Skip to content

Τρία θρυλικά συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής μίλησαν στον Beater.gr!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η «παλιοπαρέα» της ελληνικής ροκ σκηνής, Υπόγεια Ρεύματα, Magic De Spell και οι Ενδελέχεια των Δημήτρη Μητσοτάκη & Παναγιώτη Κατσιμάνη, επιστρέφει στον Πολυχώρο WE αυτή την Παρασκευή. Μια ηλεκτρική βραδιά με καινούργια αλλά και διαχρονικά τραγούδια της θρυλικής ροκ σκηνής των 90’s. Τρία αγαπημένα συγκροτήματα, που μετρούν πάνω από 30 χρόνια ενεργής παρουσίας και χιλιάδες εμφανίσεις, σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι που θα συμμετέχουμε όλοι.

Με αφορμή την πρώτη γιορτή του Ελληνικού Ροκ στη νέα χρονιά και δεκαετία, επικοινωνήσαμε με τις μπάντες και σου παρουσιάζουμε με λέξεις την αγάπη και την αφοσίωση αυτών των μουσικών, λίγες ώρες πριν το διαπιστώσεις μόνος σου στο live της Παρασκευής!

 

Κοντά 30 χρόνια στην Ελληνική Ροκ σκηνή κι ακόμα εδώ. Τι σας κρατάει ζωντανούς;

Ενδελέχεια: Η μουσική πάνω απ’ όλα, η χαρά της δημιουργίας, η αγάπη του κόσμου, η ανάγκη να «σκαλίζουμε».

Magic De Spell: Οι μόνοι λόγοι που θα μπορούσαν να μας σταματήσουν είναι να μην μας στηρίζει πια το κοινό ή να μην έχουμε κάτι άλλο να δώσουμε. Για να είμαστε εδώ ζωντανοί, σημαίνει ότι δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω. Εμείς φέτος, συμπληρώνουμε 40 χρόνια ζωής, ενώ αρκετές μπάντες στο εξωτερικό, συμπληρώνουν τα 50 ή τα 60 χρόνια τους!

Υπόγεια Ρεύματα: Η αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε, η ενέργεια και η φρεσκάδα που μας προσφέρει η επαφή με τη φιλία και με τη μουσική, με το κοινό και τις παρέες.

Την τελευταία δεκαετία υπάρχει μια στροφή σε νέες μπάντες μακριά από το χώρο της ροκ και ηλεκτρικής σκηνής. Πιστεύετε ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο πια στη ροκ μουσική;

Ενδελέχεια: Η μουσική είναι μία, το θέμα δεν είναι το στυλ αλλά το τι λες. Το ροκ είναι τρόπος έκφρασης των λεγομένων σου. Μπορείς να είσαι ροκ παίζοντας έναν μπαγλαμά ή ένα κλαρίνο και μπορείς να είσαι φλώρος και ποζεράς παίζοντας με 8 παραμορφώσεις, βγαλμένες από την κόλαση την ίδια, με 100.000 watt και 600 δίκασα.

Magic De Spell: Έχει συμβεί και στο παρελθόν αυτό. Συμβαίνει συνήθως όταν υποχωρούν τα κινήματα αμφισβήτησης και ο κόσμος συντηρητικοποιείται. Βέβαια, το ροκ ανταγωνίζεται σήμερα με μουσικά είδη όπως πχ το hip hop, το οποίο χρησιμοποιεί παρεμφερή σύμβολα και νοήματα.

Υπόγεια Ρεύματα: Διαφωνούμε κάθετα σε αυτό! Μάλιστα βλέπουμε ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, στις μίξεις που (πάντα) προκύπτουν στην πορεία της μουσικής δείχνει ακόμα να κρατεί καλά ο ήχος και οι δρόμοι που έρχονται από την παράδοση του «ροκ». Σε διάφορα είδη αν δείτε όλοι κάποια στιγμή εμφανίζονται με full band.

2020, αναβίωση εδώ και καιρό του βινυλίου και της κασέτας ως μέσο αποτύπωσης καλλιτεχνών. Σκέφτεστε να προχωρήσετε σε κάποια επανακυκλοφορία των προηγούμενων δουλειών σας, ως νέου υλικού σε αυτή τη μορφή;

Ενδελέχεια: Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει σαν σκέψη αλλά είναι άγνωστο το πώς και το πότε.

Magic De Spell: Έχουμε επανακυκλοφορήσει ήδη σε βινύλιο τα πρώτα αγγλόφωνα albums μας “Nightmare”, “A Body In A Snare”, “Kiss The Mirror”. Έρχονται και επόμενα.

Υπόγεια Ρεύματα: Το βινύλιο το προτιμούμε πάντα και χαιρόμαστε για την αναβίωσή του, έστω και με όρους μόδας κάποιες φορές. Όπως και να το κάνεις είναι το πιο ωραίο μέσο αναπαραγωγής μουσικής! Άλλωστε οι τελευταίοι μας δίσκοι σε βινύλιο βγήκαν! Το διπλό “20.14”, το live στο φεστιβάλ Vinyl is Back και πέρυσι το 7” με τα δύο τελευταία κομμάτια μας. Και το επόμενο σε βινύλιο θα βγει μέσα στη χρονιά.

Τι καινούργιο έχει προστεθεί στο ήχο του συγκροτήματος;

Ενδελέχεια: Τα παλιά μας κομμάτια παίζονται ακριβώς όπως κυκλοφόρησαν, αυτό έχει να κάνει με το ότι και ο Παναγιώτης και εγώ θεωρούμε την ενορχήστρωση δομικό στοιχείο της σύνθεσης και άρα απαραίτητη την πιστότητά της στο πέρασμα του χρόνου. Οι νέες μας συνθέσεις περιέχουν τον ήχο που αγαπάμε σήμερα, φιλτραρισμένο φυσικά από την αισθητική μας όπως έχει πλέον διαμορφωθεί.

Magic De Spell: Ζητούμενο για μας, ο ήχος μας να είναι σημερινός, αλλά ταυτόχρονα να διατηρεί τα κλασικά χαρακτηριστικά του. Θα το διαπιστώσετε στο WE!

Υπόγεια Ρεύματα: Εδώ και 6 χρόνια είμαστε τρεις και αυτό παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στον ήχο ως καθαρόαιμο power trio (με guest το μουσικό πριόνι!). Πάντα βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και το περιβάλλον που κινούμαστε, ηχητικό και πολιτικοκοινωνικό.

Επιλέξτε μια καλή και μια κακή στιγμή από τα έτη παρουσίας σας.

Ενδελέχεια: Θυμάμαι ένα μοναδικό live με την πρώτη σύνθεση των Ενδελέχεια που δεν πραγματοποιήθηκε γιατί μέσα στο μαγαζί μπήκαν μόνο 5 άτομα. Πρόσφατα το καλοκαίρι στο Ηράκλειο της Κρήτης μαζί με τους Magic de spell παίξαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο ποδοσφαίρου όπου ο κόσμος ήταν αδύνατον να καταμετρηθεί. Μετά τις 3.500 εισιτήρια οι πόρτες άνοιξαν και έγινε ντου!

Magic De Spell: Ολόκληρη η πορεία μας είναι γεμάτη από τέτοιες στιγμές! Κακές στιγμές θα χαρακτηρίζαμε αυτές της απομόνωσης. Ενώ καλές, αυτές της συνεργασίας, όπως τώρα με τους φίλους μας από τους Ενδελέχεια και τα Υπόγεια Ρεύματα. Κυριαρχεί το «όλοι μαζί», κάτι που εμπνέει και εμάς και τον κόσμο.

Υπόγεια Ρεύματα: Οι φίλοι και οι δάσκαλοι που αποκτήσαμε και που χάσαμε…

______________________

Ενδελέχεια (Δ.Μητσοτάκης-Π.Κατσιμάνης) – Magic De Spell – Υπόγεια Ρεύματα Live!
Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020
Πολυχώρος WE, Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη, ΘεσσαλονίκηΤ: 2310 284700
Είσοδος: Περιορισμένη προπώληση: 10€ | Υπόλοιπη Προπώληση: 12€ | Ταμείο: 15€
Σημεία Προπώλησης: Σάρωθρον Cafe Bar, Ακυβέρνητες Πολιτείες Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ, Πολυχώρος WE
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

AUTHOR

Δημήτρης Τσιρώνης

Δεν ξέρει ακόμα τι θέλει να κάνει, όμως ονειρεύεται να παίζει με ένα πικάπ και δίσκους βινυλίου πάνω σε ένα βουνό.

Loading...
Για τον Leon of Athens, οι προσωπικές του εμπειρίες λειτουργούν ως έμπνευση για τη μουσική του.
Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς: Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη έχει 2ο trailer!