Skip to content

Ο Eddy Ramich στα decks του Art House!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Ένας αληθινός εκπρόσωπος της eclectic house μουσικής, που έχει χαρακτηριστεί ως βετεράνος στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή της Κροατίας. Ο Eddy Ramich, ύστερα από 25 χρόνια συνεχούς αφοσίωσης και λατρείας της μουσικής, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και το Art House Gallery Bar, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Πιο ώριμος από ποτέ, έρχεται για ένα μοναδικό Dj set, παρέα με τον Andrej Micajkov. Εθισμένος στη μαύρη μουσική, ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι στα 90s και αποτελεί έναν από τους πρώτους Κροάτες Djs, με παγκόσμια αναγνώριση. Χαρακτηριστικά του, η φρεσκάδα και ο πειραματισμός, ψάχνοντας συνέχεια για νέα ρεύματα στη club μουσική και αναμιγνύοντας στυλ από καθαρή house και bass, φτάνοντας μέχρι τα μονοπάτια της σκοτεινής τζαζ.

Με σκοπό την διάδοση καλής μουσικής, ο Eddy συνεχίζει να εξελίσσεται και να μεταδίδει παγκοσμίως το όραμά του. Η επιθυμία του για συνεχή ανακάλυψη νέων δρόμων στη μουσική, τον οδήγησε να εμφανιστεί σε χώρους, όπως το Plastic People, Cielo, Zukunft, Yellow, The Room, Rootdown, Watergate, καθώς και σε φεστιβάλ, όπως τα Worldwide Festival, Glastonbury, Sziget, Southport Weekender, Dimensions, Garden. Ονόματα, όπως ο Gilles Peterson και ο Bradley Zero έχουν αναφέρει για τον Eddy Ramich, πως αποτελεί έναν από τους ανθρώπους κλειδιά της Ανδριατικής μουσικής. Η γνώση του για τη μουσική ταιριάζει μόνο με το πάθος του και την ενέργειά του, η οποία είναι 25 χρόνια μετά, ακλόνητη, λοιμώδης και ειλικρινά εγκάρδια. Ένας Dj, που έχει τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια του set, να αλλάξει την ενέργεια με μία κίνηση του καρπού, ενώ πρόκειται για έναν από τους λίγους συλλέκτες που μπορούν να προσδώσουν μία ανεξήγητη φρεσκάδα και ζωντάνια, σε ένα τραγούδι που παλαιότερα μπορεί να σου διέφυγε. Όπως έχει και ο ίδιος αναφέρει, μπορούσε να μιξάρει “non-mixable things”. Με τα remix του, απέσπασε την προσοχή της μελλοντικής τζαζ σκηνής, έλαβε μέρος σε διάφορα πρότζεκτ, μετέφερε στον ραδιοφωνικό κόσμο τις house και broken beat μουσικές του, ενώ κατάφερε να κοσμήσει τα club nights του Zagreb, με acid jazz, brokenbeat και soulful house καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Djing, ραδιόφωνο και παραγωγές διαμορφώνουν το πλούσιο βιογραφικό του, με τον ίδιο τον Eddy Ramich να υποστηρίζει πως είναι ένας Dj, που απέκτησε κάποιες ικανότητες παραγωγής, αν και τα ξεκίνησε ταυτόχρονα.

IMG_0082Μαζί του στο θα βρίσκεται ένας Dj, που έχει φιλοξενηθεί ξανά στα decks του Art House, έτοιμος να προσδώσει περισσότερο disco ήχους στην βραδιά. Ο λόγος για τον Σκοπιανό Dj Andrej Micajkov, ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει, για ακόμη μία φορά, ένα κράμα από disco, boogie, rare groove και jazz funk ήχων. Πειραματιζόμενος με την progressive, deep, tech και minimal μουσική, φαίνεται να φλερτάρει με τις αντιθέσεις και να προσθέτει στη μουσική του στοιχεία που δημιουργούν έναν ενδιαφέρον συνδυασμό. Ιδιαίτερα γνωστός για τα groove mixes του, η συνάντηση του με τον Eddy Ramich προβλέπεται να είναι εκρηκτική. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι πως το βράδυ της Παρασκευής, το Art House Gallery Bar θα προσφέρει ένα dj set, που δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη!

AUTHOR

Χαρίκλεια Στρίγγα

Μία φράση που θα την εκπροσωπούσε; Η γλυκιά μελαγχολία! Αυτή που σου προκαλεί η δύση του ηλίου, ένα γλυκόπικρο τραγούδι ή ένα βράδυ καλοκαιριού.

Loading...
Οι Fundracar φέρνουν τα funky κορίτσια τους στη Θεσσαλονίκη!
Ψάχνοντας τη Ντόρυ, που έψαχνε το Νέμο!