Skip to content

Ο αγαπημένος θεσμός του Chaniartoon Festival έρχεται στη Toss Gallery!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις καλύτερες ταινίες της φετινής διοργάνωσης Chaniartoon 2023 και θα έχει την δυνατότητα να ψηφίσει ζωντανά για την καλύτερη, για το βραβείο κοινού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Ρέθυμνο, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Πολωνία-Ποζναν, Κύπρος-Λάρνακα) και το βραβείο κοινού θα βγει αθροιστικά από όλες τις πόλεις. Οι επιλογή των ταινιών έγιναν ανάμεσα σε περισσότερες από 2000 ταινίες από 100+ χώρες που στάλθηκαν για συμμετοχή στο φετινό Chaniartoon.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ:

To Chaniartoon, αποτελεί ένα ετήσιο φεστιβάλ, που διεξάγεται στα Χανιά, με θεματολογία γύρω από το κόμικ και το animation. Παράλληλα έχει άμεση σύνδεση με την τεχνολογία και τον συνδιασμό της με την τέχνη. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, πραγματοποιούνται θεματικές εκθέσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, ομιλίες και πολλές παράλληλες δράσεις. Φέτος είναι η 7η διοργάνωση, και έχε την γενική θεματική “διάστημα”. Έχουν προγραμματιστεί συνολικά 77 δράσεις, μεταξύ των οποίων και 8 θεματικές εκθέσεις, 22 εργαστήρια και 21 παρουσιάσεις/ομιλίες, όλα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα www.chaniartoonfest.gr.

Πρόγραμμα Προβολών:

Roped – Carmen Córdoba González

Ισπανία | Διάρκεια: 10′

Μητέρα και κόρη δεσμεύονται για μια ζωή από έναν αιώνιο δεσμό που θεραπεύει και πονάει, και που διαιωνίζεται όταν η κόρη γίνεται μητέρα.

The Monkey – Xosé Zapata Pérez

Ισπανία | Διάρκεια: 17′

1588 Ένα ναυαγισμένο μέλος της Ισπανικής Αρμάδας που στάλθηκε από τον Φελίπε Β’ από τη Λισαβόνα για να κατακτήσει την Αγγλία αιχμαλωτίζεται σε μια παραλία της Ιρλανδίας. Εκεί δικάζεται, κρίνεται ένοχος και απαγχονίζεται μέχρι θανάτου. Όλα θα ήταν πολύ λογικά ακολουθώντας τους νόμους του πολέμου και του μίσους μεταξύ των ανθρώπων, το πρόβλημα είναι ότι ο κρατούμενος είναι μαϊμού.

Feather – Sadegh Javadi

Ιράν | Διάρκεια : 13′

Ένας φτωχός πατέρας ζει με τον γιο του και προσπαθεί να κερδίσει λεφτά μέσα από τις κοκορομαχίες. Το εισόδημά τους χειροτερεύει κάθε μέρα μέχρι που ένας ασυνήθιστος ηλικιωμένος μπαίνει στη ζωή τους. Όλα αλλάζουν, όχι όμως όπως περίμεναν…

The Lovely Sky – Amir Mehran

Ιράν | Διάρκεια: 14′

Ένας ανυπόμονος πιλότος μαχητικού βομβαρδίζει πόλεις κάθε μέρα. Επιστρέφει στο κοριτσάκι του κάθε βράδυ μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του. Το κορίτσι λατρεύει να πετάει, αλλά ο πατέρας δεν εκπληρώνει το όνειρο της κόρης του λόγω της πικρής ανάμνησης του θανάτου της γυναίκας του. Ο πόλεμος πλησιάζει καθημερινά. Μια μέρα ένα περιστατικό αλλάζει τη ζωή τους, για πάντα.

In Search Of Birds – Miranda Jacoby

Αμερική | Διάρκεια: 1′

Ένας αστροναύτης επιστρέφει στη Γη αναζητώντας τα τελευταία είδη πουλιών που δεν έχουν εξαφανιστεί, αλλά δυσκολεύεται να τα βρει.

Pisces – Lee Dror

Ισραήλ | Διάρκεια: 12′

Η Ρόνα που δεν διατηρεί καλές σχέσεις με την αδερφή της, αρχίζει να γίνεται μια άγνωστη που έχει παγιδευτεί σε έναν αλληγορικό κόσμο, μετά το ξαφνικό τηλεφώνημα του πατέρα της.

Papilla – Fabián Molinaro

Ισπανία | Διάρκεια: 7′

Ο Νίκο, ένα 8χρονο δραστήριο αγόρι που έχει την ικανότητα να διπλώνει όλα τα αντικείμενα σαν να ήταν από χαρτί, συλλέγει όλες του τις αναμνήσεις, όταν θα καλεστεί να αλλάξει σπίτι.

My Grumpy Grandpa – Komi Messan Anthony

Τογκό | Διάρκεια: 6′

Η ιστορία ενός 8χρονου αγοριού, σε μια μικρή πόλη της Γαλλίας, που προσπαθεί να αποδράσει από τον θυμωμένο αλκοολικό παππού του.

Disappearing Dad – Andrey Rubetskoy

Ρωσία | Διάρκεια: 9′

Ένα μικρό αγόρι παρατηρεί μέρα με τη μέρα του να εξαφανίζεται και προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το διαζύγιο των γονιών του.

I’m not afraid! – Marita Mayer

Νορβηγία | Διάρκεια: 7′

Ένα μικρό κορίτσι που φοβάται το σκοτάδι, έρχεται αντιμέτωπο με την σκιά του και γίνεται μια δυνατή τίγρης.

To the stars – Florian Gourmelen, Samaël Pioch, Anaïs Le Morvan, Julie Choucroun, Zoë Souvay, Vincent Tran.

Γαλλία | Διάρκεια: 6′

Ένας σοβιετικός κοσμοναύτης στέλνεται σε αποστολή στο διάστημα. Όταν τα πράγματα θα πάρουν επικίνδυνη τροπή θα συναντήσει έναν απρόσμενο φίλο.

The Boot – Seyed Mohsen Pourmohseni Shakib

Γαλλία | Διάρκεια: 4′

Σε ένα πολεμικό τοπίο που όλα είναι ερημωμένα, ένα πουλάκι παλεύει να ταΐσει τα μικρά του.

______________________

Chaniartoon Festival

Η ώρα προβολής ξεκινάει 21:00

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Είσοδος Ελεύθερη

Toss Gallery
Βηλαρά 1, Θεσσαλονίκη (ημιόροφος)
Eίσοδος από την πολυκατοικία και μέσα απο το La Doze bar

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Beater Essentials #123: Τα τραγούδια της εβδομάδας!
Η σύγχρονη μουσική έκφραση συναντά μουσικές παραδόσεις στην Άνω Πόλη!