Skip to content

Δράσεις της dot2dot για το Δεκέμβριο!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Ο Δεκέμβριος στην dot2dot ξεκινά με μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στην οποία φιλοξενούμε στο χώρο μας εκπροσώπους φορείς ΑμεΑ της πόλης και συζητάμε για τρόπους ένταξης ειδικών ομάδων σε πολιτιστικές δράσεις.

Στις 16/12 και πάλι “Χορεύουν οι ελέφαντες” σε μία διαδρομή με φόντο τη Θεσσαλονίκη του εμφυλίου πολέμου, βασισμένη στο βιβλίο της ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ και σε συνεργασία με τις Ekdoseis Metaixmio.

Ακολουθεί το καινούριο μας εργαστήριο για παιδιά! “Κόμικ: μπορώ να το κάνω κι εγώ!”. H dot2dot και η AddArt σχεδίασαν ένα ξεχωριστό εικαστικό εργαστήριο για όσα παιδιά θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα το μαγικό κόσμο των κόμιξ αλλά και να σχεδιάσουν το δικό τους κόμικ.

Και τέλος, όπως κάθε χρόνο, η Χριστουγεννιάτικη Πλατεία του Δήμου Καλαμαριάς μας φιλοξενεί για τρία εικαστικά εργαστήρια για τα παιδιά.Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Χορεύουν οι ελέφαντες: Ο Τζορτζ Πολκ και η Θεσσαλονίκη του Εμφυλίου
Περιπατητική διαδρομή
16.12.2015
Το μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαϊδου «Χορεύουν οι ελέφαντες» μας δίνει το έναυσμα για αυτή τη διαδρομή στη Θεσσαλονίκη του Εμφυλίου Πολέμου. Ο ευρηματικός τίτλος του βιβλίου, εμπνευσμένος από την παροιμία «χορεύουν οι ελέφαντες και την πληρώνουν τα μυρμήγκια», αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που ζει η Θεσσαλονίκη και όλη η Ελλάδα μέσα στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου. Σε μία κρίσιμη στιγμή του Εμφυλίου, η Θεσσαλονίκη θα γίνει το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος όταν το Μάιο του 1948 το πτώμα του αμερικανού δημοσιογράφου, ανταποκριτή του CBS, Τζορτζ Πολκ θα βρεθεί να επιπλέει στον κόλπο του Θερμαϊκού. Ένα έγκλημα που μέχρι σήμερα, σχεδόν επτά δεκαετίες μετά, παραμένει ανεξιχνίαστο, ένα εξιλαστήριο θύμα που δεν δικαιώθηκε ποτέ, τα μεγάλα συμφέροντα και οι πολιτικές σκοπιμότητες, ο Τύπος, οι εμπλεκόμενοι ξένοι παράγοντες… Όπως και στο βιβλίο της Σοφίας, η δολοφονία του Πολκ γίνεται ο πυρήνας της διαδρομής μας. Μέσα από αφηγήσεις, τοποθεσίες και σημεία της πόλης σκιαγραφούμε την εικόνα της Θεσσαλονίκης του Εμφυλίου και τη συνδέουμε με τη γνώριμη πόλη μας σήμερα.

Ώρα: 18.00-20.00
Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected], 2311242382
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 20 άτομα
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ (κανονικό) – 13 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)
*Δώρο ένα από τα βιβλία της Σοφίας Νικολαΐδου: “Χορεύουν οι ελέφαντες” ή “Απόψε δεν έχουμε φίλους” (εκδόσεις
Μεταίχμιο)

Κόμικ: μπορώ να το κάνω κι εγώ!
Eικαστικό εργαστήριο για παιδιά 7-12 ετών
19.12.2015
Το Δεκέμβρη κάτι καινούριο έρχεται! Η dot2dot και η AddArt σε προσκαλούν στο πρώτο εργαστήριο κόμικ που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της dot2dot! Σε ένα τρίωρο εργαστήριο θα έρθουμε σε επαφή με την τέχνη του κόμικ και θα φτιάξουμε βήμα βήμα το δικό μας πρωτότυπο οκτασέλιδο strip (μεγέθους Α5) χρησιμοποιώντας όλη μας τη φαντασία. Το εργαστήριο απευθύνεται σε “πρωτάρηδες” και όχι μόνο!
*Όλα τα υλικά θα παραχωρηθούν από εμάς, εσείς φέρνετε μόνο την καλή σας διάθεση!

Ώρα: 11.00-14.00
Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected], 2311242382
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 14 άτομα
Κόστος συμμετοχής: 14 ευρώ, 12 ευρώ για μέλη της ίδιας οικογένειας (+2 παιδιά)

Χριστουγεννιάτικη Πλατεία του Δήμου Καλαμαριάς
Eικαστικά εργαστήρια για παιδιά 
14-18-21.12.2015

Και αυτόν το Δεκέμβρη θα μας βρείτε στη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία του Δήμου Καλαμαριάς με τρία εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους! Φέτος θα φτιάξουμε πολύχρωμες χιονονιφάδες από χαρτόνια, αλλά και μπότες του Άι Βασίλη και των ξωτικών του για να στολίσουμε το δέντρο μας ή το δωμάτιο και το σπίτι μας!

Ώρες: 17.00-21.00
Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο Καλαμαριάς)
Είσοδος ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δείτε περισσότερα για την dot2dot και τις δράσεις της στην ιστοσελίδα της (www.dot2dot.gr) ή
στη σελίδα της στο
facebook (https://www.facebook.com/dot2dot.thess).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου
Τάνια Βλαχομήτρου
Υπεύθυνη επικοινωνίας
Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος / Ξεναγός
Τ. +30 2311242382
M.+30 6976051772

E. [email protected]

photo by : Cre8ive studios

Loading...
Οι “Imam Baildi” επιστρέφουν στην αγαπημένη τους Θεσσαλονίκη!
Ο Κ.Βήτα επιστρέφει για μια δυνατή συναυλία στη Θεσσαλονίκη!