Skip to content

Σκοτεινές ιστορίες και εγκλήματα στις νέες περιπατητικές διαδρομές της dot2dot!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

dot2dot-september-23-2015-30

Το Νοέμβριο θα ανακαλύψουμε σκοτεινές ιστορίες και εγκλήματα συνδεδεμένα με σημεία, τα οποία προσπερνάμε καθημερινά, στο λογοτεχνικό περίπατο “Εδώ – Τόποι βίας στη Θεσσαλονίκη” σε συνεργασία με τα Public, θα περπατήσουμε παρέα με το λατρεμένο μας αντιήρωα Αστερίξ στη διαδρομή “Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!”, αλλά θα συνεχίσουμε και το ταξίδι μας στο μεταφυσικό στη διαδρομή “Αυτός, αυτές και τα μυστήρια ΙΙ”. Αυτόν το μήνα δεν ξεχνάμε όμως και τους μικρούς μας φίλους! Ανακαλύπτουμε εκ νέου γνωστούς μύθους της ελληνικής μυθολογίας σε ένα δίωρο εργαστήριο αφήγησης και εικονογράφησης παραμυθιού.

Εδώ – Τόποι βίας στη Θεσσαλονίκη
Λογοτεχνικός περίπατος
12.11.2016

Η dot2dot και τα Public σας προσκαλούν σε έναν ακόμα Λογοτεχνικό Περίπατο, βασισμένο στο βιβλίο του Σάκη Σερέφα Εδώ – Τόποι βίας στη Θεσσαλονίκη.

«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα σκηνικό αίματος και βίας… Πάρκα, πεζοδρόμια, δρόμοι, αλάνες, κτίσματα, σημαδεύουν τόπους βίας η οποία ασκήθηκε πάνω στο σώμα της πόλης εδώ και αιώνες. Κάνοντας κανείς τη σαββατιάτικη βόλτα του στο κέντρο της αλλά και στα πέριξ, προσπερνά ανυποψίαστος τουλάχιστον εκατό τέτοιους τόπους όπου διαδραματίστηκαν πολιτικά ή άλλα εγκλήματα, βασανιστήρια, φυλακίσεις, δολοφονίες, αποκεφαλισμοί, εκτελέσεις, μάχες, όλα τους ανθρωποφαγίες που συνδέονται με τη νωπή ιστορία της πόλης και στοιχειώνουν τη μνήμη της».

Μία πλευρά της ιστορίας που δεν παύει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του παζλ της ταυτότητας της πόλης σε μία ιδιαίτερη διαδρομή. Γνώριμα ή και άγνωστα σημεία της πόλης επαναπροσδιορίζονται μέσα από την ταύτισή τους με τόπους όπου έλαβαν χώρα βίαια και σκοτεινά γεγονότα που καλύπτουν μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της πόλης και διαμόρφωσαν την ταυτότητά της.

*Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

**Μετά τη διαδρομή θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Public (Τσιμισκή) όπου συζητάμε με το συγγραφέα για το βιβλίο του αλλά και για τη συλλογή ποιημάτων «Γιάννης, Μαρία, Χένριξ» (εκδόσεις Ίκαρος).

Δηλώσεις συμμετοχής: http://blog.public.gr/event/logotechnikos-peripatosdot2dot-public-tsimiski/

topoi-vias-november

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!
Διαδραστική περιπατητική διαδρομή
13.11.2016

Ο Αστερίξ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Έχει μάθει ότι κάποτε αυτή η πόλη υπήρξε σημαντική πόλη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και αποφασίζει να διαπιστώσει ο ίδιος από κοντά αν τελικά αυτοί οι Ρωμαίοι ήταν πράγματι τρελοί. Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη τον περιμένει μια έκπληξη… Μία βόλτα της ομάδας dot2dot μαζί με μία μεγάλη παρέα πρόκειται να ξεκινήσει όπου να’ναι. Κρυφακούει για λίγο και καταλαβαίνει αμέσως ότι ξέρουν πολλά για τους Ρωμαίους! Μιλούν για τον αυτοκράτορα και τα ανάκτορά του, τον ιππόδρομο και μία θριαμβική αψίδα, για ένα μαυσωλείο που έμεινε άδειο, αλλά και για ρωμαίους πολίτες που έζησαν και τάφηκαν εκεί. Μα τον Τουτάτη, αυτή ήταν η ευκαιρία που έψαχνε!

*στο ρόλο του Αστερίξ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ώρα: 12.00-14.30
Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected], 2311242382 (όνομα, τηλέφωνο & mail)
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 άτομα
Κόστος: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, παρέες άνω των 4 ατόμων)

*στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου στη Ροτόντα (2 ευρώ/άτομο)

roman_november_2016

H πολιτιστική εταιρία dot2dot γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2013 και δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού. Τα μέλη της αξιοποιώντας και συνδυάζοντας τις διαφορετικές επιστημονικές ειδικότητές τους (αρχαιολόγοι, ξεναγοί, ιστορικοί τέχνης, ειδικοί παιδαγωγοί), σχεδιάζουν και υλοποιούν θεματικές διαδρομές και ξεναγήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικές δράσεις, οι οποίες έχουν σαν στόχο την ανάδειξη μίας πολυδιάστατης πόλης όπως η Θεσσαλονίκη, την επικοινωνία, τη δημιουργική έκφραση μέσω της τέχνης, την ανταλλαγή ιδεών και την προώθηση του δημιουργικού δυναμικού της πόλης μέσα από ένα δίκτυο συνεργασιών.

Δείτε περισσότερα για την dot2dot και τις δράσεις της:
www.dot2dot.gr
www.facebook.com/dot2dot.thess

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Πόσο χιούμορ χωράει σε ένα φεστιβάλ κινηματογράφου;
Δείτε το νέο βίντεο των Nick Cave & The Bad Seeds για το Magneto!