενα και δημιουργούν το περιβάλλον της αφήγησης. Αυτό είναι το αναγνωριστικό του δίδυμου των Fly Theater, ένα θεατρικό παιχνίδι με πολλές κορυφώσεις.

85’ μαεστρίας που θα σε γεμίσουν με χρώμα και Μεξικάνικο άρωμα. Θα αναλογιστείς τις δυσκολίες μιας γυναίκας καλλιτέχνη, τον πόνο που την ωθούσε στη συνεχόμενη δημιουργία και την αντιμετώπιση από μια ανδροκρατούμενη κοινωνία εκείνης της εποχής.

Μία εξαιρετική και καλοδουλεμένη παράσταση που σε μεταφέρει στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα κι ελπίζουμε να συνεχιστεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

______________________
Frida ΚΙ ΑΛΛΟ
Για 4η φορά!

Ταυτότητα Παράστασης
Κείμενο – Επεξεργασία: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία: Fly Theatre
Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη
Φως – Ήχος – Βίντεο: Robin Beer
Μακιγιάζ: Όλγα Πάτσιου
Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. «Βασίλης Δαμβόγλου»
Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου – ARTos & Θέαμα /ARTos & Theama Official Page

Παίζουν
Κατερίνα Δαμβόγλου / Katerina Damvoglou
Robin Beer

Πληροφορίες
19-20 & 24-25 Φεβρουαρίου, 21:30
*Με αγγλικούς υπέρτιτλους στις 19 & 20/2*
Διάρκεια: 85′
Εισιτήρια: 15€ κανονικό, 12€ φοιτητικό, ανέργων, 65+ και ΑμεΑ
Προπώληση: viva.gr και Ταμείο θεάτρου Αυλαία
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2310 230 013

AUTHOR

Δημήτρης Τσιρώνης

Δεν ξέρει ακόμα τι θέλει να κάνει, όμως ονειρεύεται να παίζει με ένα πικάπ και δίσκους βινυλίου πάνω σε ένα βουνό.

Loading...
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έρχεται «Με άρωμα Ανατολής» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!
Η Dr. Rubinstein μιξάρει υπνωτική acid techno!