Skip to content

Create Your Short Story: Στη ζωή προχωράς με ψηλά το κεφάλι.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Σε συνεργασία με τον Γιάννη Μυλόπουλο – Digital Storytelling Consultant και το Beater.gr.

Το #CreateYourShortStory είναι μια ελληνική ψηφιακή πρωτοβουλία κοινωνικού και πολιτιστικού προφίλ με την μορφή Pocket Size Storytelling. Δημιουργήθηκε με αγάπη και αυθεντικότητα από τον Γιάννη Μυλόπουλο στο πλαίσιο του #menoumespiti, φιλοδοξώντας να είναι μαζί σου όπου κι αν βρίσκεσαι. Γεννήθηκε για σένα, τον σύγχρονο άνθρωπο που θέλει να διαβάσει και να «χαθεί» σε δυο – τρία λεπτά μέσα στην αφήγηση μιας μοντέρνας λογοτεχνικής ιστορίας, αλλά ξαφνικά αποκόπηκε απότομα από τους έντονους ρυθμούς της εποχής που ζούσε μέχρι πριν λίγες μέρες, ξεχνώντας όμως πως μερικές φορές η πολυτέλεια του χρόνου βρίσκεται τελικά στο χέρι μας!

Εσύ – που θέλεις να αποσυνδεθείς από οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι αρκετά πιο αμήχανα – και αυτόματα να συνδεθείς με την μετάδοση μιας φρέσκιας μυθοπλαστικής αφήγησης, το #CreateYourShortStory είναι ο καλύτερος και πιο αχώριστος φίλος των ημερών στην καραντίνα. Αν νιώθεις πως το μυαλό χρειάζεται να μεταφερθεί σε ένα περιβάλλον γεμάτο φαντασία, άσε την παραγωγή ερεθισμάτων που θα αισθανθείς από τις πρώτες κιόλας γραμμές κειμένου του #CreateYourShortStory να γράψουν την καλύτερη σύντομη ιστορία με αποτέλεσμα να έχεις την ευκαιρία σαν ταλαντούχος #CreateYourShortStoryteller, να παρουσιάσεις τη δική σου εκδοχή ως δημιουργός συγγραφικού περιεχομένου.

Αφήγηση στις μέρες μας είναι η τέχνη του χρόνου να μπορείς να αφεθείς μέσα σε λίγα λεπτά, μέσα από μικρές ιστορίες και διαμορφωμένους χαρακτήρες που επικοινωνούν τη ζωντανή επιθυμία για παύση από αυτό που κάνεις, σχηματίζοντας συναισθήματα και εικόνες σε στιγμές χαλάρωσης και έμπνευσης, αποδίδοντας με τη σειρά τους ροή και συνέχεια σε πράξεις καθημερινού νοήματος στην ατομική ψυχική ισορροπία.

O Γιάννης Μυλόπουλος είναι Storyteller και δουλειά του είναι να παρατηρεί την κοινωνία, να σκιαγραφεί προσωπικότητες, να κατασκευάζει χαρακτήρες και να φτιάχνει ιστορίες από το πουθενά. Ακολούθησε κι εσύ την καινοτομία σκέψης στο ταξίδι του #CreateYourShortStory, αν σου αρέσει να σκαρώνεις λέξεις, γράφοντας εκείνες τις ιστορίες που θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσει όλος ο κόσμος μαθαίνοντας το ταλέντο σου αλλά ποτέ δεν είχες χρόνο και στη συνέχεια μοίρασε την πλοκή τους με φίλους σου στα κοινωνικά και ψηφιακά μέσα. Και που ξέρεις, μπορεί το πρώτο σου κείμενο να είναι μόνο η αρχή για μια νέα σελίδα στην καριέρα σου, όπου το «μολύβι» του μυαλού δεν τολμούσε καν να διανοηθεί ότι το ‘χεις. Κι όμως το φαντάστηκε! Είναι εδώ, μπροστά σου. Είστε έτοιμοι; Πάμε!

Δεύτερη ιστορία: Στη ζωή προχωράς με ψηλά το κεφάλι.

Το χωράφι διακρινόταν από ένα καταπράσινο υγιές χρώμα έτοιμο να το φας. Ο ήλιος είχε πάρει τη θέση του με γενναίο και μεγαλοπρεπή τρόπο. Λίγα λεπτά μετά τις επτά – όπου είχε ήδη ξημερώσει για τα καλά – τα δύο αδέρφια, ελαφρώς νυσταγμένα, ξεκίνησαν το σημερινό περπάτημα προς τον δύσκολο προορισμό. Σκέτος γολγοθάς! «Νομίζω πως θέλω ακόμα έναν καφέ», αναστέναξε νυσταγμένα ο Τόλης και συνέχισε να κοιτάζει προς τα κάτω. Το βλέμμα του συγχρονίστηκε με μια μαζική πρωινή κραυγή από τα πουλιά της λίμνης. Κάθε μέρα, έξι μέρες την εβδομάδα, τα τελευταία τρία χρόνια κάνανε αυτό το εξαντλητικό, σχεδόν απάνθρωπο, ταξίδι με τα πόδια. Πέντε χιλιόμετρα στο πάνε και πέντε στο γύρνα. Σε μια εποχή που βγήκε απότομα από μια άλλη εποχή. Ο Μήτσος δεν μιλούσε. Είχε ακόμα τη μυρωδιά του νεογέννητου μωρού στα χέρια του. Ένα μεγάλο δώρο που του επιφύλασσε η άτιμη ζωή. Από τότε που η Δέσποινα του ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος, άλλαξε ολόκληρη η ζωή του. Στην αρχή δυσκολεύτηκε να το αποδεχτεί. Ξαφνικά ένιωσε πολύ μικρός για να μη δώσει ευκαιρίες στον εαυτό του να μη δει τον κόσμο πέρα από το προφανές. Το Μακρινό. Το Μακρινό ήταν ένα χωριό τετρακοσίων κατοίκων…

AUTHOR

Γιάννης Μυλόπουλος

Όταν διδάσκει Business Storytelling θέλει απόλυτη ησυχία χωρίς να τον διακόπτουν. Όταν γράφει ένα κείμενο για στρατηγική επικοινωνίας επιζητεί την απόλυτα εμπνευσμένη φασαρία. Και όταν δίνει μια ομιλία, περιμένει ανυπόμονα ερωτήσεις. Κατά τα άλλα φαντάζεται κάποια στιγμή να ξυπνήσει σε έναν κόσμο με ηθική.

Loading...
Το πολυβραβευμένο Studio Ghibli ολόκληρο στο Netflix!
Δες την μικρού μήκους ταινία “Acrylic” του Νίκου Πάστρα εδώ!