Skip to content

Το External έρχεται σύντομα και έχεις όλο τον χρόνο να το γνωρίσεις!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Κάτι νέο εμφανίζεται στην Θεσσαλονίκη! Μια πρωτοβουλία, αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών νέων ονομάτων με πεδίο δράσης αυτό της ηλεκτρονικής μουσικής. Με sets της μίας ώρας, οι ANNĒ, Sera J και VAJOHN αποφάσισαν με τις επιλογές τους να αναδείξουν μια διαφορετική πλευρά του χώρου, τα οποία θα μπορείτε να τα απολαύσετε τις προσεχείς μέρες βιντεοσκοπημένα, σε υψηλή ποιότητα. Όμως, τι άλλο μπορεί να περιλαμβάνει αυτό το νέο project; Μάθετε τα πάντα γι’ αυτό, όπως τα μοιράστηκαν οι ίδιοι στον Beater.gr!

Η ιδέα

Το External είναι μια δράση που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση καλλιτεχνών του χώρου της ηλεκτρονικής μουσικής, στην εγχώρια – και όχι μόνο – σκηνή. Το πρόγραμμα που θα επιμελείται θα καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα του συγκεκριμένου είδους, μέσα από DJ και Live sets, ενώ στο όλο εγχείρημα υπάρχει η δυνατότητα προβολής δράσεων σε πειραματικό και χορευτικό επίπεδο. Αναζητώντας την πρωτοπορία και σε διαρκή «σύνδεση» και ανακάλυψη της πολιτισμικής Θεσσαλονίκης, το project προσκαλεί νέους και παλιούς μουσικούς να ενώσουν τις γνώσεις και να εξωτερικεύσουν την αγάπη τους για την μουσική, ώστε να δημιουργηθεί ένα άρτιο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα.

Οι χώροι

Η πρώτη τους κίνηση, η οποία μας έφερε και σε επαφή, πραγματοποιήθηκε σε ένα κομμάτι του Block33 που δεν είναι προσβάσιμο από το κοινό. Το σύμπλεγμα στο οποίο ανήκει, από παλιό Βυρσοδεψείο έχει μετατραπεί σε πολυχώρο που φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις. Και λόγω αυτού του χαρακτήρα και της αισθητικής ήταν η πιο ταιριαστή επιλογή για το set των τριών αυτών καλλιτεχνών. Άλλωστε, οι χώροι που θα προβάλλονται όσοι θα συμμετέχουν στο project βασίζονται στον ήχο και στην ατμόσφαιρα του εκάστοτε καλεσμένου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κυριαρχεί το industrial στοιχείο, που σε μια αλληλεπίδραση με την μουσική τους αναδεικνύει και αναδεικνύεται.

Η λειτουργία

Κύριο μέλημα αποτελεί η βιντεοσκόπηση και η λήψη πλάνων της εμφάνισης του καλλιτέχνη, σε χώρους αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος ή σε ιδιαίτερες open air τοποθεσίες. Αυτός με την σειρά του, θα έχει την δυνατότητα να παρουσιάσει τη δουλειά του στο διάστημα 1 έως 1,5 ώρας, ενώ θα πραγματοποιούνται και συνεντεύξεις τόσο από τους ίδιους, όσο κι από ανθρώπους σχετικούς με το πολιτιστικό κομμάτι της πόλης. Promoters, διοργανωτές, παραγωγοί, χορηγοί και διάφοροι ακόμα φορείς και συμμετέχοντες θα μπορούν να καλύψουν θέματα σχετικού ενδιαφέροντος, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου στο οποίο ο ένας θα μαθαίνει για τον άλλον, αλλά και από τον άλλον. Μια γόνιμη αλληλεπίδραση τόσο μεταξύ των καλλιτεχνών, όσο και με τον περιβάλλοντα χώρο μέσω της μουσικής.

Το λογότυπο

Αποτελείται από τρεις κύκλους που δηλώνουν τρεις εποχές, τρεις διαφορετικές αντιλήψεις. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον κοντά το ένα στο άλλο σε μια διαρκή αλληλεπίδραση.

Η δράση

  • Προώθηση μέσα από τις σελίδες τους στα social media
  • Παροχή επαγγελματικού βίντεο για προσωπική προώθηση, με μοντάζ και επεξεργασία
  • Ηχογραφημένο αρχείο του set
  • Επαγγελματική φωτογράφιση
  • Δικτύωση και γνωριμίες

Μείνετε συντονισμένοι στους παρακάτω συνδέσμους, ώστε να μην χάσετε τις πρώτες μεταδόσεις!

Τρεις καλλιτέχνες, τρεις διαφορετικές ώρες σε τρεις διαφορετικές ημέρες προβολής:
06/04 | ANNĒ
20/04 | SERA J
04/05 | VAJOHN

______________________

Επιμέλεια
ANNĒ: Music producer / Social-Press / Art Director
SERA J: Music Producer / Music Director
VAJOHN: Music producer / Technical Direction

Επικοινωνία
Email: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/external.officialpage
Soundcloud: soundcloud.com/external_project
Instagram: www.instagram.com/external.official
Youtube: www.youtube.com/channel/UCarPL2w0SrHEucY4EF3gaVA

Our aim is to give you the experience of οutsourcing
your music.
To feel our vibration.
It’s all about creativity. It’s all about interaction.

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
Going Nowhere: Το νέο κομμάτι των Kings of Leon!
To MOMus συμμετέχει διαδικτυακά στο διεθνές κίνημα Slow Art Day!