Skip to content

O David Lynch θα βραβευτεί επιτέλους με Όσκαρ για τη συνολική συμβολή του!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Έφτασε επιτέλους η στιγμή να αναγνωριστεί επίσημη η συμβολή του David Lynch στον χώρο του κινηματογράφου. Ο εφευρευτικός σκηνοθέτης και μετρ του παράδοξου και του εφιαλτικού σινεμά θα βραβευτεί με τιμητικό Oscar στο πλαίσιο των Governors Awards 2019, από την Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου. Στην ίδια τελετή που θα λάβει χώρα στις 27 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες θα λάβουν επίσης το τιμητικό βραβείο ο ινδιάνος Τσερόκι ηθοποιός Wes Studi και η Ιταλίδα σκηνοθέτρια Lina Wertmuller, ενώ η ήδη βραβευμένη με ένα Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου Geena Davis (The Accidental Tourist, 1988) θα παραλάβει το Jean Hersholt Humanitarian Award.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, John Bailey, τα Governors Wards αναγνωρίζουν τους καλλιτέχνες που έχουν αφοσιώσει τη ζωή τους στον χώρο της τέχνης και εκπληρώνουν μια καριέρα γεμάτη επιτεύγματα στην βιομηχανία.

O David Lynch, παρότι δεν έχει βραβευτεί ποτέ, ήταν υποψήφιος τρεις φορές ως Καλύτερος Σκηνοθέτης για τα The Elephant Man (1980), Blue Velvet (1986) και Mulholland Drive (2001) και μια φορά για Καλύτερου Διασκευασμένου σεναρίου για το The Elephant Man. Στις λίστες όλων των σινεφίλ είναι ήδη ένας από τους αγαπημένους παραγωγούς της ιστορίας του κινηματογράφου.

Η φιλμογραφία του (feature films)
Eraserhead, 1977
The Elephant Man, 1980
Dune, 1984
Blue Velvet, 1986
Wild at Heart, 1990
Twin Peaks: Fire Walk with Me, 1992
Lost Highway, 1997
The Straight Story, 1999
Mulholland Drive, 2001
Inland Empire, 2006

Δες επίσης το ακυκλοφόρητο και διαγεγραμμένο υλικό από την ταινία Blue Velvet

Loading...
10 πράγματα που (μάλλον) δεν γνωρίζεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση!
“Astypalea”: Νέο κομμάτι από τους Deaf Radio!