Skip to content

Container vol.1: Mια διπλή παράσταση σύγχρονου χορού.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το Vitruvian Thing παρουσιάζει την πρώτη εκδοχή μιας νέας σειράς εκδηλώσεων, με τον τίτλο Container. Η πρωτοβουλία στοχεύει στο να ομαδοποιήσει έργα μικρής διάρκειας, ώστε να παρουσιαστούν πιο εύκολα σε ζωντανό κοινό. Τα έργα καθαυτά, ενόσω ανεξάρτητα μεταξύ τους, θα μοιραστούν τη σκηνή του Vitruvian Thing, η οποία θα αποτελέσει γόνιμο έδαφος προς μελλοντικές μετενέργειες.

Στα πλαίσια της παράστασης θα πραγματοποιηθεί επίσης εργαστήρι σύγχρονου χορού με τίτλο Κίνηση και Λόγος: καλλιεργώντας το σκεπτόμενο σώμα, όπου οι δημιουργοί των δύο έργων θα μοιραστούν στοιχεία από τη δημιουργική τους διαδικασία. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενισχυθεί ο ενθουσιασμός και η περιέργεια για τη “σκέψη με το σώμα”, η απόλαυση του πειραματισμού και η εξερεύνηση μιας υβριδικής γλώσσας έκφρασης. Απευθύνεται σε άτομα με ενδιαφέρον για το χορό, την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό. Πληροφορίες εδώ!

Τα έργα που θα παρουσιαστούν:

In Good Hands

“Σε καλά χέρια. Είστε σε πολύ καλά χέρια..” Εμπνευσμένο από το θεατρικό δοκίμιο “Υπό Έλεγχο” του Frederic Sonntag, το έργο αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια εξερεύνησης της σχέσης μας με τον έλεγχο. Βρισκόμαστε σε μια πολιτεία όπου όλα τα άτομα δρουν και συμπεριφέρονται με την ιδιότητα του επόπτη προσπαθώντας διαρκώς να καθησυχάσουν οποιοδήποτε συναίσθημα. Υπό αυτές τις συνθήκες πότε άραγε μια κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και για ποσό; Ποιος έχει την ευθύνη αυτής της ισορροπίας και πως την αποκτά; Ποσό σημαντική είναι αυτή η ευθύνη;

Eternally Alive

Ένα χορευτικό ντουέτο με πέντε πράξεις, με σημείο εκκίνησης τη νεανική υποκουλτούρα της πανκ στην Ελλάδα. Η κάθε πράξη βασισμένη σε στίχους πανκ τραγουδιών από Panx Romana, Βανδαλούπ, Ομίχλη, Kill the Cat, Ten Beers After. Οι δύο ερμηνεύτριες αναζητούν και κατασκευάζουν χώρο για να υπάρχουν εκεί που δεν τις δίνεται. Εξερευνούν τις αντιφάσεις και τα όρια των νεανικών κινημάτων, της κοινωνικής ένταξης, της μαζικής κουλτούρας, της υποκουλτούρας αλλά του ίδιου του έργου που μοιράζονται. Αναρωτιούνται, που χωράνε όσα δε χωράνε; Ταιριάζουν όσα δε ταιριάζουν, παίρνουν θέση, θυμώνουν, κινούνται, μετακινούνται. Ανακατεύουν στυλ, ρυθμούς, στίχους, εικόνες, παίρνουν φωτιά, ονειρεύονται. Δημιουργούν τη δική τους σκηνική ετεροτοπία όπου δε μπορεί παρά να γεννηθεί από τη ζωή.

H Ιωάννα Καρατέγου έχει φοιτήσει στην πειραματική Ακαδημία σύγχρονου χορού του Σάλτζμπουργκ (SEAD), έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού GesamtAtelier, την χορογράφο Κυριακή Νασιούλα και την επιστήμονα Μαρία Καρόγλου στα πλαίσια του residency FluxLaboratory. Πήρε μέρος στην παράσταση ‘’Pressplay’’ της Κατερίνας Γεβετζή στο Βερολίνο, αλλά και στο video dance “I am another” στα πλαίσια του Dare Dance Digitalize Festival. Η πρώτη της χορογραφική δουλειά “written” παρουσιάστηκε στο avdp. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η Στάλη Συμεών σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ακτίνα. Έχει συνεργαστεί με ομάδες και καλλιτέχνες όπως La Coja Dansa (BIOS), Belleville collective, Κική Μπάκα, Βάσω Γιαννακοπούλου, Σάντρα Γρίμμα, Γιάννη Νικολαΐδη, Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Χαρά Κασσαράκη (Phonex Art Gallery), Βαρβάρα Μπαρδακά, Δανάη Λιοδάκη και BPM theater group. Χορογραφίες της παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Λυκαβηττού και το χώρο Μ54, ενώ έχει υποστηριχθεί από το Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. Ντανκαν.

Η Ιωάννα Καραμάνου σπούδασε θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού ΑΚΤΙΝΑ. Οι συμμετοχές της ως performer περιλαμβάνουν: La Coja Dansa, Στάλη Συμεών – M54 collective art space, pressPLAY – Berlin Uferstudios, Vivian Triantafyllopoulou – Zante Dance Festival, κ.α. Έχει επίσεις λάβει μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Λυκαβηττού-Δύο Λόφοι, ενώ η πρώτη solo χορογραφική δουλειά της παρουσιάστηκε στα πλαίσια residency του JENJUN|MA Negative Space. Zει, χορεύει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Συντελεστές:

In Good Hands
Ιωάννα Καρατέγου: ερμηνεία, χορογραφία

Eternally Alive
Στάλη Συμεών: Ιδέα, χορογραφία, ερμηνεία
Ιωάννα Καραμάνου: Ερμηνεία, συνδημιουργία
Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου: Μουσική επιμέλεια και μίξη

______________________

Container vol.1

Mια διπλή παράσταση σύγχρονου χορού

1. In Good Hands / Ιωάννα Καρατέγου

2. Eternally Alive / Στάλη Συμεών, Ιωάννα Καραμάνου

Σάββατο 13/5 – 21:00
Κυριακή 14/5. – 21:00

Vitruvian Thing
Πτολεμαίων 29Α, εντός στοάς, 4ος ορ.
54630, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες / Εισιτήρια: vitruvianthing.com/container1

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Hobby Festival: Αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου με τον αποδοτικότερο τρόπο.
Το Battle of The Year Balkans γιορτάζει 19 χρόνια ζωής στην Ελλάδα!