Skip to content

Φελίς Τόπη, σε ποια δεκαετία ταιριάζεις; | Φεστιβάλ Δράμας 2018

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Μάριος Ανδρεόπουλος

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας διεξάγεται από την Κυριακή 16 μέχρι και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, με το ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του να περιλαμβάνει 68 ταινίες. Εμείς, εντοπίσαμε αυτές που ξεχωρίζουν, καθώς και μερικά από τα πρόσωπα που συμμετέχουν. Η Φελις Τοπη είναι ένας από τούς ανθρώπους που συνθέτουν την νέα και φρέσκια γενιά ηθοποιών. Πρωταγωνιστεί στην ταινία «Βασιλεία», της Αναστασίας Κρατίδη και θέλοντας να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα, την βάλαμε να μας απαντήσει σε 10 τυχαίες ερωτήσεις.

 

Ποια ταινία σου άλλαξε την ζωή;

Υπήρξαν διάφορες ταινίες που διαμόρφωσαν, ίσως, τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα.
Οι Νονοί του Coppola, το «Hawl’s Moving Castle» του Miyazaki, το «Cinema Paradiso» του Tornatore, το «Noviembre» του Mañas, η «25η ώρα» του Lee, το «Tree of Life» του Malick, τα «Φτηνά Τσιγάρα» του Χαραλαμπίδη ή οι «Απόντες» του Γραμματικού. Αυτά, μαζί με στοιχεία από τις μπερδεμένες εικόνες του David Lynch, τα έντονα πορτραίτα ανθρώπων του Almodovar, την ακραία ερωτική ατμόσφαιρα των Bertolucci και Gaspar Noe, τα ποιήματα του Godard, οι αναζητήσεις του Tarkovsky, είναι αδύνατον να κεντράρω κάπου! Η τελευταία ταινία που με συγκίνησε ιδιαίτερα, ήταν το «American Honey» της Andrea Arnold.

Ποιο τραγούδι παίζει στο repeat αυτήν την περίοδο;

Το soundtrack του The BOY για την ταινία «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη, το Tomboy της Princess Nokia, Forever Young των Alphaville και Wild Horses των Rolling Stones. Repeat ανάλογα με τα κέφια.

2

Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;

Θεσσαλονίκη. Μου ταιριάζουν περισσότερο οι ρυθμοί και οι άνθρωποί της.

Σε ποια δεκαετία πιστεύεις ότι ταιριάζεις καλύτερα;

Νομίζω ότι δεν ταιριάζω σε καμία. Υπάρχει μόνο μια συναισθηματική σύνδεση με τα 90’s, λόγω παιδικής ηλικίας και οικείων εικόνων.

Ποιο βιβλίο θα πρότεινες χωρίς δεύτερη σκέψη;

Lolita του Vladimir Nabokov.

Ποια είναι η πιο όμορφη κυριακάτικη βόλτα;

Σίγουρα μια από τις Κυριακές που επιστρέφω Θεσσαλονίκη, βλέπω όλους τους δικούς μου, και τριγυρνάω στο κέντρο με το backpack στην πλάτη, από συνάντηση σε συνάντηση.

Αγαπημένο μέρος για φαγητό στην πόλη;

Ποια πόλη; Αθήνα, «Rey Pablo» στο Μαρούσι και «Ο φούρνος του Χότζα» στο Κρυονέρι. Θεσσαλονίκη, «Ανέστης» στην Περαία, αδιαμφισβήτητα.

1

Ποια είναι η πρώτη και ποια η τελευταία θεατρική παράσταση που είδες;

Η πρώτη δεν θυμάμαι, πολύ πιθανόν να ήταν κάποια παράσταση του ΚΘΒΕ, μιας και μας πήγαινε συχνά η μητέρα μου με την αδερφή μου, όταν ήμασταν μικρά. Η τελευταία που είδα ήταν κινηματογραφημένη, «Αγαμέμνων» από το Θέατρο του Ήλιου, της Arianne Munchkin.

Πως προέκυψε η συμμετοχή σου στην «Βασιλεία»;

Έκανα ένα casting με την Αναστασία Κρατίδη (σκηνοθέτη της «Βασιλείας») για μία άλλη της ταινία, και τελικά μου πρότεινε να συνεργαστούμε σε αυτή.

Πες μας λίγα λόγια για την ταινία που συμμετέχει φέτος στο Φεστιβάλ Δράμας και τον ρόλο σου σε αυτήν.

Η ταινία ακολουθεί την «Βασιλεία» (που είναι και ο ρόλος μου στην ταινία), σε μία περίοδο έντονης κρίσης. Έχει βάλει την ζωή της σε πάγο, μετά την απώλεια του πατέρα της, με αποτέλεσμα να αποκόπτεται από τον κοινωνικό περίγυρο και τις υποχρεώσεις της, ενώ το μόνο πράγμα που την κρατά σε «κίνηση» είναι η δουλειά της.


 

Η Φελίς Τόπη, απόφοιτη της Σχολής Θεάτρου «Δήλος», πρωταγωνιστεί στην ταινία της Αναστασίας Κρατίδη, «Βασιλεία». Η ταινία θα προβληθεί στο 41ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17/09.

Πέρσι εμφανιζόταν στα “Ανεμοδαρμένα Ύψη” της Εταιρείας Θεάτρου Χώρος, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα ως Ισαβέλλα, ενώ η επόμενη σεζόν θα τη βρει πάλι στη σκηνή.

Δείτε περισσότερα για την ταινία «Βασιλεία» στη σελίδα τους στο Facebook!

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας
www.dramafilmfestival.gr

Loading...
«Ακόμα κι αν φύγεις…»: 19 καλλιτέχνες μιλούν για την Αρλέτα!
Η χειμερινή εκδοχή του Plisskën Festival επιστρέφει!