Skip to content

Δεν χορταίνουμε τις ελληνικές τζαζ βραδιές της Στέγης!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Μουσική στη Στέγη – 7ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ
7 – 9 Δεκεμβρίου 2017 | Μικρή Σκηνή

20 μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 5 μουσικά σχήματα και 3 νύχτες εκρηκτικής τζαζ στη Στέγη.

Το 7ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ είναι εδώ! Από 7 έως 9 Δεκεμβρίου η τζαζ γιορτάζει στο καθιερωμένο μουσικό ραντεβού της Στέγης που χαρακτηρίζεται από πολυμορφία, πρωτοτυπία, δεξιοτεχνία. Τα πέντε σχήματα που συμμετέχουν, αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική και δημιουργική ατμόσφαιρα της σημερινής τζαζ σκηνής.

Τέσσερις σπουδαίοι κρουστοί ανοίγουν το τριήμερο, το οποίο ολοκληρώνεται με το σχήμα της Nana Simopoulos και έχει ενδιάμεσους σταθμούς τους αβανγκάρντ αυτοσχεδιασμούς, τις αναφορές στον Coltrane και την καλή πλευρά του mainstream, που όμως πειραματίζεται και αναμειγνύει ετερόκλητα μουσικά στοιχεία.

Duo Alex Maguire & Nikolas Skordas_p

Την πρώτη βραδιά ανοίγουν οι: Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Κώστας Τατσάκης, Στέφανος Χυτήρης και Βαγγέλης Καρίπης. Τέσσερις εξαιρετικά δημιουργικοί κρουστοί θα αυτοσχεδιάσουν για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής, με τη βεβαιότητα ενός εκρηκτικού και σαγηνευτικού μουσικού αποτελέσματος. Το δεύτερο σχήμα της βραδιάς έρχεται από την περιοχή του απόλυτου αυτοσχεδιασμού και της ηλεκτρονικής μουσικής διάστασης. Ντραμς και άλλα αντικείμενα από τον Χρίστο Χονδρόπουλο, πάσης φύσεως πνευστά από τον Γάλλο Sebastien Marteau και τον Άγγλο Paul Pignon και ηλεκτρονικά από τον Γιάννη Σαξώνη.

Τη δεύτερη συναυλιακή βραδιά του Πανοράματος ανοίγει ένα τρίο που ξαφνιάζει ευχάριστα, αναζητώντας ένα ευφάνταστο αποτέλεσμα από τη μείξη της Δυτικής κλασικής μουσικής, της τζαζ και κάποιων ανατολίτικων στοιχείων. Το σχήμα συναποτελούν ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας, με τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι. Ακολουθεί το Ships & Shepherds Duo, του Νικόλα Σκορδά στο σαξόφωνο και του Άγγλου πιανίστα Alex Maguire, στην πρώτη παρουσίαση του δίσκου τους για την Ελλάδα. Μια σύγχρονη εκδοχή –προσωπικού ύφους και φαντασίας– του spiritual μουσικού σύμπαντος.

nana simopoulos_p

Η Ελληνοαμερικανίδα Nana Simopoulos, έχοντας στο ενεργητικό της σπουδαία καριέρα, πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, από τους αείμνηστους Charlie Haden, Billy Higgins και Ustad Sultan Kahn έως τον Dave Liebman, θα είναι εδώ για να κλείσει το Πανόραμα με τον καλύτερο τρόπο. H Simopoulos, που εξακολουθεί να πρωτοστατεί στη world τζαζ σκηνή, θα πλαισιωθεί από τον Νεοζηλανδό σαξοφωνίστα Hayden Chisholm, τον Αφροαμερικανό ντράμερ John Betsch, τον περκασιονίστα Σόλι Μπαρκί και τον Μάνο Λούτα στο κοντραμπάσο.

Συντελεστές
Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου
1η συναυλία |  20:30
Νίκος Σιδηροκαστρίτης: ντραμς, Κώστας Τατσάκης: ντραμς, Στέφανος Χυτήρης: ντραμς, Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά

2η συναυλία |  21:45
Χρίστος Χονδρόπουλος: ντραμς, κρουστά, Paul Pignon: πνευστά, φωνή, Sebastien Marteau: πνευστά, Γιάννης Σαξώνης: computer, electronics

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου
1η συναυλία |  20:30
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο, Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι, Θωμάς Κωνσταντίνου: ούτι

2η συναυλία |  21:45
Ships & Shepherds Duo, Νικόλας Σκορδάς: σοπράνο σαξόφωνο, πνευστά, Alex Maguire: πιάνο, Special guests οι Αντώνης Σταυρινός: τρομπέτα, Στάθης Διαμαντίδης: κοντραμπάσο

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου | 21:00
Nana Simopoulos Quintet
Nana Simopoulos: σιτάρ, κιθάρα, φωνή, Hayden Chisholm: σαξόφωνο, Μάνος Λούτας: κοντραμπάσο, Σόλις Μπαρκί: κρουστά, φωνητικά, John Betsch: ντραμς


[icon name=”info-circle” class=”” unprefixed_class=”fa-2x”]

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
7 – 9 Δεκεμβρίου 2017
Μικρή Σκηνή
Εισιτήρια: Κανονικό: 7 €, 12 €, 15* €, Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10 €, 12* €, Παρέα 10+ άτομα: 9 €, 11* €, Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €, Ανεργίας, Αμεα: 5 €, Συνοδός Αμεα: 10 €, Combo 1 + 1 συναυλία ίδιας ημέρας: 8 € / εισιτήριο
*Αφορά τη συναυλία το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 21:00

Ηλεκτρονική Πώληση Εισιτηρίων Η υπηρεσία e-ticket / [email protected] είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Ανοίξτε το pdf στη smart συσκευή σας ή τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.
Γραμμή Εισιτηρίων 2109005800 Καθημερινά, 09:00 – 21:00
Γραμμή Εισιτηρίων Φίλων Στέγης 2130178200 – Καθημερινά 09:00 – 20:00
Εκδοτήρια Εισιτηρίων στη Στέγη (Συγγρού 107) Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00 Γίνονται δεκτές πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες Amex,Visa, MasterCard & Diners.
Σημεία Πώλησης Εισιτηρίων από Τρίτους
ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων, ΙANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου

Loading...
Μια τρελή μουσικο-παιχνιδο-φαγητο-κατάσταση!
Πως να σταθείς ακίνητος και άλλα μυστικά από την τέχνη της ηρεμίας!