Skip to content

Πρεμιέρα για το 49ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Άνοιξε η αυλαία για εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Θεσσαλονίκη. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη, στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί μία πράξη διεκδίκησης, με στόχο να αναβαθμιστεί, να μετατραπεί σε χώρο άθλησης, πολιτισμού και αναψυχής, ανοιχτό για όλο τον λαό και τη νεολαία της περιοχής.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στον χώρο του Φεστιβάλ, με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Θεσσαλονίκη:

Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή
Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Λαϊκή Σκηνή
Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου, με την ορχήστρα «Το Λαϊκόν»
Συμμετέχουν: Μαρία Φραγκούλη, Λάμπρος Καυκούλας, Νίκος Ταλέας
Γλέντι με τον Γιάννη Λεμπέση και την ορχήστρα του «Λαϊκή στράτα»

Σκηνή Φοιτητών και νέων εργαζομένων
Σε+ Με Πατιρντί
Φοίβος Δεληβοριάς
Βουκολική Διαταραχή

Μαθητική σκηνή
Μαθητικά συγκροτήματα
Dull Gas

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή
«Γυρεύοντας μια αλλιώτικη ζωή» – Αφιέρωμα στον Κώστα Τριπολίτη
Επιμέλεια αφιερώματος: Πάνος Γαλάνης, Πάνος Τσίτσικας
Ενορχηστρώσεις: Πάνος Τσίτσικας
Τραγούδι: Γιώργος Μεράντζας, Μάρθα Φριντζήλα

«Της ψυχής το παρακάτω» – Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο
Επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Συμμετέχουν: Πέγκυ Ζήνα, Μπάμπης Στόκας

Λαϊκή Σκηνή
Συναυλία με την μπάντα της Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη
Γλέντι με τη Βάσω Βασιλειάδου

Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων
Domenica
Σπύρος Γραμμένος
Koza Mostra

Μαθητική Σκηνή
Rast Maqam
Μαρίνα Σάττι

Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή
Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο και τον Γιάννη Μαρκόπουλο από τους Κώστα Καρμπά και Γιώργο Αετόπουλο
Νατάσσα Μποφίλιου

Λαϊκή Σκηνή
Ρεμπέτ Ασκέρ
Γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων
Urban Pulse
Μωρά στη Φωτιά

Μαθητική Σκηνή
Stand up comedy με τον Κώστα Μαλιάτση
Marseaux

Εκθέσεις και στέκια στα πλαίσια του 49 Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Στο Στέκι Πολιτισμού του φεστιβάλ, και τις τρεις μέρες, θα υπάρχει εικαστική έκθεση με τίτλο: «Κάτω από τον ίδιο ουρανό». Η καλλιτεχνική ομάδα FireArt παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα μελών της για τον πόλεμο. Θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις όλες τις μέρες λειτουργίας της έκθεσης, τις ώρες 19.00 – 21.00. Επίσης, την Παρασκευή 15/9, θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφικό υλικό από επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους με τίτλο «Φωτογραφίζοντας την πόλη μου».

Το Σάββατο 16/9 θα παρουσιαστεί Εικαστική έκθεση φοιτητών Εικαστικού ΑΠΘ και άλλων νέων καλλιτεχνών με τίτλο «Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Ο χώρος του Φεστιβάλ φέτος θα φιλοξενήσει: Μαθητικό Στέκι, Φοιτητικό Στέκι, Εργατικό Στέκι, Στέκι Πολιτισμού, Στέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, Στέκι Νέων Στρατευμένων, Στέκι για τις νέες γυναίκες και τα νέα ζευγάρια, Παιδότοπο, Γωνιά για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου».

Στο Μαθητικό Στέκι θα υπάρχει έκθεση με τίτλο «Είμαστε ρεαλιστές, ζητάμε το αδύνατο». Και τις τρεις μέρες θα πραγματοποιούνται στις 19.00 παιχνίδι ρουκ ζουκ καθώς και δημιουργία εικαστικού έργου με θέμα «Κάνουμε τα σκοτάδια λάμψη».

Στο Φοιτητικό Στέκι θα λειτουργεί έκθεση αφιερωμένη στα 55 χρόνια ζωής και δράσης της ΚΝΕ με τίτλο «Ετούτα τα παιδιά φτάνουν από πολύ μακριά, τραβούνε πολύ μακριά (…) να φτιάξουν ένα κόσμο ευτυχισμένο, τον σοσιαλισμό». Επίσης, στον χώρο θα λειτουργούν γωνιά γνωριμίας πρωτοετών φοιτητών με την ΚΝΕ καθώς και γωνιά για την πρόταση του ΚΚΕ σχετικά με το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων.

Το Εργατικό Στέκι θα πλαισιωθεί με έκθεση με θέμα «Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε! Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ παλεύουμε για την ανατροπή». Στο χώρο θα υπάρχει επίσης γωνιά Σπουδαστών Μαθητείας – Κατάρτισης.

Στο Στέκι Ενάντια στα Ναρκωτικά και τις Εξαρτήσεις θα λειτουργεί διαδραστική έκθεση με τίτλο «Αμύθητα κέρδη για τους λίγους, καταστολή της σκέψης για τους πολλούς». Οπως κάθε χρόνο, στον χώρο θα φιλοξενούνται θεραπευτικά προγράμματα και προγράμματα πρόληψης..

Στο Στέκι Αθλητισμού, την Παρασκευή 15/9 θα πραγματοποιηθούν τουρνουά σκακιού από τις 18.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 16/9 επίδειξη τζούντο από την ομάδα του ΓΣ Ηρακλή στις 19.00. Στον χώρο επίσης θα λειτουργεί τοίχος αναρρίχησης.

Στο Στέκι Γυναικών θα λειτουργεί έκθεση με θέμα «Γίνε πρωταγωνίστρια στην πάλη για την πραγματική χειραφέτηση της γυναίκας».

Το πρόγραμμα του “Κόκκινου Αερόστατου” και Παιδότοπου στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης

Το δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα θα έχουν οι μικροί φίλοι του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή και τις τρεις μέρες των κεντρικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου έως  το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ Για τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, στη γωνιά του «κόκκινου Αερόστατου» τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πλούσιες δράσεις. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 
Την Παρασκευή: Διαγωνισμό αντιφασιστικής ρίμας «Παύλος Φύσσας», στένσιλ «να γενούνε τα σκοτάδια φως». Παιχνίδι γρίφων με αφορμή την 50η επέτειο από το Πολυτεχνείο. 

Το Σάββατο: Podcast «έναρξη της νέας χρονιάς», συνάντηση παιδικής κατασκήνωσης.  
Αντίστοιχα για τα παιδιά μικρότερων ηλικιών υπάρχει ο Παιδότοπος, που το πρόγραμμα του περιλαμβάνει: 

Την Παρασκευή: Κατασκευή μαριονέτας, messy play, παίζω, τρέχω και γελώ με την κλόουν μπεμπαμπλουμ, παράσταση Καραγκιόζη. 

Το Σάββατο: Workshop «φτιάξε το δικό σου bubble εργαλείο», Bubble show, baby yoga, εργαστήρι χαράς, πάρτι. 

 Όλες τις μέρες στον χώρο θα λειτουργούν γωνιές αθλητικών δραστηριοτήτων, εργαστήρι πειραμάτων και face painting.

Χώρος αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις καταστροφικές για το λαό πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας,οιοργανώσεις περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στέκονται αλληλέγγυοι στους πληγέντες και προχωρούν μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών και στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώροστα πλαίσια του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που θα λειτουργεί και τις τρεις μέρες.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι.
  • Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμοί.
  • Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.
  • Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντιλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).
  • Φακοί.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Flea Market Thessaloniki: Επιστρέφει η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της πόλης!
Η ομορφιά του μπαλέτου μέσα από ένα φωτογραφικό λεύκωμα του David Teran.