Skip to content

Ένα σφηνάκι με τον Jon Kennedy!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

10670025_10152779200554686_763681284198081357_n

Επιμέλεια: Νίκη Σόρογκα

Ένας είναι και ο Άγγλος JFK, κατά τα παγκόσμια μουσικά δρώμενα! Ο Jon Kennedy ξεκίνησε την μουσική αποστολή του το 2001 και κέρδισε μία θέση, επάξια στην downtempo, beats, breaks και ηλεκτρονική σκηνή, συνεχίζοντας τα dj sets του σε όλο τον κόσμο, μέχρι και αυτή την ώρα που γράφουμε. Εάν δεν τον γνωρίζεις, μπορείς να δικτυωθείς, άμεσα, μαζί του online, όπως θα διαβάσεις στην συνέχεια, και θα πάρεις μια απάντηση πολύ γρήγορα! Θέλει να ξέρει με ποιόν μιλάει και να μοιράζει, φυσικά, τις μουσικές του με το κοινό. Έχει δημιουργήσει μια δική του εταιρία-φατρία, την “The Jon Kennedy Federation”, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει σε διάφορες φανταστικές και underground δισκογραφικές, αλλά και εμπλουτίζοντας το βιογραφικό του με συνεργασίες όλων των ειδών. Είναι πολίτης της γης, καθώς έχει κάνει τον γύρο του κόσμου πάμπολλες φορές, για να παίξει σε clubs, bars, αλλά και ως drummer. Την Ελλάδα την έχει επισκεφτεί, σίγουρα, επτά φορές και πάμε να τα εκατοστίσουμε! Θα τον απολαύσουμε στα decks του Αrt House, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου και ο Βeater.gr πρόλαβε να πιει ένα σφηνάκι μουσικών σκέψεων μαζί του, κάπου ανάμεσα από Ρουμανία και Κρήτη!

Πότε είπες “θέλω πραγματικά να ασχοληθώ μόνο με την μουσική”;

Έχω κάνει πάρα πολλές σκατοδουλειές και έχω δουλέψει για αρκετούς πλούσιους λοποδύτες.Έτσι απλά είπα μια μέρα, ΔΕΝ θέλω να το ξανα κάνω αυτό! Έχω παραιτηθεί από πολλές δουλειές με τους πιο γελοίους τρόπους!

Η δική σου μουσική για Beater ημέρες….

Θα διάλεγα την σιωπή για να είμαι ειλικρινής, καθώς ο κόσμος μου είναι γεμάτος πάντα από ήχους και μουσικές! Ανατρεπτικός!

Έχεις καθόλου χρόνο να παίζεις ντραμς ή μόνο dj sets βλέπεις στον ορίζοντα; Έχει βγει και το “Whiplash”, προτεινόμενο για βραβείο Oscar φέτος, που είναι μαγική ταινία! (άσχετο)

Όταν είμαι σε περιοδεία, κάνω κυρίως τα dj sets μου και αφήνω τα ντραμς για τις παραγωγές μου, ως δουλειά για το σπίτι πλέον. Έχω ακούσει για την ταινία και πολύ θα ήθελα να την δω. Ευχαριστώ που μου το θύμησες!

Αγαπάς την Ελλάδα και μας γεμίζεις με τα αυτοκόλλητά σου για σουβενίρ, κάθε φορά που σε βλέπουμε. Γι’ αυτούς που θα έρθουν την Παρασκευή, στο Art Ηouse να σ’ ακούσουν, τι θα “σπινιάρεις”;

Τα dj sets μου, είναι μια συλλογή των κομματιών μου, remixes της δουλειάς μου και επιρροές που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Σαφώς, περιλαμβάνουν διάφορα είδη μουσικής. Σίγουρα, δεν θα ακούσεις house, techno ή speed “νταμπαντούπες”.

Μ’ αρέσει που είσαι ενεργός πολίτης στα social media. Οι θαυμαστές σου μπορούν να σε βρίσκουν άμεσα και φυσικά απαντάς! Είναι μία επιπλέον δόση ενέργειας αυτό για σένα ή σε κουράζει, μερικές φορές, η “εικονική επικοινωνία”’;

Είναι ένα απαραίτητο στοιχείο, για τον σύγχρονο “καλλιτέχνη”. Οι θαυμαστές και αυτοί που με ακολουθούν, είναι ο μόνος λόγος που μπορώ και συνεχίζω αυτή την παραγωγική αλυσίδα δουλειάς, μετά από 15 χρόνια στην μουσική βιομηχανία. Δεν θα μπορούσα, ποτέ, να αγνοήσω αυτό το γεγονός, και γι’ αυτό θεωρώ ότι έχω μια προσωπική επαφή με όσους μ’ ακούν και επικοινωνούν μαζί μου.

10419380_10152910079479686_1499131049629626776_n

Διάβασα στο facebook , πριν λίγες μέρες, ότι θέλεις να βρεις τις ρίζες σου. Ένα tour “go find the Kennedy clan”. Όταν σε σκέφτομαι, γενικά, πιστεύω ότι είσαι κάποιος με μπαταρίες “energizer” στα πόδια, αλλά και στη ψυχή. Είσαι, πάντα, σε τόση εγρήγορση με την ζωή, αλλά κυρίως και με την μουσική?

Α, ναι! Σχεδιάζω ένα ταξίδι, για να βρω τις ρίζες των πραγματικών Kennedy’s… μία πολύ δυνατή φατρία στην Σκωτία, που μετανάστευσαν στην Ιρλανδία. Η δουλειά μου με πηγαίνει σε διάφορα μέρη του κόσμου, που είναι πραγματικά εκπληκτικό. Είναι ό,τι καλύτερο, αλλά πίστεψε με, είναι αρκετά εξουθενωτικό. Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο τώρα, καθώς ξεχειλώνω τα 30 και πάω προς τα 40. Μ’ αρέσει ο τρόπος ζωής, που έχω επιλέξει, και τιμή μου, πραγματικά, που μπορώ να συνεχίζω την πορεία αυτή, για 15 χρόνια τώρα.

Ποια είναι τα projects, που έρχονται; Ξέρεις, από αυτά που πρέπει να με σκοτώσεις, αν μου τα πεις…

Ηχογραφώ αυτό το διάστημα ένα καινούργιο LP, για να βγει το 2016. Συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες και μουσικοί, κυρίως ακόμα άγνωστοι, αλλά ταλαντούχοι (flute players, bass players, singers, rappers) της σκηνής. Από την τη Μέση Ανατολή, στην Ισλανδία, την Ευρώπη, αλλά και την Ιαπωνία…

Τελευταία ερώτηση, μία δική σου για εμένα, και θα σου απαντήσω, όταν βρεθούμε από κοντά!

Πώς έμαθες για τη μουσική μου;

http://jonkennedy.co.uk
http://www.mixcloud.com/jonkennedy/
https://www.facebook.com/jonkennedymusicfederation
https://soundcloud.com/jonkennedy

04/2 Praxis . Chania . Crete
05/2 Plastelina, Iraklio, Crete
06/2 Art House, Thessaloniki, Greece
07/2 Kubrick, Larisa, Greece
13/2 420, Athens, Greece
14/2 Azul, Cahlkida, Greece
15/2 Private Function, Thessaloniki, Greece

10686757_10152864152084686_4337400032726262039_n

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Ένας χρόνος χωρίς την Τζένη Βάνου…
Η ελίτ των Ελλήνων Beatmaker έρχεται στη Θεσσαλονίκη!