Skip to content

Οι εκδόσεις ΔΩΜΑ κλείνουν τα 2 τους χρόνια με μια δυναμική νέα έκδοση!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Πάρα τη σύντομη πορεία τους στον εκδοτικό χώρο, οι εκδόσεις ΔΩΜΑ έχουν προκαλέσει αίσθηση με τις εκδοτικές επιλογές τους, καθώς τα περισσότερα βιβλία έχουν συζητηθεί πολύ από το αναγνωστικό κοινό, αλλά και τους κριτικούς. Τα πρόσωπα του «ΔΩΜΑ» αποτελούν ο Θάνος Σαμαρτζής, η Μαριλένα Καραμολέγκου -οι οποίοι είναι οι ιδρυτές, καθώς αργότερα εντάχθηκαν ο Μιχάλης Σαμαρτζής και ο Δημήτρης Πιπίνης.

Μερικά από τα βιβλία που ξεχώρισαν περιλαμβάνουν την προκλητική αφήγηση της Φιρντάους της Αλ Σααντάουι, τη νουβέλα Καληνύχτα Καλούδια Μου του πρωτοεμφανιζόμενου Έλληνα συγγραφέα Νικήτα Μ. Παπακώστα, καθώς και το Τραγούδι του Χιλμπίλη του Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς.

Αυτό τον μήνα, οι εκδόσεις ΔΩΜΑ γιορτάζουν τα δυο χρόνια τους στον εκδοτικό χώρο με μια νέα κυκλοφορία που μάλιστα έχει κερδίσει το Πούλιτζερ 2018. Το «ΠΛΗΝ» του Άντριου Σων Γκρίερ, σε μετάφραση της Παλμύρας Ισμυρίδου έχει χαρακτηριστεί «γενναιόδωρο βιβλίο, μουσικό στη γραφή του, μεγαλόπρεπο στη διάρθρωση και το εύρος του».

Φωτογραφία: faze

Άντριου Σων Γκρίερ | ΠΛΗΝ

Ο Άρθουρ Πλην είναι ένας αποτυχημένος, άσημος συγγραφέας. Λίγο πριν κλείσει τα πενήντα, φτάνει με το ταχυδρομείο μια πρόσκληση σε γάμο: ο πρώην του παντρεύεται, μόνο που παντρεύεται κάποιον άλλον! Ο Πλην δεν μπορεί να πάει στο γάμο -θα παραείναι άβολο. Δεν μπορεί όμως ούτε και να αρνηθεί την πρόσκληση ανοιχτά -θα τον κουτσομπολεύουν όλοι. Πρέπει να βρει ένα πρόσχημα… και το βρίσκει! Αποφασίζει να αποδεχτεί κάθε λογής πρόσκληση, απ’ αυτές που λαμβάνουν συνήθως οι συγγραφείς, για δευτεροκλασάτα συνέδρια και αδιάφορες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο.

Απ’ τη Γαλλία στην Ινδία, απ’ τη Γερμανία στο Μαρόκο, απ’ το Μεξικό στην Ιαπωνία, ο Πλην θα κάνει το γύρο του κόσμου για να ξεφύγει απ’ την ντροπή. Μόνο που σε κάθε γωνιά τον περιμένουν μικροεξευτελισμοί και ταπεινώσεις – γεννήματα, όχι σπάνια, της φαντασίας του και μόνο. Αυτό είναι το τίμημα που καλείται να πληρώσει προκειμένου να μπορέσει να κρυφτεί και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του.

Μια πνευματώδης κωμωδία γεμάτη παρεξηγήσεις, σπαρταριστές εκπλήξεις και απρόσμενους στοχασμούς για την κοινή ανθρώπινη μοίρα μας.


Ο Andrew Sean Greer (1970) είναι Αμερικανός μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος. Έχει βραβευτεί με το Northern California Book Award, το California Book Award, το New York Public Library Young Lions Award, το O. Henry Award και το Βραβείο Πούλιτζερ Λογοτεχνίας. Έχει διδάξει στο Freie Universität του Βερολίνου και στο Iowa Writers Workshop, ενώ διατέλεσε Εκτελεστικός Διευθυντής του Santa Maddalena Foundation στην Τοσκάνη. Ζει στο Σαν Φρανσίσκο.

«Ένα γενναιόδωρο βιβλίο, μουσικό στη γραφή του, μεγαλόπρεπο στη διάρθρωση και το εύρος του»

Κριτική Eπιτροπή Πούλιτζερ Λογοτεχνίας 2018

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

AUTHOR

Γιώτα Συνιρίδου

Κοινωνική λειτουργός ταγμένη στη λογοτεχνία και στην αρθρογραφία.

Loading...
Οι Florence & The Machine στο Ηρώδειο: Η προπώληση αρχίζει!
To Εδεσσαικό Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών Μικρού Μήκους επιστρέφει!