Skip to content

Ένας ήρωας (δε) θα μας σώσει!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Δεν έχω διαβάσει ούτε μισό καρέ από Marvel ή DC, αν εξαιρέσουμε μια φορά, που το είχα σε ύλη σε μάθημα της σχολής, αλλά και πάλι, είδα το κόμικ σε βιντεάκι στο youtube. Ποτέ δεν μπορώ να πω ότι ήθελα να πάρω και να διαβάσω τις περιπέτειες του Batman, για παράδειγμα, που είναι ο αγαπημένος μου. Αλλά οι ταινίες και οι σειρές ηρώων, σούπερ-ηρώων και αντί-ηρώων, άρχισαν να μου αρέσουν από μικρή και συνεχίζω να τις απολαμβάνω μέχρι σήμερα. Έχω μάλιστα τεκμηριωμένη άποψη, γιατί ο Batman είναι ο καλύτερος, ενώ ο Iron Man είναι κακομαθημένος και αλαζόνας, που φαντάζομαι ότι σε κάποιον φαν των κόμικς θα φαίνονται παιδιάστικες, αλλά η άποψη είναι σαν τη μύτη: όλοι έχουν από μία!

Οπότε η σεζόν που έρχεται είναι για μένα, και όλους τους λάτρεις του είδους, ένα μικρό σούπερ πάρτι. Αρκετές ταινίες έχουν ανακοινωθεί όπως το “X-Men: Apocalypse” και το “Captain America: Civil War”, χωρίς πολλές πληροφορίες για την υπόθεση και χωρίς τρέιλερ. Άλλες, όπως οι παρακάτω, που προβλέπονται να είναι και blockbusters, έδωσαν από νωρίς στο κοινό κάτι να ανυπομονούν και να περιμένουν.


Ant-Man – Σεπτέμβριος 2015

Νομίζω μετά τον Aquaman, o Ant-Man ίσως να είναι από τους πιο «ω-θεέ-μου-γιατί» σούπερ ήρωες. Το ζουμί είναι ότι όταν κάποιος είναι μικρός σαν ένα μυρμήγκι, έχει υπεράνθρωπη δύναμη. Το τρέιλερ πάντως, μας δείχνει ότι η ταινία αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ήρωας είναι λίγο, εεε… πώς να τα θέσω ευγενικά, χωρίς λόγο ύπαρξης. Αλλά Paul Rudd είναι αυτός και το παραδέχομαι, δείχνει bad ass.


Suicide Squad – Αύγουστος 2016

Ο χαρακτήρας του Joker ζωντανεύει, για άλλη μια φορά, στη μεγάλη οθόνη, κι αυτή τη φορά, τον ενσαρκώνει ο βραβευμένος με Όσκαρ, Jared Leto. Ίσως να είναι και ο βασικός λόγος που θα δούμε την εν λόγω ταινία, καθώς ο ρόλος αυτού του super villain έχει γίνει πια ένας από τους πιο απαιτητικούς, αφού θα κληθεί να συγκριθεί, θέλοντας και μη, με τους Jack Nicholson και Heath Ledger.  Θα καταφέρει να κρατήσει, άραγε, τον πήχη ψηλά;


Deadpool – Φεβρουαριος 2016

“You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain” ή στην περίπτωση του Ryan Reynolds “…you live long enough to become another hero.” Γιατί μετά το πολύ μέτριο Green Lantern, o Ryan αλλάζει κουστούμι και γίνεται ο Deadpool. Ο χαρακτήρας ξεκίνησε αρχικά ως σούπερ κακός, αλλά μετά εξελίχθηκε σε αντι-ήρωας, κι έτσι φαίνεται να απεικονίζεται και στην ταινία. Ένας αντι-ήρωας, που ίσως το πιο χαρακτηριστικό του στοιχείο είναι το καυστικό του χιούμορ. Ε, έπρεπε.


Batman V Superman: Dawn of Justice – Μάρτιος 2016

Δε νομίζω ότι κανείς εδώ χρειάζεται πρόλογο ή επίλογο ή οτιδήποτε γι’ αυτήν την ταινία. Αλλά δε θα σας κρυφτώ: θα πάω στον κινηματογράφο να τη δω με πολύ μισή καρδιά, αφενός γιατί δε θα είναι ο Christian Bale ως Batman αλλά ο Ben Affleck, και αφετέρου, γιατί ο  Superman δεν με ενθουσιάζει καθόλου και μια ταινία της προκοπής δεν έχουν βγάλει. Ακόμα και η τελευταία, που λέγαμε κάτι θα κάνει με το ψαρωτικό τίτλο “Man of Steel”, ήταν για μένα πολύ μέτρια. Θα ελπίζω, όμως, ότι αυτή τη φορά η αναμονή θα αξίζει. Επίσης, εννοείται ότι στα συν βάζω και τον Jesse Eisenberg.

AUTHOR

Άννα Κορωνιώτη

Έχει μια αγάπη, εξ απαλών ονύχων, για τη συγγραφή, τη λογοτεχνία, τη μουσική και αυτά τα πλασματάκια που γαβγίζουν. Αν μπορούσε να πίνει καφέ αντί για νερό, θα το έκανε.

Loading...
Αστυνομικοί με ποδήλατα και στην Ελλάδα!
Το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα η ελληνική υποβολή για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας!