Skip to content

Επιχείρηση ανακαίνιση σπιτιού: Tips για να πετύχει σε κάθε χώρο.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η ανακαίνιση του σπιτιού είναι ένα συναρπαστικό project που σου επιτρέπει να αλλάξεις ριζικά την αισθητική του σπιτιού σου, αλλά και να το κάνεις πιο λειτουργικό. Είτε σκοπεύεις να ανακαινίσεις όλους τους χώρους του σπιτιού, είτε μόνο την κουζίνα και το μπάνιο, η ανακαίνιση απαιτεί σωστό προγραμματισμό και υπομονή, ώστε να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου τα καλύτερα tips για να πετύχει η ανακαίνιση σε κάθε χώρο του σπιτιού σου. Πάμε να τα δούμε!

Θέσε ένα ρεαλιστικό budget

Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε διαδικασία, είναι σημαντικό να σκεφτείς στρατηγικά ποιούς χώρους θέλεις να ανακαινίσεις και να θέσεις ένα ρεαλιστικό budget για την όλη διαδικασία. Το budget αυτό, θα πρέπει να περιλαμβάνει τα πάντα, από το κόστος των υλικών, μέχρι το κόστος των εργασιών. Γενικά, η ανακαίνιση κουζίνας, αλλά και μπάνιου, είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές, καθώς μπορούν να αλλάξουν δραστικά τη λειτουργικότητα του κάθε χώρου. Αν το budget σου είναι περιορισμένο, τότε είναι καλύτερο να ξεκινήσεις από αυτούς τους δύο χώρους και να αφήσεις το υπόλοιπο σπίτι για αργότερα.

Ανανέωσε την κουζίνα σου

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού, γι’ αυτό και η ανακαίνισή της είναι απαραίτητη για να αναβαθμιστεί ο χώρος, τόσο λειτουργικά, όσο και αισθητικά. Οπότε, αν σκοπεύεις να κάνεις ανακαίνιση, είναι σημαντικό να επενδύσεις σε ποιοτικά έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές που θα κρατήσουν μια ζωή! Επιπλέον, μην παραλείψεις να εξοπλίσεις την κουζίνα με αρκετό αποθηκευτικό χώρο, ώστε να μπορείς να τη διατηρείς οργανωμένη και να την καθαρίζεις πιο εύκολα. Μία καλή ιδέα, τόσο από πλευράς λειτουργικότητας, όσο και αισθητικής, είναι να φτιάξεις μία ανοιχτή κουζίνα, η οποία να ενώνεται με το σαλόνι, δημιουργώντας την αίσθηση ευρυχωρίας! 

Μεταμόρφωσε το μπάνιο σου

Όπως είπαμε και παραπάνω, μαζί με την κουζίνα, το μπάνιο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους για ανακαίνιση, καθώς χρησιμοποιείται πολύ καθημερινά και έτσι η λειτουργικότητά του είναι πολύτιμη. Για μία επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου, επένδυσε σε ποιοτικά είδη υγιεινής και μηχανισμούς εξοικονόμησης νερού και ενσωμάτωσε έξυπνο αποθηκευτικό χώρο, ώστε να διατηρείς το χώρο οργανωμένο και καθαρό. Μπορείς ακόμα να αντικαταστήσεις το ντους σου με μία ευρύχωρη μπανιέρα με λειτουργία υδρομασάζ και να εγκαταστήσεις ατμοσφαιρικό φωτισμό, ώστε να δώσεις στο χώρο κάτι από την ατμόσφαιρα ενός χαλαρωτικού spa!

Κάνε τη λειτουργικότητα προτεραιότητα

Πρωταρχικός σκοπός μιας ανακαίνισης είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας των χώρων. Κάθε χώρος του σπιτιού θα πρέπει να εξυπηρετεί με ευκολία και επάρκεια το σκοπό για τον οποίο έχει κατασκευαστεί και η κίνηση μέσα σε αυτόν να γίνεται άνετα. Επομένως, είναι σημαντικό ο κάθε χώρος που θα ανακαινίσεις να εξοπλιστεί με τα κατάλληλα έπιπλα και συστήματα, ώστε να είναι λειτουργικός. Επένδυσε σε αποθηκευτικό χώρο, κάνε δοκιμές μέχρι να αποφασίσεις ποιά είναι η καλύτερη θέση για τα έπιπλα και βρες τις πιο πρακτικές λύσεις για βέλτιστο φυσικό φωτισμό. Έτσι, θα αναβαθμίσεις τόσο τη λειτουργικότητα των χώρων, όσο και την αισθητική τους!

Προτίμησε το διαχρονικό στιλ

Οι μόδες έρχονται και φεύγουν, όμως το κλασικό στυλ είναι διαχρονικό! Οπότε, δεδομένου ότι η ανακαίνιση του σπιτιού σου είναι ένα project που γίνεται μία φορά και θα απολαμβάνεις τα αποτελέσματά του για αρκετά χρόνια, καλό είναι να επιλέξεις ένα διαχρονικό στυλ και όχι ένα trend. Προτίμησε φυσικά υλικά, ουδέτερα χρώματα, κομψά και ποιοτικά έπιπλα, minimal φιλοσοφία και καθαρές γραμμές, τα οποία θα συνθέτουν ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, όσα χρόνια κι αν περάσουν!

Με το σωστό πλάνο και τον κατάλληλο προγραμματισμό, η ανακαίνιση του σπιτιού σου μπορεί να έχει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα, τόσο από άποψη αισθητικής, όσο και λειτουργικότητας. Μην ξεχνάς ότι είναι σημαντικό να βάζεις προτεραιότητες, να επενδύεις σε ποιοτικά υλικά και να προτιμάς το κλασικό στυλ, ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις τον ανανεωμένο χώρο σου για πολλά χρόνια!

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Sarah Brightman: Ένα παγκόσμιο μουσικό είδωλο σε ένα μεγαλειώδες κοντσέρτο.
Φωτογραφίες από καλοκαιρινή dolce vita στην Ιταλία μιας άλλης εποχής.