Ένα φεστιβάλ για τη μνήμη, το τώρα και το μετά. Μια αφορμή για να μιλήσουμε για τον HIV.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου), ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με την MoovieReel διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου CINEMA+, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας (ΕΚΚΟΜΕΔ) και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Για μια ημέρα, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ο κινηματογράφος Cinobo Opera 2 (Ακαδημίας 57, Αθήνα) θα φιλοξενήσει με ελεύθερη είσοδο την προβολή της γαλλικής ταινίας «Το Live, To Die, To Live Again» (“Vivre, mourir, renaître”), μια σειρά προβολών μικρού μήκους, καθώς και μια συζήτηση για το τι σημαίνει να ζεις με τον HIV το 2025.
Οι προβολές του CINEMA+ λειτουργούν ως παράθυρο στην ιστορία του HIV/AIDS, από τα σκοτεινά χρόνια της πανδημίας AIDS μέχρι την εξέλιξη του HIV σε μια χρόνια ιατρική κατάσταση, με τη συνδρομή της αλματώδους προόδου της επιστήμης. Από την τραγωδία των δεκαετιών του ‘80 και του ‘90, όπως απεικονίζεται στο «To Live, To Die, To Live Again», μέχρι τη συζήτηση μεταξύ ενός γιατρού και ατόμων της κοινότητας, που θα φωτίσει τη σύγχρονη εμπειρία της HIV οροθετικότητας, το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποδείξει τον τρόπο που ο HIV διαμόρφωσε τις κοινωνικές στάσεις και τη συλλογική μνήμη των τελευταίων γενεών, αλλά και να μας προσκαλέσει να σκεφτούμε: πού βρισκόμαστε σήμερα και πότε επιτέλους θα καταπολεμηθεί το στίγμα και οι διακρίσεις που υφίστανται άδικα οι άνθρωποι που ζουν με τον ιό;

Το CINEMA+ δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ ταινιών. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για συνάντηση, κατανόηση και συμμετοχή. Μια ευκαιρία να ακούσουμε, να θυμηθούμε και να μιλήσουμε για το πώς οι κοινότητες αναπνέουν και εξελίσσονται μέσα και πέρα από τον HIV.
______________________
Πληροφοριές:
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, από τις 18:30
Cinobo Opera 2 (Ακαδημίας 57, Αθήνα)
Η είσοδος είναι ελεύθερη
More info: εδώ



