Skip to content

Αυτά είναι τα πιο “shaked” bars της Ελλάδας!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Τα Αθηνόραμα Bar AwardsShaker Trophy 2018 απονεμήθηκαν στα καλύτερα μπαρ της Ελλάδας σε μια εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 23 Απριλίου στην Αίγλη του Ζαππείου, παρουσία της bartending σκηνής της χώρας καθώς και πολλών επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών.

Συνολικά βραβεύτηκαν 51 μπαρ: τα 36 από την Αθήνα,  τα  4 από την Θεσσαλονίκη και τα 11 από την υπόλοιπη Ελλάδα (Γιάννενα, Βόλος, Πάτρα, Δράμα, Λάρισα και Σύρος), αφού για πρώτη φορά φέτος ο θεσμός επεκτάθηκε και στην περιφέρεια η οποία έδειξε σε πολλές περιπτώσεις ότι συνάδει επάξια με το υψηλό επίπεδο των δυο αστικών κέντρων. Επίσης, στο πλαίσιο της τελετής απονεμήθηκαν και οκτώ ειδικά βραβεία μέσα από τα οποία αναδείχθηκαν η δημιουργικότητα, η φαντασία, η ικανότητα, η γνώση και η εμπειρία των Ελλήνων Bartender. Όλες οι βραβεύσεις άλλωστε πιστοποίησαν για άλλη μια φορά την δυναμικότητα  της ελληνικής bartending  σκηνής η οποία οι τα τελευταία χρόνια αποσπά πολλές και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, τοποθετώντας την χώρα μας  ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου.


Αθηνόραμα Bar Awards- Shaker Trophy 2018 – Τα βραβεία

Τα βραβευμένα μπαρ με δυο Shaker Trophy (με αλφαβητική σειρά) 

Α For Athens, Αθήνα
Baba au Rum, Αθήνα
The Clumsies, Αθήνα
CV Distiller, Αθήνα
The Gin Joint, Αθήνα
El Jiron, Αθήνα
Groove, Βόλος
Ipitou The Bar, Αθήνα
Old Dog, Αθήνα
Vogatsikou 3, Θεσσαλονίκη

243882

Τα βραβευμένα μπαρ με ένα Shaker Trophy (με αλφαβητική σειρά) 

Abbey Kitchen Bar, Πάτρα
Alexander’s Bar, Αθήνα
Amigos, Αθήνα
Ark, Αθήνα
Honey Bar, Δράμα
Hostel 9, Θεσσαλονίκη
Kouchico, Σύρος
Artisanal Lounge and Gardens, Αθήνα
The Bank Job, Αθήνα
Barley Bar, Λάρισα
Barreldier, Αθήνα
Bartesera, Αθήνα
Beauty Killed The Beast, Αθήνα
Blends Mix & Match, Αθήνα
Blue Gin, Γιάννενα
Γορίλας, Θεσσαλονίκη
Coyoacan, Αθήνα
9 Βήτα Home Bar, Αθήνα
Finca Vingia, Αθήνα
Grappa Vino & Aperitivo, Βόλος
Hide and Seek, Αθήνα
La Doze, Θεσσαλονίκη
Μαϊμού, Αθήνα
Maverick, Πάτρα
Meerkat Cocktail Safari, Αθήνα
Momix, Αθήνα
Μπλε Παπαγάλος, Αθήνα
Mr Peacock, Αθήνα
Nikkei, Αθήνα
Odori, Αθήνα
Peek A Bloom, Αθήνα
Route 66, Γιάννενα
42 Barstronomy Athens, Αθήνα
The 7 Jokers, Αθήνα
Spitaki, Γιάννενα
Spoiled, Αθήνα
Theory Bar and More, Αθήνα
Tiki Athens, Αθήνα
The Trap, Αθήνα
Upupa Epops, Αθήνα
Φάμπριca, Δράμα

Ειδικά βραβεία

Spirit List: CV Distiller, Αθήνα
Concept Cocktail List: 9 Βήτα Home Bar, Αθήνα
Καινοτομίας: The Clumsies, Αθήνα
Καλύτερου Bar Restaurant: Nikkei, Αθήνα
Βραβείο Brugal Extra Viejo: Groove, Βόλος
Βραβείο Perrier: Old Dog, Αθήνα
Βραβείο M Dry Mastiha: El Jiron, Αθήνα
Βραβείο Lipton Bartender: Αντώνης Τσακίρης, Φάμπρι, Δράμα


243910

Η ομάδα των Bar Awards έγραψε και φέτος στο κοντέρ της χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια για να εξετάσει εκατοντάδες μπαρ σε όλη την Ελλάδα και να αξιολογήσει τις ικανότητες τους. Οι δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκαν οι bartenders είχαν να κάνουν με τα κλασικά κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η εμπειρία και η δεξιοτεχνία), τα signature κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η δημιουργικότητα και η γνώση) και τη δημιουργία τριών tailor made κοκτέιλ με συγκεκριμένες οργανοληπτικές οδηγίες ώστε να αξιολογηθούν τα αντανακλαστικά, η φαντασία και η ικανότητα του bartender. Τέλος, σε κάθε μπαρ εξετάστηκε και αξιολογήθηκε η έκταση, το βάθος και η εξειδίκευση της spirit list.

Όπως τόνισε και ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής των Bar Awards κος Διονύσης Κούκης στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησε η τελετή «τα bar εξελίσσονται, οι bartenders ψάχνουν, πειραματίζονται και έχουν φιλοδοξίες.  Καινούργια super premiums προϊόντα μπαίνουν στις λίστες, τα σπάνια μπουκάλια που συγκινούν τους “ψαγμένους” πληθαίνουν και τα homemade υλικά για τα κοκτέιλ τείνουν να καλύψουν όλο το φάσμα της σύνθεσής τους.  Το δε “μαγείρεμα” των υλικών, αποτελεί μια νέα δημιουργική πραγματικότητα, η οποία ίσως αποδειχθεί καθοριστική, με θετικό τρόπο, για το μέλλον του χώρου».

243902

Την τελετή παρουσίασαν με ατακαδόρικο χιούμορ και ολοζώντανη αμεσότητα η Ιωάννα Παππά και ο Τάσος Ιορδανίδης οι οποίοι άφησαν για ένα βράδυ τον «Άμλετ» και το βασίλειο της Δανιμαρκίας για να μας ξεναγήσουν στο βασίλειο των κοκτέιλ, των spirits και των σέικερ. Μέσα από τους διαλόγους τους ζωντάνεψε όλο το μακρύ οδοιπορικό της κριτικής επιτροπής  του θεσμού αφού αναφέρθηκαν και σχολίασαν με ευφάνταστο τρόπο τις τάσεις που εντόπισαν οι οινολόγοι και εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι των Bar Awards μπροστά και πίσω από τις μπάρες της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το κόνσεπτ της βραδιάς αντιστοίχησε την δημιουργικότητα της μπάρας με τη λάμψη και το ταλέντο της σκηνής και της οθόνης που αντιπροσωπεύτηκε από φρέσκα αλλά ήδη αγαπημένα πρόσωπα.. Έτσι τα  βραβεία στους νικητές της κατηγορίας του ενός Shaker απένειμαν οκτώ λαμπεροί ηθοποιοί της νέας γενιάς, η Δανάη Επιθυμιάδη, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, ο Αιμιλιανός Σταματάκης, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Μαρία Χάνου, η Άννα Μενενάκου, ο Ορέστης Καρύδας και ο Ευθύμης Ζησάκης οι οποίοι ανεβαίνοντας στο πόντιουμ μοιράστηκαν με το κοινό τις δικές τους ιδιαιτέρες, παράξενες και απρόοπτες μπαρίστικες εμπειρίες.

Τα βραβεία στους καλύτερους των καλύτερων, δηλαδή στην δεκάδα των δυο Shakers απένειμαν οι δυο masters of ceremony Ιωάννα Παππά και Τάσος Ιορδανίδης και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Τα ειδικά βραβεία απένειμαν η κα Μυρτώ Αθανασούλια, Senior Brand Manager Spirits της Coca Cola 3 Έψιλον ( Βραβείο Brugal Extra Viejo), ο κος Ευάγγελος Δρίτσας, Group Brand Manager της Nestle Waters Hellas (Βραβείο Perrier), ο κος Σταύρος Σχετάκης, Brand Manager της Lipton Ice Tea (Βραβείο Lipton Bartender) και η κα Έφη Θεολόγου, Group Brand Manager M Dry Mastiha (Βραβείο M Dry Mastiha). Τέλος, τα ειδικά βραβεία καλύτερης Spirit List, Καινοτομίας, Bar Restaurant και Concept Cocktail List απένειμε η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου.

Τον τόνο στην βραδιά έδωσε φυσικά η πάντα ιδιαίτερη στυλιστικά «φυλή» των bartenders η οποία έλαμψε μέσα από μια σειρά εμφανίσεων που δικαίωσαν τη φήμη της: Εντυπωσιακά πουκάμισα και γιλέκα, vintage παπούτσια, περιποιημένα μπελ επόκ μουστάκια και άφθονα τατού γέμισαν την αίθουσα της Αίγλης. Μια αίθουσα που γέμισε επίσης από επευφημίες και ιαχές κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων καθώς τα περισσότερα υποψήφια μπαρ κατέβηκαν – όπως και τις προηγούμενες χρονιές – οργανωμένα στην γιορτή με φαν αποφασισμένους να φτιάξουν εξέδρα και να αποθεώσουν το αγαπημένο τους μπαρ.

Μετά τις απονομές ακολούθησε πάρτι με τον παραγωγό του En Lefko 87,7 Σάκη Τσιτομενέα στα ντεκς να ξεσηκώνει με funky, soul και down tempo ρυθμούς όλους τους προσκεκλημένους, παρατείνοντας με κέφι τη γιορτή μέχρι αργά τη νύχτα. Ανάμεσα στους 800 περίπου προσκεκλημένους που τίμησαν την εκδήλωση  ήταν φυσικά σύσσωμη η ελληνική σκηνή των μπαρ με τους επιχειρηματίες και τους head bartenders της, πολλοί δημοσιογράφοι, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, καθώς και αναγνώστες του Αθηνοράματος.

Μεγάλος Χορηγός Bar Awards 2018: Brugal Extra Viejo
Χορηγοί: Perrier, Lipton Ice Tea, M Dry Mastiha
Υποστηρικτής: Monin

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Η Zanias για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη!
Δύο lives για να χωθείτε στον κόσμο των XAXAKES!