Skip to content

Ένα μεθυστικό DJ set από το Μιχάλη Δέλτα!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

mikael delta2Επέλεξα το δρόμο της μουσικής μια και όλα στη ζωή είναι μόνο θέμα επιλογής, για να επικοινωνήσω αληθινά με τους γύρω μου, να προσφέρω και να πάρω πίσω όλη αυτή τη βαθιά συγκίνηση που προκύπτει, όταν μέσα από ήχους και μελωδίες οι άνθρωποι γινόμαστε ομορφότεροι. – Μιχάλης Δέλτα

Ένα μεθυστικό, τρίωρο DJ set από το Μιχάλη Δέλτα.

Ο Μιχάλης Δέλτα, ένας από τους καλλιτέχνες που σύστησε την ηλεκτρονική μουσική στο ελληνικό κοινό την εποχή των 90s, επιλέγει από την προσωπική του συλλογή βινυλίου, μερικούς από τους καλύτερους δίσκους ηλεκτρονικής μουσικής των τελευταίων 25 χρόνων. Από τους Orbital, τον Richard James, τις συλλογές Trance Europe Express & Electronica, τον Plastikman την R&S Records και τους Underworld, στον ήχο της Bush Records, της Basic Channel μέχρι και την Kompakt Records, ο Μιχάλης θα παίξει τις μελωδίες που αποτέλεσαν τις ισχυρότερες επιρροές του και καθόρισαν την εξέλιξή του ως μουσικό αλλά και DJ.

Μαζί του η DJ Fo και ο Mr. Bios.

Μιχάλης Δέλτα
Ο Μιχάλης Δέλτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική και ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Δίσκοι του έχουν κυκλοφορήσει σε Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Μαζί με τον Κωνσταντίνο Βήτα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 εισήγαγαν το ελληνικό κοινό στην ηλεκτρονική μουσική και την ποίηση του δρόμου μέσα από το σχήμα των Στέρεο Νόβα, ένα όνομα που ήδη έχει βρει τη θέση του στις σελίδες της ιστορίας της νεότερης ελληνικής σκηνής. Οι Στέρεο Νόβα στάθηκαν μοναδική έμπνευση για τις κατοπινές προσπάθειες της ντόπιας electronica και μέχρι σήμερα οι δίσκοι τους αποτελούν σημεία αναφοράς σε ένα κοινό που ανανεώνεται συνεχώς ηλικιακά.

Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Μιχάλη Δέλτα, κυκλοφόρησε από την βελγική techno εταιρεία R&S, το 1996 με τίτλο The Picture.

Ακολούθησαν πολλές επιτυχημένες συνεργασίες με δισκογραφικές όπως οι Glasgow Underground, Klik Records, Distance Records, Atal, Defected, Plastic City, Tuna Recordings, Young Society Records, Seamless Recordings, EMI, καλλιτέχνες όπως η γερμανίδα electro καλλιτέχνης Billie Ray Martin, θεατρικές παραστάσεις όπως οι «Δούλες» και «Μήδεια» της Άντζελας Μπρούσκου, το «Ροσμερσχολμ» του Κωστή Καπελώνη και ταινίες όπως οι Αριθμημένοι του Τάσου Ψαρρά , Αληθινή ζωή και η πολυσυζητημένη Στρέλλα του Πάνου Κούτρα η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο με διακρίσεις στο Βερολίνο, Παρίσι, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Ισραήλ.

Το 2015 συνεργάστηκε με τον Έλληνα χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και έγραψε το βασικό μουσικό θέμα για το European Games Ceremony στο Azerbaijan’s capital Baku.

http://mikaeldelta.net/
https://soundcloud.com/mikaeldelta
https://www.facebook.com/Mikael-Delta-145927825440737/

DRINKING VINYL

Mikael Delta
DJ Fo // Mr. Bios

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 2
3.00
Είσοδος: 8 ευρώ

drinking-vinyl-mihalis-delta

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Τα μεγαλύτερα ονόματα της γαστρονομίας ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στο Sani Gourmet 2016!
Doing It to Death: το νέο single των Kills!