Skip to content

Οι Eli & the Portraits και οι μουσικές ιστορίες τους στο Μπενσουσάν Χαν!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Ο παππούς Κώστας αφηγείται για τη γειτονιά του: «Δεν υπήρχε παιχνίδι που να έπαιζαν ένα ή δύο άτομα. Ό,τι παίζαμε το παίζαμε μαζικά. Εκτός τις σβούρες. Τις σβούρες, μόνοι μας τις γυρίζαμε.»

Eli & the Portraits
Οι Eli & the Portraits είναι ένα μουσικό project του Χρήστου Παπαδόπουλου, με την κατά καιρούς συμμετοχή και στήριξη φίλων και συνεργατών, οι οποίοι επιτρέπουν το project να ανθίσει μέσα από σχέσεις αλληλεγγύης και συνδημιουργίας –που άλλωστε είναι οι κύριοι στόχοι του. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2017 στο θέατρο εΦ.

Το project ξεκίνησε ως ένα σύνολο alternative country/dark folk τραγουδιών του ίδιου και αργότερα απέκτησε ένα επιπλέον στοιχείο, τις αφηγήσεις γύρω από τη ζωή του Reverend Eli, ενός ήρωα βασισμένου στον ομώνυμο χαρακτήρα που επινόησε ο Ντύλαν Τόμας. Έτσι, σε κάθε εμφάνιση οι Eli & the Portraits αφηγούνται μια ξεχωριστή κι αυθεντική ιστορία του Ελάι, μεταπηδώντας μπρος και πίσω στο χρόνο, συνδυάζοντας μουσική και αφήγηση, ποίηση και σκηνική δράση, σε μια απόπειρα να διανύσουν μαζί με τον ήρωα τις προσωπικές του διαδρομές. Και ίσως, μέσα από τον Reverend Eli να συναντήσει κανείς αυτό το «εγώ», που τόσο ξεχωρίζει μα πάντα ενυπάρχει σε ένα τουλάχιστον «εμείς».

Μέχρι στιγμής οι Eli & the Portraits έχουν παρουσιάσει τις ιστορίες «Reverend Eli : An Origin Story» (θέατρο εΦ, 2017), «Reverend Eli & the Ten-Foot Journey» (The Residents Bar, 2018) και «Reverend Eli’s Overnight Sonata» (θέατρο εΦ, 2018).

Facebook: @eliandtheportraits
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCM-FbFMy6kmCIviEMjvxaAQ

A matter of height, part i : a map to follow
«Η ευτυχία μου, σκέπτομαι, θα ’ναι ζήτημα ύψους» έλεγε ο Κώστας Καρυωτάκης στο ποίημα «Εμβατήριο πένθιμο και κατακόρυφο». Κάπως έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για την ιστορία «A Matter of Height», μια τριλογία-διαδρομή μέσα στα γνώριμα μονοπάτια των παιδικών και εφηβικών χρόνων του Reverend Eli.

Στο πρώτο μέρος, «A Map to Follow», ο Ελάι διχοτομείται. Ο Ψηλός και ο Μικρός, οι δύο όψεις του, συναντώνται. Το εγκαταλειμμένο σπίτι και η γειτονιά του γίνονται ένας απέραντος ανοιχτός κόσμος τον οποίο ο Ελάι περιδιαβαίνει, πατώντας πάνω –ή πηγαίνοντας κόντρα- στον χάρτη των αναμνήσεών του. Τοποθεσίες-στιγμές που κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα ή και ολόκληρα χρόνια. Άλλοτε τις προσπερνά, άλλοτε σταματά. Πού τελειώνει όλο αυτό; Μακάρι να ’ξερε, μακάρι να μη μάθουμε ποτέ.

Στο Μπενσουσάν Χαν: Χρήστος Παπαδόπουλος: Κιθάρα, Φωνή, Αφήγηση
Το live ανοίγει ο Γιώργος Καραλανίδης (Balloon Over Glasgow)
Την ηχητική εγκατάσταση και την ηχοληψία αναλαμβάνει η Gig Me Up

 

 

Reverend Eli’s
A Matter of Height
PART Ι : A Map to Follow
Μια ιστορία από τους Eli & the Portraits

Πέμπτη 23 Μαΐου
Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Θεσσαλονίκη)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Προτεινόμενη συνεισφορά 5 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων του live
Στο Μπενσουσάν Χαν δε λειτουργεί μπαρ, ο καθένας φέρνει τα ποτά και τις μπύρες του, με σεβασμό στο χώρο κατά την κατανάλωση!

Loading...
O Anser παρουσιάζει τον νέο του δίσκο στη Θεσσαλονίκη!
Η Dot2Dot σε ξεναγεί στα βιομηχανικά παλάτια της Θεσσαλονίκης του 19ου αιώνα!