Skip to content
Loading...

Εσύ ήξερες ότι στον πολυχώρο WE μπορείς να μάθεις μέχρι και Ski;

Βίντεο: Γιάννης Τόμτσης

Κεκλιμένες απολαύσεις, αναβάσεις που προσφέρουν αποστάγματα αδρεναλίνης και ένας τάπητας που υπόσχεται την μέγιστη προσομοίωση της φυσικής δραστηριότητας. Το όνομά του είναι Maxxtracks ISB2000 και η έδρα του ο πολυχώρος WE. Τραβέρσες που ορκίζονται την μύηση στον κόσμο των χειμερινών αθλημάτων και σλανταρίσματα που παραληρούν στην θέα του κεκλιμένου διαδρόμου, παίρνουν πόζες και ο Maxxtracks αρχίζει να μετράει στροφές. Εμείς θα ευχηθούμε καλές καταβάσεις και εσείς απλά απολαύστε το!

 

Κώστας Αλμπανίδης, Ski Slope Operator:

Ο Maxxtracks ISB2000 είναι η μεγαλύτερη έκδοση του προσομοιωτή χιονοδρομίας πάνω στον οποίο μπορεί να εξασκήσει κάποιος τα αθλήματα του ski και του snowboard. Προέρχεται από την χώρα της Ολλανδίας. Είναι στην ουσία μια ολλανδική πατέντα η οποία εδώ και είκοσι περίπου χρόνια λειτουργεί σε αυτήν την χώρα και στις Βόρειες κυρίως του εξωτερικού.

Οι δυνατότητες του προσομοιωτή χιονοδρομίας είναι πολλαπλές. Μπορούμε να αυξομειώνουμε την ταχύτητα του κυλιόμενου δαπέδου και να ανεβοκατεβάζουμε την κλίση δημιουργώντας πίστες δυσκολίας από πράσινες μέχρι μαύρες, σύμφωνα με τους κανόνες των χιονοδρομικών κέντρων. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε την δυνατότητα να ανεβάζουμε το επίπεδο και την δυσκολία ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αναβάτη.

Ο προσομοιωτής προσφέρει την δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να βελτιώσουν την τεχνική τους. Μέσα από τον καθρέφτη που υπάρχει μπροστά από τους χρήστες μπορούμε να δουλέψουμε την σωστή θέση που θα πρέπει να έχουν πάνω στα σκι καθώς και την σωστή τεχνική που θα πρέπει να αποκτήσουν. Παράλληλα, με την μέθοδο του καθρεπτισμού, ο χρήστης μπορεί να βλέπει ανά πάσα στιγμή τον εαυτό του και να βελτιώνει την θέση του και το στυλ του.

Η έλευσή του έχει σκοπό να προσελκύσει νέο κόσμο, έτσι ώστε να γνωρίσει τα δύο αυτά αθλήματα μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, δίνοντας κίνητρο σε όλο και περισσότερο κόσμο να ανεβαίνει στο βουνό. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι γύρω από την Θεσσαλονίκη σε μια ακτίνα διακοσίων χιλιομέτρων, υπάρχουν πάνω από έντεκα χιονοδρομικά κέντρα, κάτι που υποδεικνύει το γεγονός πως υπάρχει πολύς κόσμος που υποστηρίζει τα δύο αυτά αθλήματα. Το γεγονός ωστόσο πως η χειμερινή σεζόν στην Ελλάδα είναι μικρή, μας έδωσε ένα ακόμα κίνητρο για να φέρουμε το μηχάνημα και να δώσουμε στον κόσμο την ευκαιρία να εξασκεί τα αθλήματα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

we-cafe_-photo-by-e79-photography

Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 6 ετών και σε όλα τα επίπεδα. Από έναν αρχάριο που δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στο χιόνι, μέχρι και έναν αθλητή του ski και του snowboard, τον οποίο αναλαμβάνουμε να προετοιμάσουμε και να προπονήσουμε για τους αθλητικούς του αγώνες. Βοηθάμε επίσης άτομα που διστάζουν ή θέλουν απλά να δοκιμάσουν το αν μπορούν να σταθούν πάνω στα πέδιλα ή στην σανίδα, ανεβάζοντάς τους το ηθικό και την αυτοπεποίθηση.

Το οφέλη που προσφέρει σε έναν αρχάριο είναι η διδαχή της βασικής θέσης πάνω στα πέδιλα και τις σανίδες. Μέσω της άμεσης επαφής με τον εκπαιδευτή, ο μαθητής πολύ γρήγορα έρχεται σε θέση να πραγματοποιήσει τις πρώτες του στροφές και αργότερα να εξελίχθεί στο παράλληλο σκι, ούτως ώστε όταν ανέβει στο βουνό να είναι σε θέση να κατέβει μια μεσαίου επιπέδου πίστας με ασφάλεια πρώτα από όλα και ευχαρίστηση.

Για τους προχωρημένους χρήστες, ο Maxxtracks προσφέρει ενδυνάμωση και εκγύμναση των βασικών μυϊκών ομάδων που απαιτούνται κατά την κίνηση στην διάρκεια του ski και του snowboard. Επίσης για αυτούς που προέρχονται από τραυματισμούς, εγχειρίσεις και άλλα κινητικά προβλήματα, ο προσομοιωτής έρχεται να τους επανεντάξει στην φυσική τους δράση. Επιπλέον προσφέρει την δυνατότητα της συνεχής τριβής με το άθλημα, την συνεχή επαφή με την κίνηση, την προπόνηση και την αύξηση της αντοχής και της φυσικής κατάσταση. Εξαιτίας του ότι το σκι είναι ένα τεχνικό άθλημα, η τεχνική εξελίσσεται συνέχεια και ο αθλητής δεν παύει να έχει λόγο βελτίωσης πάνω σε αυτό. Για τους πολύ φανατικούς του είδους θα λέγαμε ότι, εφόσον ο τάπητας μπορεί να είναι σε πλήρη λειτουργία και τους καλοκαιρινούς μήνες, τους δίνουμε την δυνατότητα να έρθουν και να ξεδώσουν.

we-simulator_photo-by-destv

Πολύς κόσμος μας ρωτάει σε τι ποσοστό προσομοιώνει ο τάπητας την φυσική δραστηριότητα. Η απάντησή μας είναι ότι αυτό που κάνουμε εδώ με αυτό που κάνουμε στο βουνό ταυτίζεται πλήρως. Το μόνο που μας λείπει είναι το χιόνι. Εγώ το ονομάζω ως μια διαφορετική ποιότητα χιονιού, μια τεχνητή πίστα η οποία είναι ουσιαστικά μια μοκέτα που κινείται δίνοντας ταχύτητα και κλίση στον διάδρομο και προσομοιώνει την κίνηση και τον βαθμό δυσκολίας που έχει μια οποιαδήποτε πίστα στο βουνό.

Ένα ευαίσθητο θέμα και πολύ ιδιαίτερο για εμάς είναι η ένταξη των ατόμων με ειδικές ικανότητες και κινητικές δυσκολίες. Ο Μaxxtracks τους δίνει την δυνατότητα να εγκλιματιστούν άμεσα με την δράση αυτή, χρησιμοποιώντας επιπρόσθετα μέσα, όπως είναι για παράδειγμα κάποιες ειδικές μπάρες, ιμάντες και μποτριέ που υποστηρίζουν την κίνηση τους, με αποτέλεσμα να εξασκήσουν εύκολα δύο τόσο δύσκολα αθλήματα όπως είναι το ski και το snowboard.

Περισσότερες Πληροφορίες
www.weskg.gr

we-boulder_photo-by-%ce%ba%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%cf%82

Loading...