Skip to content

«Μια Τρίτη στην Καντίνα», το νέο αλμπουν του Evripidis and his Tragedies!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η Mo.Mi.Records καλωσορίζει στο ρόστερ της έναν ιδιαίτερο και αξιόλογο Έλληνα καλλιτέχνη, τον Evripidis and his Tragedies και τον πρώτο του Ελληνόφωνο δίσκο με τίτλο «Μια Τρίτη στην Καντίνα».

Ο δίσκος «Μια Τρίτη στην Καντίνα» είναι η τέταρτη δισκογραφική δουλειά μεγάλου μήκους του Ευριπίδη Σαμπάτη κάτω από το όνομα Evripidis and His Tragedies αλλά η πρώτη εξ’ ολοκλήρου ελληνόφωνη.

Πρόκειται ένα θεματικό δίσκο που αναζητά να αποτυπώσει (αλλά και να κατανοήσει) την απώλεια, την επιστροφή στις ρίζες, την αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας και τη θεραπευτική δύναμη που κρύβεται τόσο στις ανθρώπινες σχέσεις όσο και στο χιούμορ.

Σε αυτή την ιστορία ο πρωταγωνιστής, ένα άτομο που ζει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και που χαρακτηρίζεται από μια σχεδόν παιδική αφέλεια η οποία άλλοτε μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου και άλλοτε γοητευτική, επιστρέφει στην πόλη του για να έρθει αντιμέτωπος με μια πολύ βαρια απώλεια, το απρόσμενο θάνατο του πιο στενού του φίλου. Είναι καλοκάιρι, η χώρα βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο χείλος του γκρεμού, οικονομικά και ηθικά. Ο αφηγητής καλείται να βυθιστεί στα υπαρξιακό σκοτάδι, στις αναμνήσεις που κρατάνε από την παιδική του ηλικία αλλά και στις δυσχέρεις συνθήκες του παρόντος ενώ ταυτόχρονα πασχίζει να αντλήσει κουράγιο από την οικογένεια, το φιλικό περιβάλλον, από μικρούς έρωτες, από το ίδιο το Ελληνικό καλοκαίρι που με το φως του μοιάζει να βγάζει τη γλώσσα στα εκάστοτε προσωπικά προβλήματα των ανθρώπων. Τελικά η ζωή συνεχίζεται, αμείλικτα και μαγικά, ακόμα και αν δεν υπάρχει ένα «Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» .

Μουσικά ο δίσκος κίνειται τόσο σε λυρικά μονοπάτια με βάση το πιάνο όσο και σε indie pop και electro pop κατευθύνσεις, και αποτελέι σε μεγάλο βαθμό φόρο τιμής στην μουσική με την οποία ο Ευριπίδης και μέρος του φιλικού του περιβάλοντος μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε, χόρεψε στα μπαρ της Αθήνας των τέλων του 90, ερωτεύτηκε, παρηγορήθηκε. Οι Belle and Sebastian, oι Saint Etienne, oι Pulp, οι Pet Shop Boys, ο David Bowie, η Marianne Faithfull, η Nico, η Mina σμίγουν με το Μάνος Χαντζιδάκη, την Αρλέτα, τη Ζωή Κουρούκλη, την Αλέξια, τους Στέρεο Νόβα, τον Αττίκ και τη μουσική της Λιλιπούπολης σε ένα πολυσχιδές ηχητικό μωσαικό.

Στο συγκεκριμένο δίσκο ο Ευριπίδης συνεργάστηκε εξ ολοκλήρου με Ελληνες μουσικούς και για πρώτη φορά ανέθεσε την ενορχήστρωση σε κάποιον άλλον, στη συγκεκριμένη παρίσταση στο Θάνο Κοσμιδη των Burger Project ο οποιος επιμελήθηκε και την παραγωγή, έπαιξε τα περισσότερα όργανα και τραγούδησε διπλά φωνητικά σε διάφορα κομμμάτια. Η Nalyssa Green, ο Γιωργής Χριστοδούλου και η Ελίζα Αριάδνη Καλφά τραγουδήσαν επίσης. Τα τύμπανα τα έπαιξε ο Νίκος Χριστόπουλος και τη μίξη έκανε ο Χάρης Κρεμμύδας.

Track list
1. Ο κόμπος-λαγουδάκi
2. Μια Τρίτη στην Καντίνα
3. Πάω λοιπόν πίσω
4. Παναγιώτης
5. Ξύπνα
6. Δεν ήταν δύσκολο (feat Nalyssa Green)
7. Κακοκαίρι
8. Κάτι για μένα
9. Το σπίτι του παππού
10. Οι φίλες της μαμάς μου
11. Γιατί τον αγαπώ (feat Γιωργής Χριστοδούλου)

 

Ο δίσκος κυκλοφορήσει σε βινύλιο και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από την Mo.Mi. records.

Τα παρήγγειλε το άλμπουμ εδώ ψηφιακά: www.itunes.apple.com/album/id1455971005 κι εδώ σε βινύλιο: www.momirecords.com/shop

Βιογραφικό

Πίσω από το όνομα Evripidis and His Tragedies βρίσκεται ο Ευριπίδης Σαμπάτης, καλλιτέχνης από την Αθήνα αλλά μόνιμα εγκατεστημένος στη Βαρκελώνη. Έχει κυκλοφορήσες τρεις αγγλόφωνους δίσκους (και πλέον και έναν ελληνόφωνο) καθώς και διάφορα singles όπου εναλλάσει την ορχηστρική indie pop με πιο λυρικά κομμάτια βασισμένα στο πιάνο. Εχει παίξει σε φεστιβάλ σε Ισπανία, Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία και Ολλανδία όπως τα Primavera Sound & Primavera Club, Indietracks, Faraday, Eurosonic Noordeslag, Internal Pop Overthrow, Synch Festival, Yo!Sissy καθώς και σε διαφορες πόλεις (Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Αθήνα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βερολίνο, Αμβούργο, Βαλένθια, Μπιλμπάο κα).

Bandcamp www.evripidisandhistragedies.bandcamp.com/
Instagram: evripidisandhistragedies
Facebook: @evripidisandhistragedies/

Φωτογραφίες: Spyros Rennt

Loading...
Μια συναυλία οικονομικής ενίσχυσης από το Σωματείο Φίλων ΑμεΑ στον πολυχώρο WE!
Aqua Alta, έπιπλα που «βυθίζονται» από τον Virjil Abloh!