Skip to content

5 νέες εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη που δεν πρέπει να χάσεις!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Κείμενο: Δώρα Βασιλάκου

Μία λίστα, με τα σημαντικότερα art openings στη Θεσσαλονίκη. Όλα με ελεύθερη είσοδο, οπότε καταναλώστε αλόγιστα.

Εικαστική έκθεση «Freedom», στον πολυχώρο «Tabya»

Εννέα σπουδαστές των τμημάτων 3D Animation, του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος, μέσα από τη δουλειά τους, προσεγγίζουν τον περιορισμό της ελεύθερης σκέψης, ο οποίος επιβάλλεται στον άνθρωπο μέσα από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Στοιχεία που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας, συνειδητά ή ασυνείδητα, ηθελημένα ή εν άγνοια μας, όπως τα ΜΜΕ, η εκπαίδευση, η θρησκεία, η πολιτική, η κουλτούρα, η οικογένεια κι ο άμεσος κοινωνικός κύκλος, ο τρόπος διασκέδασης και το εργασιακό περιβάλλον. Η καθηγήτριά τους, Κωνσταντίνα Καπανίδου, η οποία επιμελείται την έκθεση, μιλώντας για την προσπάθεια των σπουδαστών, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Οι νέοι δημιουργοί χρησιμοποιούν ποικιλία υλικών, μολύβια, μελάνια, ακρυλικά και σπρέι, για να παρουσιάσουν τους τρόπους που νιώθουν οι ίδιοι ή αντιλαμβάνονται γενικότερα, την ανελευθερία στην εποχή μας. Επιστρατεύουν τη φαντασία και τους προβληματισμούς τους, για να αναδείξουν δημιουργικά τη δική τους φωνή, στο κοινωνικό τους σύνολο».

Οι σπουδαστές που συμμετέχουν στην έκθεση, με έργα τους:
Luka Rajic, Αγγελίνα Αποστόλου, Βασίλης Βέλκος, Χρήστος Γεωργιάδης, Θωμάς Γκουντούλιας, Θωμάς Μπατανάρας, Στέφανος Παγιούλας, Στέλλα Παπαδάκη, Ρέα Στρατή.

Εγκαίνια : 8 Μαΐου, 20:30
Διάρκεια : 8 – 19  Μαΐου, καθημερινά από τις 10 π.μ ως τις 12 το βράδυ.
Πολυχώρος «Tabya», Μελενίκου 4Γ, έναντι πλατείας Χημείου

Αγγέλα Αποστόλου
Αγγέλα Αποστόλου

Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Καραθανάση, στη «Myro Gallery»

Η «Myro Gallery» μας προσκαλεί την Πέμπτη 7 Μαΐου, στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του φωτογράφου Κώστα Καραθανάση, που φέρει τον τίτλο “Τόπος, Χρόνος, Άνθρωπος”. Την επιμέλεια της έκθεσης, υπογράφει ο Πάρης Καπράλος.

Την έκθεση αποτελεί ένα παράλληλο οδοιπορικό στη Θεσσαλονίκη και τις ΗΠΑ, σε περασμένες δεκαετίες. Μέσα από περισσότερες από 150 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τεκμηριώνεται μια εποχή που διαφέρει πολύ περισσότερο από 40 χρόνια από την δική μας. Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τη Θεσσαλονίκη, είναι τραβηγμένες την περίοδο 1972 – 1976, πριν ο φωτογράφος αναχωρήσει για την Αμερική, ενώ οι “αμερικάνικες” φωτογραφίες του, είναι της αμέσως επόμενης περιόδου, διάρκειας ενάμιση χρόνου. Και οι δύο σειρές, δείχνουν έναν φωτογράφο, εξοικειωμένο με την πολυσημία του μέσου από πολύ νεαρή ηλικία, και περιλαμβάνουν άμεση εικαστική γραφή, παρά τον καταγραφικό σκοπό τους, αναδεικνύοντας τη σχέση της φωτογραφικής εικόνας, με τις επιστρώσεις της μνήμης.

Εγκαίνια : Πέμπτη 7 Μαΐου, 20:00
Διάρκεια : 7 Μαΐου – 6 Ιουνίου, Πέμπτη- Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.
«Myrό Gallery», Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου

Κώστας Καραθανάσης
Κώστας Καραθανάσης

Έκθεση ζωγραφικής «Ιαπωνία, μία άλλη ματιά» στην Toss Gallery.

Από την Παρασκευή 8 Μαΐου, η γνωστή gallery της πολύβουης Βαλαωρίτου, μας συστήνει την ατομική έκθεση του Σωτήριου Αντωνιάδη, με τίτλο «Ιαπωνία, μία άλλη ματιά».  Τα 20 έργα που πρόκειται να παρουσιαστούν, αποτελούν μια ονειρική, κλασική ματιά, στη χώρα της Ιαπωνίας, με λαζούρες, στοιχεία κλασσικά και ιστορικά, συνονθύλευμα υλικών σε καμβά, όπως ακρυλικό, πλαστικό, μολύβι, ξυλομπογιά, σμάλτο, φύλλα χρυσού και κάσια.

Εγκαίνια : 8 Μαΐου, 21:00
Διάρκεια : 8 – 18  Μαΐου, καθημερινά από τις 21:00 ως τις 02:00.
«Toss Gallery», Βηλαρά 1, Θεσσαλονίκη

Σωτήριος Αντωνιάδης
Σωτήριος Αντωνιάδης

«Καμπυλότητες» στο Art Room του «Propaganda Store».

Το «Propaganda Store», στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του, για τη φιλοξενία εικαστικών εκθέσεων και art projects, μας υποδέχεται για το Μάιο, με την ατομική έκθεση της εικαστικού Ιωάννας Ασσάνη. Μία εγκατάσταση, καθώς και μία σειρά  νέων ζωγραφικών έργων, θα παρουσιαστούν στην έκθεση, με τίτλο «Καμπυλότητες». Την έκθεση επιμελείται και προλογίζει ο ιστορικός και κριτικός τέχνης, Εμμανουήλ Μαυρομμάτης.
Η εγκατάσταση επενδύεται μουσικά, με τον ηλεκτρονικό ήχο της Ισπανικής δισκογραφικής εταιρίας «Oraculo Records» και ένα έργο των Ιdentity Theft, με τίτλο “Silent Calliope’s Curse”.

Εγκαίνια : 8 Μαΐου, 20:00
Διάρκεια : 8 Μαΐου – 8 Ιουνίου, καθημερινά 11:00 με 21:00
Propaganda Rollin co. Store
Ισαύρων 7 / 54627 (πλ. Ναυαρίνου) 

Ιωάννα Ασσάνη
Ιωάννα Ασσάνη

Έκθεση Φωτογραφίας «FACES»

Οι 12 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού του ArtCore Magazine, «FACES», παρουσιάζονται από την Τετάρτη 13 Μαΐου και για μια εβδομάδα, στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στη photogallery «ΟΚΤΟ», στο κέντρο της πόλης.
Συμμετέχουν: Σπύρος Σανσονέτης, Στεφανία Βρυώνη,Νικόλας Οικονόμου, Δημήτρης Μπουρδάνης, Παντελής Ευθυμιάδης, Ανάργυρος Δρόλαπας, Χρήστος Τσάκαλος, Γιάννης Σιμητόπουλος, Στέλλα Μπασιά, Εύα Βαρβεροπούλου, Δημήτρης Λυκουρέζος Δήμητρα Μερζιεμεκίδου

Eγκαίνια : 13 Μαΐου, 19 :30
Διάρκεια : 13- 21 Μαΐου,
Photogallery «OKTO»,
Μητροπόλεως 125, καθημερινά 10 το πρωί με 8 το βράδυ

Σπυρος Σανσονέτης
Σπύρος Σανσονέτης

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Αυτoί είναι οι νέοι Tame Impala!
Θέλεις να δεις ποιοτικές ταινίες, με είσοδο ελεύθερη;