Skip to content

Ένα οδηγός για να απολαύσεις τις καλύτερες παραλίες της Κρήτης!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Κατερίνα Μποτζώρη

Ό,τι έχεις ακούσει για την Κρήτη ισχύει. Οι θάλασσες, οι άνθρωποι, τα χωριά, η φιλοξενία, τα φαγητά, τα κεράσματα. Είναι όλα αλήθεια. Και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό. Φυσικά, οι μέρες ποτέ δεν φτάνουν. Η Κρήτη είναι πραγματικά ένα μέρος που αξίζει να αφιερώσεις χρόνο σε όλα τα σημεία της, από το πιο τουριστικό μέρος, μέχρι τον πιο κρυμμένο «θησαυρό».

Εμείς κάναμε ένα μικρό οδοιπορικό σε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες και κρατήσαμε αυτές που πρέπει να έχεις στον νου σου όταν βρεθείς εκεί.

Μπάλος & Γραμβούσα, Χανιά

Μπάλος. Ίσως και η πιο τουριστική παραλία των Χανίων (μαζί με το Ελαφονήσι). Αξίζει, όμως, να δεις αυτήν την παραλία έστω και μια φορά στη ζωή σου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που εμφανίζεται συνεχώς στις παγκόσμιες λίστες των καλύτερων παραλιών. Αν επιλέξεις να πας με το αμάξι, ετοιμάσου για αρκετό χωματόδρομο και στη συνέχεια έξτρα περπάτημα. Η θέα από ψηλά θα σε ανταμείψει. Εάν πάλι επιλέξεις το καραβάκι που φεύγει από τον Κίσσαμο, θα έχεις την ευκαιρία να το συνδυάσεις με την Γραμβούσα. Θα μαγευτείς από το μοναδικό τοπίο που συνθέτουν οι αλόες, ενώ αν ανέβεις στο κάστρο θα γεμίσει το μάτι σου «μπλέ».


Φαλάσσαρνα, Χανιά

Στα δυτικά των Χανίων, θα βρεις τη Φαλάσσαρνα. Εύκολα προσβάσιμη παραλία, με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Είναι αρκετά μεγάλη και δύσκολα θα νιώσεις να «πνίγεσαι» από τον κόσμο ωστόσο -σχεδόν- πάντα θα την πετύχεις με κύμα. Αν δεν βιαστείς να φύγεις, θα απολαύσεις και ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου.


Παλαιόχωρα, Χανιά

Σε αυτό το μικρό, χίπικο χωριό στο νότιο άκρο των Χανίων, θα νιώσεις σαν να ανήκεις από πάντα. Συνήθως, είναι γεμάτο από εναλλακτικούς ταξιδιώτες, που έχουν μόλις επιστρέψει από τη Γαύδο. Θα φας, σαν να τρως με την οικογένειά σου και θα πιεις, σαν να έχεις βγει με φίλους.


Πρέβελη, Ρέθυμνο

Το γνωστό αυτό φοινικόδασος της Κρήτης θα σου πάρει την ανάσα. Από ψηλά, θα μαγευτείς με το πράσινο που φτάνει μέχρι την θάλασσα, ενώ όταν φτάσεις κάτω, θα χαθείς στα τροπικά μονοπάτια που καταλήγουν στα παγωμένα τρεχούμενα νερά. Σκιά υπάρχει άφθονη, ωστόσο φρόντισε να φτάσεις νωρίς για να την απολαύσεις!


Aμμουδάκι, Ρέθυμνο

Ένα μικρό κολπάκι, ανάμεσα στο Δαμνόνι και στο Αμμούδι. Αποτελεί τον παράδεισο γυμνιστών και όχι μόνο. Στο beach bar που θα βρεις εκεί θα ηρεμήσεις και θα απολαύσεις τη θέα.


Τριόπετρα, Ρέθυμνο

Θα αργήσεις να φτάσεις, αλλά εκεί θα νιώσεις την πραγματική αίσθηση της άγριας νότιας Κρήτης. Λίγο οργανωμένη μπροστά, ενώ στο τέλος της παραλίας δεσπόζουν οι τρεις μεγάλοι βράχοι. Σίγουρα θα μπεις στο πειρασμό να σκαρφαλώσεις. Κι εκεί, άδραξε την ευκαιρία για λίγο διαλογισμό και επαφή με τη φύση!


Μείνε συντονισμένος στην στήλη Προορισμοί για περισσότερους οδηγούς για τα ταξίδια σου!

Loading...
Τα ψέματα μας ενώνουν και τα ψέματα μας χωρίζουν. To Elite επιστρέφει στο Netflix!
Ο Γύρος του Κόσμου σε έξι μέτρα!