Skip to content

FILMPIXS: Η νέα streaming πλατφόρμα ταινιών, ντοκιμαντέρ και ανεξάρτητων φεστιβάλ!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφία εξωφύλλου: Στιγμιότυπο του DCERA (Daughter)

Η HF Productions, εταιρεία υπεύθυνη για μια σειρά εδραιωμένων ανεξάρτητων φεστιβάλ κινηματογράφου παγκοσμίως λανσάρει την νέα streaming πλατφόρμα FILMPIXS -σήμερα- στις 17 Φεβρουαρίου. Θα παρουσιάζει κυρίως ταινίες μικρού μήκους, καθώς και μια επιλογή από ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο, πολλά από τα οποία εστιάζουν σε επιδραστικές αφηγήσεις ως αφορμή αλλαγής. Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως μέσω μηνιαίας/ετήσιας συνδρομής.

Το FILMPIXS περιλαμβάνει τίτλους από φεστιβάλ κινηματογράφου μεγάλου κύρους όπως αυτά των Καννών, Τορόντο, Βενετίας και Sundance καθώς και βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους. Μέσω της εδραιωμένης σχέσης της πλατφόρμας με τους επιμελητές προγράμματος της HF Productions, καθώς και μέσω της συνεργασίας με διεθνή ΜΚΟ και τα Ηνωμένα Έθνη, το FILMPIXS θα παρουσιάζει ιστορίες κοινωνικού αντικτύπου και νέες κινηματογραφικές φωνές. Η streaming πλατφόρμα θα διαθέσει πάνω από 100+ ταινίες στους συνδρομητές της με το ξεκίνημά της. Φερόμενες από SXSW, Tribeca, Rotterdam και Sundance, νέες ταινίες θα συνεχίσουν να προστίθενται στην υπηρεσία εβδομαδιαία. Πέρα από κάποιες εξαιρέσεις, η πλειονότητα του περιεχομένου θα είναι διαθέσιμη στους θεατές παγκοσμίως.

Στις 17 Φεβρουαρίου το FILMPIXS θα έχει ήδη διαθέσιμους τίτλους όπως την Τσέχικη, προτεινόμενη για Όσκαρ κινουμένων σχεδίων DCERA (Daughter) της Daria Kascheeva, για την επανασύνδεση μιας γυναίκας με τον πατέρα της, το βραβευμένο με 2020 Goya Award EL ESCRITOR DE UN PAÍS SIN LIBRERÍAS (The Writer from a Country Without Bookstores) του Marc Serena, ένα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί έναν άνδρα από την Ισημερινή Γουινέα, ο οποίος εναντιώνεται στην δικτατορία του Teodoro Obiang μέσα από απεργία πείνας και το FIGURANT, του Jan Vejnar, επίσημη επιλογή στο SXSW 2020. Ακόμη, στο FILMPIXS θα προβληθούν το SIN CIELO (For Your Consideration), το οποίο κέρδισε το Grand Jury Prize στο Seattle International Film Festival και το Πολωνικό κινουμένων σχεδίων ACID RAIN του Tomek Popakul, με πρεμιέρα στο Sundance 2019, το οποίο ακολουθεί το ταξίδι απόδρασης και αυτο-ανακάλυψης ενός νέου.

Καθώς η παγκόσμια πανδημία συνεχίζει να απειλεί τις κινηματογραφικές αίθουσες και την διοργάνωση φυσικών φεστιβάλ και το 2021, το FILMPIXS θα δράσει επίσης και ως πλατφόρμα για διαδικτυακές προβολές και φεστιβάλ. Το ξεκίνημα με τις πρώτες διαδικτυακές προβολές θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, σε συνεργασία με το Dublin Independent Film Festival (φεστιβάλ της HF Productions).

Acid Rain, Tomek Popakul

Henrik Friis και Benn Wiebe

Οι Henrik Friis και Benn Wiebe της HF Productions είναι οι επιμελητές ταινιών του FILMPIXS. Οι δύο έχουν εδραιώσει ένα παγκόσμιο δίκτυο φεστιβάλ κινηματογράφου, δημιουργώντας διοργανώσεις εκπαιδευτικής σημασίας για το κοινό και σημαντικής προβολής για νέους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές και τις ταινίες μικρού μήκους.

Ο Friis (CEO των HF Productions και FILMPIXS), είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του SDGs In Action Film Festival των Ηνωμένων Εθνών, ομιλητής στο TEDx και διευθυντής των Arctic Film Festival, Oslo Film Festival και Santorini Film Festival κ.α. Έχει υπάρξει παραγωγός του βραβευμένου στο SXSW 2020 μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ BEAUTIFUL SOMETHING LEFT BEHIND και συμπαραγωγός εκτέλεσης για το WOMEN OF THE GULAG, το οποίο προτάθηκε για τα βραβεία της Ακαδημίας στα 91α  Όσκαρ. Ο Benn Wiebe (Παραγωγός Εκτέλεσης των HF Productions και FILMPIXS), είναι ειδικός σε θέματα κοινωνικού αντικτύπου με βάση το Λονδίνο. Υπήρξε συμπαραγωγός εκτέλεσης για το WOMEN OF THE GULAG, συντονίζει συνεργασίες όπως αυτή με τα Ηνωμένα Έθνη, οργανώνοντας το SDGs in Action Film Festival και δουλεύει με την Sony Pictures για το Picture This Festival for the Planet. Ο Benn είναι επίσης διοικητικό μέλος των Global Environment Media, Climate Crisis Hub, SIE Society, και Yea! Impact.

Σε ανακοίνωσή τους σχολίασαν: «Έχοντας δουλέψει με φεστιβάλ κινηματογράφου και συνεργάτες σε πάνω από 20 χώρες μέχρι σήμερα, ο στόχος της HF Productions είναι ξεκάθαρος: να στηρίζουμε σκηνοθέτες και να κάνουμε τις ιστορίες τους να ακουστούν. Το FILMPIXS είναι η συνέχεια αυτής της ιδέας, να παρέχουμε μια πλατφόρμα, ειδικά για ταινίες μικρού μήκους που συχνά χάνονται μετά την αρχική τους προβολή στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Το FILMPIXS θα διασφαλίσει ότι υπάρχει ζωή για αυτά τα κινηματογραφικά διαμάντια και μετά την προβολή τους στα φεστιβάλ. Και φυσικά, με τις σημερινές συνθήκες, αναγνωρίζουμε την δύναμη που έχουμε να φέρουμε αυτές τις σημαντικές αφηγήσεις ακόμη πιο κοντά σε ένα παγκόσμιο κοινό, μέσα στα σπίτια τους».

HF Productions

Η HF Productions είναι μια εταιρεία κοινωνικού αντικτύπου, με τις ιστορίες να αποτελούν κύριο συστατικό της. Έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από ανεξάρτητα κινηματογραφικά φεστιβάλ με σκοπό την δημιουργία μιας κοινότητας κινηματογραφικών δημιουργών ανά τον κόσμο. Τα φεστιβάλ μας βρίσκονται σε Ευρώπη, Αυστραλία, Νοτιοανατολική Ασία, και Β. Αμερική. Επίσης δρούμε ως παραγωγοί και σύμβουλοι για βραβευμένες ταινίες κοινωνικού αντικτύπου, όπως το προτεινόμενο για Όσκαρ “Women of the Gulag”, και το βραβευμένο με 2020 SXSW Grand Jury Prize “Beautiful Something Left Behind”.

Η ομάδα της HF έχει υπάρξει σύμβουλος για εταιρείες όπως την VICE Media για την δράση “Change Incorporated impact”, και την SYBO Games για τον τομέα marketing/licensing του Subway Surfers, το παιχνίδι με τις περισσότερες λήψεις στον κόσμο (3 δις. λήψεις). Έχουμε αντιπροσώπευση στο Συμβούλιο των Global Environment Media, SIE Society, Climate Crisis Hub, και Yea! Impact.

Η HF Productions έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τα Ηνωμένα Έθνη. Συνεργαζόμαστε με την UN DESA για το φεστιβάλ SDGs in Action Film Festival for the High Level Political Forum, με την Sony Pictures για το Picture This Festival for the Planet, διοργανώνουμε το Arctic Film Festival, ένα project με έγκριση SMART από την SDG Development Platform των Ηνωμένων Εθνών και είμαστε επικεφαλής της νέας δράσης Climate Coalition μαζί με τους UNFCCC, Yea! Impact, και Earth Angel.

______________________

H streaming υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, καθώς και μέσω των FILMPIXS App διαθέσιμα σε iOS, Android και άλλες μορφές. Οι συνδρομητές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της μηνιαίας συνδρομής των 5€  ή της ετήσιας συνδρομής των 42€. Η δοκιμή 7 ημερών είναι επίσης διαθέσιμη.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Αυτές είναι οι αφίσες του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης!
«Σινεμά, Ανοιχτό»: Τα έργα που ενέπνευσαν τους νικητές των Βραβείων Ίρις 2020.