Skip to content

Το 1ο «Comic Con» έρχεται στη Θεσσαλονίκη! (Επιτέλους)

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

To 1ο “The Comic Con”, μια μεγάλη γιορτή για κόμικς, ταινίες, βιντεοπαιχνίδια και οτιδήποτε άλλο ανήκει στην «pop culture», έρχεται στη Θεσσαλονίκη (8,9 και 10 Μαΐου, στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι).

Η διοργάνωση γίνεται στα πρότυπα των μεγάλων conventions του εξωτερικού και εκτός από πωλήσεις κόμικς και σχετικών αντικειμένων, θα υπάρχουν καλεσμένοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι θα υπογράφουν αυτόγραφα και απαντάνε σε ερωτήσεις του κοινού (Q&A).

Το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτό του Giorgio Cavazzano, ενός από τους μεγαλύτερους, εν ζωή, σχεδιαστές κόμικς της Disney, ιστορίες του οποίου έχουν δημοσιευθεί, επί σειρά ετών, σε ελληνικές εκδόσεις, όπως επίσης του William Simpson (storyboard artist του Game of Thrones) και των σχεδιαστών των υπερηρώων της Marvel και της DC, Esad Ribic και Mario Alberti.

Θα συμμετέχουν, όμως, και πολλά δικά μας παιδιά: δημιουργοί από Ελλάδα, cosplayers και ομάδες επιτραπέζιων παιχνιδιών. Ενδιαφέρον υπάρχει και στην παρουσία των Mangatellers, μια καλλιτεχνική ομάδα που δημιούργησε την έκδοση «Thessaloniki Through Time», έναν τίτλο manga (κόμικ ιαπωνικής τεχνοτροπίας), με θέμα την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Bεβαίως, θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός cosplay, ενώ καλεσμένη θα είναι η διεθνούς φήμης cosplayer, Cyehra.

«Διαβάστε εδώ για το ταξίδι του Άρη Εμμανουλούδη στο Άμστερνταμ και στο Ολλανδικό «Dutch Comic Con», όπου συνομιλεί με τρία από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, τη Lux Briel, την Elisa Lydia Mami και την Enji Night»

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως αντίστοιχες διοργανώσεις γίνονται εδώ και χρόνια στην Αθήνα, αλλά το “The Comic Con” θα είναι το πρώτο, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Μιλήσαμε με τους διοργανωτές και τους απευθύναμε μερικές σύντομες ερωτήσεις. Παρακάτω, μας εξηγούν γιατί δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα το “The Comic Con”.

 

Πώς προέκυψε η ιδέα, για τη δημιουργία του “The Comic Con”;

Όλοι διαβάσαμε κόμικς ως παιδιά και κάποιοι συνεχίζουμε να το κάνουμε. Επειδή, όμως, δεν έχουμε όλοι το ταλέντο της συγγραφής μιας ιστορίας ή του σχεδίου που θα της δώσει σάρκα και οστά, αποφασίσαμε να εκτονώσουμε τη δημιουργικότητά μας, κάνοντας το αμέσως καλύτερο: να φέρουμε κοντά αυτούς που μπορούν να γράψουν και να σχεδιάσουν, με όλους τους υπόλοιπους: αναγνώστες, μελλοντικούς αναγνώστες, επαγγελματίες του χώρου, cosplayers και πάει λέγοντας. Φανταστείτε το αυτό, σε μεγάλη έκταση, και έχετε το “The Comic Con”.

18lqlcpvw79f9jpg

Ποιό είναι το συναίσθημα, που ζει όποιος πηγαίνει σε ένα τέτοιο convention;

Βάλτε στο μυαλό σας την εικόνα ενός μικρού παιδιού, που το αφήνουν ελεύθερο σε ένα κατάστημα παιχνιδιών. Θα πάει από το ένα ράφι στο άλλο, θα πιάνει τα παιχνίδια, θα παίζει, θα ζει το όνειρό του. Τώρα σχηματίστε την ίδια εικόνα στο μυαλό σας, βάζοντας ενήλικες στη θέση των παιδιών και στη θέση των παιχνιδιών, κόμικς, μπλουζάκια, φιγούρες και ό,τι άλλο θέλετε να πάρετε στα χέρια σας και να το περιεργαστείτε. Πάντως, μεγάλο μέρος της «μαγείας», είναι οι συζητήσεις που θα κάνετε με ανθρώπους, που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον χώρο των κόμικς. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν σας “ιντριγκάρει” ένας Ιταλός, που πέρασε μια ζωή ζωγραφίζοντας τα διασημότερα παπιά στην ιστορία του πλανήτη μας.

Ποιους πρέπει να ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία;

Κάποιους, που αντί να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για τα κόμικς (και όχι μόνο) με το ευρύ κοινό. Τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν πάρα πολλά και από πλευρές που δεν θα το φανταζόταν κανείς. Δούλεψαν όσο δεν φαντάζεστε και ελπίζουμε οι κόποι τους να δικαιωθούν.

Για το μέλλον, η διοργάνωση υπόσχεται να επανέλθει, και ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις, που κρατάει κρυφές για την ώρα!
**O κόσμος των κόμικ ζωντανεύει στο 1o “The Comic Con”, 8-10 Μαίου, στην Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στο κατάστημα “Cosmic Realms”, Νικηφόρου Φωκά 31 (πλατεία Ιπποδρομίου), αλλά και τις μέρες της διοργάνωσης, στο ταμείο της Αποθήκης Γ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

  • 5€ εισιτήριο ημέρας
  •  4€ μειωμένο ημέρας (φοιτητές, άνεργοι, cosplay)
  • 10€ εισιτήριο τριημέρου
  • 8€ μειωμένο εισιτήριο τριημέρου (φοιτητές, άνεργοι, cosplay)
  • για παιδιά έως 12 ετών δωρεάν με κάθε ενήλικο εισιτήριο (1 παιδί/ενήλικα)
  • 3€ για παιδιά εώς 12 ετών

15e13aa86065eaac33180fb8909a3060-the-best-cosplay-of-nycc-2013

AUTHOR

Άρης Εμμανουλούδης

Του αρέσει ο κινηματογράφος (κάθε είδους), η μπύρα τζίντζερ, το Super Nintendo και τα καλοκαίρια στην Ασπροβάλτα. Όταν μεγαλώσει, δε θέλει να το μάθει.

Loading...
The Chemical Brothers, Q-Tip και Michel Gondry στο καλύτερο κομμάτι που ακούσαμε τελευταία!
Οι Burger Project παίζουν τα «Καγγέλια» ρέγγε και το «No Woman no cry», πίστα – κλαρίνο!